Qalbox, Islamic Streaming Service, Rampas bersama NoorKids dan Durioo+ untuk Memperkaya Pembelajaran Islam bagi Kanak-kanak

(SeaPRwire) –   Singapura, 30 April 2024 — Qalbox, yang dicipta oleh pasukan di sebalik aplikasi popular Muslim Pro, telah bekerjasama dengan NoorKids dan Durioo+ untuk meningkatkan penawaran pendidikan yang tersedia kepada kanak-kanak Muslim di seluruh dunia. Kerjasama ini menyatukan pendidikan dengan hiburan, khusus disesuaikan untuk memenuhi keperluan penonton Muslim muda.

NoorKids, terkenal dengan kandungan pendidikan Islam yang menarik, dan Durioo+, dikenali dengan kartun dan animasi Islamnya, telah bergabung tenaga dengan Qalbox untuk meningkatkan kualiti dan kebolehgunaan bahan pendidikan Islam.

Kerjasama ini menandakan tonggak penting dalam misi kami untuk membangunkan pembangunan holistik kanak-kanak Muslim di seluruh dunia,kata Nafees Khundker, Pengarah Urusan Kumpulan Bitsmedia.Kerjasama ini secara unik berada dalam kedudukan yang sesuai untuk memperkayakan minda muda sambil menghiburkan mereka, memastikan bahawa nilai-nilai dan sejarah Islam disampaikan dengan cara yang menarik dan boleh diingati.

Kerjasama ini memperkenalkan pelbagai siri dan program pendidikan, seperti ‘Little Ammar’, ‘Mina & Mila’, dan ‘Sains dengan Abibi’. Setiap program dicipta untuk mempermudahkan topik Islam yang kompleks melalui penceritaan cerita yang menarik, membuat pengajaran asas Islam mudah diakses dan boleh dikaitkan, dengan itu membangunkan individu muda yang berseimbang.

Pelancaran secara serentak dengan perayaan Aidilfitri, inisiatif ini menjemput keluarga untuk menyelami dunia kandungan Islam yang diperkaya, memupuk kaitan yang lebih mendalam dengan nilai-nilai, sejarah, dan budaya Islam. Untuk butiran lanjut mengenai kerjasama dan untuk menjelajahi penawaran kandungan baru, sila lawati .

Mengenai Qalbox

adalah perkhidmatan penstriman kandungan global, menganjurkan pelbagai jenis kandungan yang merayakan identiti dan budaya Muslim. Daripada filem cetera hingga dokumentari, bacaan al-Quran dan doa, dan asal, Qalbox bertujuan untuk mewujudkan platform global untuk kreativiti dan pembikin filem Muslim.

Qalbox boleh didapati di web, mudah alih (Android dan iPhone), tablet, Chromecast, tvOS/Apple TV, Samsung Tizen TV dan Android TV. Ia mudah diakses melalui aplikasi Muslim Pro dengan langganan 2 dalam 1 atau berasingan untuk mereka yang mencari perkhidmatan penstriman Muslim khusus. Terokai dunia naratif Muslim di .

Mengenai Muslim Pro

Aplikasi adalah aplikasi gaya hidup Muslim paling popular di dunia dengan lebih daripada 150 juta muat turun di 190 pasaran sejak penubuhannya pada tahun 2009. Bermula sebagai aplikasi mudah alih yang terutamanya memberi masa solat yang tepat untuk komuniti Muslim, aplikasi ini telah berkembang menjadi produk menyeluruh yang memenuhi pelbagai keperluan pengguna termasuk perkhidmatan penstriman kandungan global, .

Ciri-ciri utama termasuk masa solat dan pelacakan yang tepat, Azan (seruan solat), audio penuh al-Quran, Kompas Qibla, Takwim Hijrah, dan Kiraan Zakat (derma). Selain itu, aplikasi ini menawarkan kandungan gaya hidup yang terinspirasi, merangkumi Inspirasi, dan ciri-ciri Komuniti untuk memenuhi minat pelbagai komuniti Muslim global. Mudah diakses di kedua-dua App Store Apple dan Google Play Store, aplikasi Muslim Pro terus berfungsi sebagai sumber penting untuk komuniti Muslim global. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Mengenai Durioo+
Durioo+ adalah perkhidmatan penstriman Islam terkemuka untuk kanak-kanak, menampilkan perpustakaan kartun, animasi, dan kandungan pendidikan yang menggabungkan hiburan dengan nilai-nilai Islam. Ia direka untuk melibatkan minda muda Muslim dengan cara yang menyeronokkan dan bermakna. Boleh didapati di web, mudah alih, dan tablet, Durioo+ boleh diakses di mana sahaja, membuat pembelajaran Islam menyeronokan untuk kanak-kanak. Lawati untuk menjelajah.

Mengenai NoorKids
NoorKids adalah platform inovatif yang menawarkan kandungan pendidikan Islam untuk kanak-kanak, memberi tumpuan kepada buku dan penceritaan digital untuk mengajar nilai-nilai dan budaya Islam. Dibangunkan dengan input daripada ulama Islam, ia merupakan sumber yang boleh dipercayai untuk ibu bapa yang ingin memperkayakan pemahaman anak-anak mereka tentang agama mereka. Boleh diakses secara dalam talian dan pelbagai peranti, NoorKids membuat pembelajaran tentang Islam menyeronokkan dan mudah diakses. Terokai lebih lanjut di.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN MEDIA  
Athraa Bheekoo
athraa@lunapr.io