SOLOWIN HOLDINGS Memperkukuh Perkongsian dengan OSL untuk Memperkukuhkan Inovatif Hong Kong Spot Virtual Aset ETFs dengan Langganan dan Penebusan Secara Jenis

(SeaPRwire) –   KUALA LUMPUR, 26 April 2024 – SOLOWIN HOLDINGS (Nasdaq: SWIN) (“SOLOWIN” atau “Syarikat”) mengumumkan bahawa Syarikat, melalui anak syarikatnya, Solomon JFZ (Asia) Holdings Limited (“Solomon”), telah mengukuhkan perkongsian dengan OSL Digital Securities (“OSL”), platform aset digital kumpulan OSL (863.HK) – syarikat tersenarai awam Hong Kong yang sepenuhnya ditumpukan kepada aset digital, untuk memudahkan proses langganan dan penebusan secara jenis untuk pengendalian pertama dana dagangan saham bersandarkan aset digital (“ETF”) di Hong Kong.

Solomon merupakan pengedar penyerta pertama yang diluluskan SFC untuk langganan dan penebusan secara jenis inovatif ini bagi ETF bersandarkan aset digital di Hong Kong. Sebagai pengedar penyerta, Solomon akan memudahkan urus niaga secara jenis, membolehkan pelabur untuk melanggan atau menukar saham ETF secara terus dengan aset digital asas, dengan itu meningkatkan likuiditi dan kebolehcapaian pelaburan aset digital secara ketara.

Encik Thomas Tam, Ketua Pegawai Eksekutif SOLOWIN, menyatakan: “Melalui perkongsian kami dengan OSL dan pelbagai entiti pengawalseliaan, kami menyertai penubuhan piawaian baharu untuk pelaburan dan pematuhan dalam sektor aset digital di Hong Kong. Usaha ini amat penting untuk memacu pasaran aset digital tempatan, mendorong inovasi, dan menarik lebih banyak pelaburan masuk.”

Mengenai Solowin Holdings

Berpangkalan di Hong Kong, SOLOWIN HOLDINGS merupakan syarikat broker saham pelbagai fungsi yang memberi tumpuan strategik kepada pelabur berpendapatan tinggi di seluruh dunia. Ia menawarkan spektrum produk dan perkhidmatan yang luas, merangkumi aset tradisional hingga aset digital melalui platform elektronik canggih dan selamatnya, Solomon Win.

Mencatat pertumbuhan yang mantap sejak 2021, SOLOWIN HOLDINGS membezakan diri melalui anak syarikatnya, Solomon JFZ (Asia) Holdings Limited (“Solomon”), yang diluluskan lesen oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Kewangan Hong Kong. Solomon JFZ membolehkan syarikat menyediakan penyelesaian kewangan serba lengkap yang tiada tandingan kepada pelabur individu dan klien korporat. Penawaran berpelbagai merangkumi Broker Saham, Perbankan Pelaburan, Pengurusan Aset, Aset Digital, dan Perkhidmatan FinTech terkini.

Mengenai OSL Digital Securities

OSL Digital Securities (“OSL”) merupakan platform aset digital kumpulan OSL (863.HK) – syarikat tersenarai awam Hong Kong yang sepenuhnya ditumpukan kepada aset digital. Ditubuhkan pada 2018, OSL mempunyai sejarah yang mapan dalam sektor ini dan diiktiraf ramai sebagai pemimpin dalam menyediakan penyelesaian aset digital teratur dan diluluskan yang menyeluruh.

OSL menawarkan perkhidmatan Pasaran (broker, pertukaran, dan penyimpanan) dan penyelesaian teknologi SaaS, yang memberikan akses pasaran global kepada pelanggan institusi selain pelabur profesional dan runcit melalui platform aset digital terunggulnya. Infrastruktur dompet sejuk dan panas yang selamat dan dilindungi OSL juga memastikan penyimpanan aset digital yang selamat dengan penyelesaian urus niaga tepat masa.

Memandangkan industri aset digital terus berkembang, begitu juga OSL. Pendekatan mudah dan disesuaikan OSL memandu pelanggan antarabangsa melalui persekitaran aset digital yang berkembang secara patuh.

Kenyataan Masa Depan

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan masa depan. Kenyataan masa depan ini membabitkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan Syarikat. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan masa depan ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “bertujuan”, “menganggar”, “berniat”, “mungkin”, “berpotensi”, “terus” atau ungkapan serupa yang lain. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan masa depan untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh ini atau perubahan dalam jangkaan Syarikat yang timbul selepas tarikh ini, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada ketidakpastian yang dibincangkan dalam bahagian “Faktor Risiko” penyata berdaftar dengan SEC.

Untuk pertanyaan pelabur dan media sila hubungi:

SOLOWIN HOLDINGS
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.