XPENG Fail Laporan Tahunan 2023 pada Borang 20-F

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, April 17, 2024 — XPeng Inc. (“XPENG” atau “Syarikat”, NYSE: XPEV dan HKEX: 9868), syarikat pemacu pintar elektrik (“Smart EV”) terkemuka di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah memfailkan laporan tahunan dalam Borang 20-F untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023 dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (the “SEC”) pada 17 April 2024. Laporan tahunan boleh diakses di laman hubungan pelabur XPENG.

Syarikat akan menyediakan salinan cetak laporan tahunannya secara percuma kepada pemegang saham dan pemegang ADSnya atas permintaan. Permintaan hendaklah dialu-alukan kepada ir@xiaopeng.com atau Jabatan Hubungan Pelabur di XPeng Inc., No. 8 Songgang Road, Changxing Street, Cencun, Daerah Tianhe, Guangzhou, PRC.

Tentang XPENG
XPENG ialah syarikat pemacu pintar elektrik terkemuka di China yang merekabentuk, membangunkan, mengeluarkan dan memasarkan pemacu pintar elektrik yang menarik minat golongan pertengahan berteknologi yang besar dan berkembang. Misi syarikat ini ialah untuk memacu transformasi pemacu pintar elektrik dengan teknologi, membentuk pengalaman pergerakan masa hadapan. Untuk mengoptimumkan pengalaman pergerakan pelanggannya, XPENG membangunkan sepenuhnya sistem pemanduan berbantuan canggih dan sistem pengendalian kereta pintar dalaman, serta sistem asas kenderaan termasuk sistem tenaga dan seni bina elektrik/elektronik. XPENG beribu pejabat di Guangzhou, China, dengan pejabat utama di Beijing, Shanghai, Lembah Silikon, San Diego dan Amsterdam. Pemacu pintar Syarikat terutamanya dihasilkan di loji pengeluarannya di Zhaoqing dan Guangzhou, wilayah Guangdong.

Hubungan:
Untuk Pertanyaan Pelabur:
Jabatan Hubungan Pelabur
XPeng Inc.
E-mel:

Jenny Cai
Piacente Financial Communications
Tel: +1 212 481 2050 / +86 10 6508 0677
E-mel:

Untuk Pertanyaan Media:
Jabatan PR
XPeng Inc.
E-mel:

Sumber: XPeng Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.