Pameran Silang Selat ke-26 untuk Ekonomi dan Perdagangan dibuka di Fuzhou, Wilayah Fujian

(SeaPRwire) –   Organizing Committee Office of the Cross-Straits Fair for Economy and Trade

FUZHOU, China, 17 Mei 2024 – Dihoskan oleh Pejabat Hal Ehwal Taiwan Majlis Negara dan Kerajaan Rakyat Wilayah Fujian, dan dianjurkan oleh Kerajaan Perbandaran Fuzhou, Pejabat Hal Ehwal Taiwan Kerajaan Rakyat Wilayah Fujian, dan Jabatan Perdagangan Wilayah Fujian, Pameran Silang Selat ke-26 untuk Ekonomi dan Perdagangan telah dibuka di Fuzhou, ibu negara wilayah Fujian timur China, pada 16 Mei.

Tema tahun ini adalah untuk menjadi acara pelaburan dan perdagangan komprehensif skala besar paling berpengaruh di seberang Selat dan platform ujian penting untuk integrasi awal Silang Selat. Pameran empat hari ini dijangka akan menarik lebih daripada 50 kumpulan perindustrian dan perdagangan dan lebih 1,000 rakyat Taiwan dan peniaga.

Tahun ini, Pameran Silang Selat untuk Ekonomi dan Perdagangan menggunakan mod “5+3+N”, merancang lima aktiviti utama, tiga platform pertukaran tema sokongan, dan banyak aktiviti promosi pelaburan dan kerjasama industri. Pelbagai aktiviti utama akan diadakan, termasuk Upacara Pembukaan dan Pertukaran Silang Selat. Selain itu, platform pertukaran tematik juga akan ditubuhkan, seperti Penerbitan Pencapaian Integrasi Pembangunan Silang Selat dan Booth Promosi Kerjasama Industri.

Selepas 30 tahun usaha bersama, Pameran Silang Selat untuk Ekonomi dan Perdagangan telah menjadi acara pertukaran ekonomi dan perdagangan komprehensif yang dihormati di seberang Selat, menarik puluhan ribu syarikat Taiwan dan lebih 30,000 peniaga Taiwan. Ia memainkan peranan penting dalam menelusuri laluan baharu untuk integrasi dan pembangunan Silang Selat, dan memacu kerjasama ekonomi dan perdagangan yang lancar di seberang Selat.

Sumber: Organizing Committee Office of the Cross-Straits Fair for Economy and Trade

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

MAKLUMAT HUBUNGAN: Nama Hubungan: Encik Lin, Tel: 86-10-63074558.