OSL dan Solomon Memperkukuh Perkongsian untuk Memudahkan Inovasi ETF Spot Crypto Hong Kong dengan Langganan dan Penebusan Secara Jenis dengan Solomon

(SeaPRwire) –   HONG KONG, April 26, 2024 — Platform dagangan aset digital berlesen dan dikawal selia Hong Kong OSL Digital Securities (“OSL”), bersama rakan kongsi perkhidmatan broker saham pelbagai guna Solomon JFZ (Asia) Holdings Limited (“Solomon”), sedang memperluaskan model broker omnibus sedia ada. Kerjasama maju ini kini termasuk sokongan penasihatan dan operasi yang komprehensif, disediakan khusus untuk memudahkan proses langganan dan penebusan secara jenis, penting untuk pelaksanaan dan pengurusan ETF Crypto Spot Hong Kong yang pertama, sedia untuk dilancarkan tidak lama lagi.

Peningkatan kerjasama ini membolehkan Solomon memainkan peranan utama sebagai pengedar penyerta, memudahkan transaksi jenis ini yang membolehkan pelabur untuk melanggan atau menukar balik saham ETF secara terus dengan aset digital asas.

Kebolehan terjamin OSL dalam penyimpanan aset digital dan perkhidmatan perdagangan teratur, bersama Solomon yang handal dalam urus niaga kewangan, memastikan bahawa ETF ini tidak sahaja mematuhi piawaian tertinggi.

OSL – platform perdagangan aset digital dan sub-penyimpan pertama untuk dua daripada tiga ETF Crypto Spot diluluskan di Hong Kong

Patrick Pan, Pengerusi Lembaga & Ketua Pegawai Eksekutif OSL, berkata, “Pengenalan ETF ini menandakan peningkatan yang signifikan ke atas landskap kewangan Hong Kong, meningkatkan pilihan pelaburan dan likuiditi pasaran yang penting untuk dinamisme ekonomi kami. Di OSL, dengan menggunakan status kami sebagai syarikat aset digital tunggal yang disenaraikan awam di Hong Kong, kami memastikan kepimpinan melalui pematuhan peraturan yang ketat dan rekod terbukti, seperti yang dibuktikan melalui audit SOC 2 Jenis 2 kami yang berjaya.”

Solomon – pengedar penyerta pertama yang diluluskan SFC untuk menyokong langganan fizikal jenis dan penebusan untuk ETF Crypto Spot di Hong Kong

Thomas Tam, Ketua Pegawai Eksekutif SOLOWIN, berkata: “Kami gembira memainkan peranan penting dalam pelancaran ETF Bitcoin dan Ethereum pertama di Hong Kong. Kelulusan, yang datang hanya tiga bulan selepas Amerika Syarikat memperkenalkan ETF serupa yang menarik pelaburan sekitar AS$12 bilion, menandakan kemajuan peraturan yang signifikan bagi aspirasi Hong Kong untuk menjadi hab virtual aset global. Dan pengenalan mekanisme langganan jenis yang membolehkan pelabur membeli ETF menggunakan Bitcoin atau Ethereum secara terus dianggap sebagai kenderaan transformasi untuk menyalurkan pelaburan besar-besaran ke dalam ruang aset digital.”

Untuk maklumat lanjut mengenai OSL, lawati: group.osl.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Sambungan media
media@osl.com