Rentschler Biopharma Melantik Patrick Cushing sebagai Naib Presiden Operasi untuk Anak Syarikat Amerika Syarikat

(SeaPRwire) –   LAUPHEIM, Jerman dan MILFORD, Mass. dan STEVENAGE, United Kingdom, 2 Mei 2024 — Rentschler Biopharma SE, sebuah organisasi pembangunan dan pembuatan kontrak global (CDMO) terkemuka untuk biofarmaka, hari ini mengumumkan bahawa Patrick Cushing, Ph.D., telah dipromosikan kepada Naib Presiden Operasi Rentschler Biopharma, Inc., anak syarikat Amerika Syarikat, berkuat kuasa 1 Mei 2024. Dalam jawatan baru ini, Dr. Cushing akan menyelia dan menguruskan semua proses operasi di tapak dan melapor kepada Ketua Pegawai Operasi Rentschler Biopharma, Christiane Bardroff.

Christiane Bardroff, Ketua Pegawai Operasi di Rentschler Biopharma, berkata: “Penamaan Patrick Cushing sebagai Naib Presiden Operasi di tapak pembuatan terkini kami di Milford mencerminkan komitmen kami untuk menyediakan perkhidmatan tertinggi kepada pelanggan kami. Dedikasinya yang tidak berbelah bahagi sepadan dengan visi kami untuk memajukan perubatan untuk menyelamatkan nyawa. Penciptaan jawatan baru ini mengiktiraf beberapa tonggak penting yang telah kami capai dalam beberapa bulan terakhir, dengan barisan pembuatan baru bermula di kemudahan AS kami. Patrick membawa kemahiran kepimpinan luar biasa ke peranan ini, kerana beliau secara konsisten menunjukkan keupayaannya untuk bekerja tidak sahaja dengan pasukannya dan merentasi jabatan tetapi juga dengan rakan sekerja dari tapak Rentschler Biopharma yang lain untuk membangunkan dan membuat pelbagai rawatan inovatif.

Patrick Cushing, Naib Presiden Operasi di Rentschler Biopharma, Inc., berkata: “Saya bersemangat mengambil alih peranan baru ini ketika kami meningkatkan kapasiti secara mendadak di AS. Di Rentschler Biopharma, kami benar-benar satu pasukan. Dalam peranan baru saya, saya khususnya berminat untuk memanfaatkan sinergi dengan organisasi global kami untuk menyusun semula dan meningkatkan kelincahan di mana kami membawa ubat-ubatan baru ke pasaran. Saya yakin dengan keupayaan pasukan kami untuk membuat perbezaan positif dalam kehidupan pesakit di seluruh dunia, dan saya bangga menjadi sebahagian daripada perjalanan memberi kesan ini.”

Patrick Cushing menyertai Rentschler Biopharma pada tahun 2021 dan telah berkhidmat sebagai Pengarah Kanan Operasi Pembuatan di tapak syarikat di Milford, MA, dengan menunjukkan keupayaan pengurusan yang luar biasa dalam biofarmaka, dibangunkan melalui peranan kepimpinan dalam organisasi penyelidikan kontrak dan pembuatan kontrak. Dengan lebih daripada satu dasawarsa pengalaman dalam penemuan berasaskan struktur dan pembangunan proses molekul besar, Patrick telah menjadi penting dalam meningkatkan Proses Kimia, Pembuatan dan Kawalan (CMC). Keahlian beliau merangkumi pembangunan molekul pelbagai, daripada DNA plasmid ke protein rekombinan, termasuk biologik kompleks seperti protein mencabar, antibodi bispesifik, enzim dan kompleks protein.

Barisan pembuatan baru di tapak Milford menawarkan ruang bilik bersih pembuatan 22,000 kaki persegi dan menempatkan empat bioreaktor penggunaan sekali 2,000 L yang baru. Ini adalah pengembangan terbesar dalam sejarah lebih 150 tahun syarikat dan akan menggandakan kapasiti cGMP global Rentschler Biopharma. Pelanggan mendapat manfaat daripada penawaran perkhidmatan bersepadu global dan kepakaran terbukti dalam pembangunan bioproses dan pembuatan sepanjang rantaian nilai biofarmaka. Kemudahan ini terutamanya akan memberi tumpuan kepada pengeluaran komersial molekul sangat kompleks untuk pelanggan antarabangsa. Pada Disember 2023, syarikat mengumumkan bahawa ia telah menjamin pelanggan utama untuk barisan pembuatan baru.

Kehadiran Rentschler Biopharma di BioTalk US:

Patrick Cushing dan pakar pembangunan perniagaan akan menghadiri acara BioTalk US di Boston dari 7 hingga 8 Mei 2024. Mereka akan bersedia untuk permintaan menjelaskan bagaimana syarikat menyokong pelanggan daripada konsep hingga pasaran. Pada 8 Mei, Dr. Cushing juga akan menyertai sebagai panelis dalam perbincangan mengenai “Trend Inovasi Bioproses Semasa untuk Bioprosesing Lebih Cekap”. Berikutan perbincangan panel, lawatan tapak akan bermula pada pukul 4:30 petang, memberikan peserta pandangan mendalam ke dalam kemudahan dan proses terkini kami.

Mengenai Rentschler Biopharma SE

Rentschler Biopharma adalah sebuah organisasi pembangunan dan pembuatan kontrak (CDMO) yang tertumpu sepenuhnya kepada projek pelanggan. Syarikat menawarkan pembangunan proses dan pembuatan biofarmaka, termasuk terapi virus penghantar asosiasi adenovirus (AAV), serta aktiviti perundingan berkaitan, pengurusan projek dan sokongan peraturan. Kualiti tinggi Rentschler Biopharma dibuktikan melalui pengalaman lama dan kecemerlangannya sebagai rakan penyelesaian untuk pelanggannya. Sistem pengurusan kualiti aras tinggi, falsafah kecemerlangan operasi yang telah ditetapkan dan teknologi maju memastikan kualiti produk dan produktiviti pada setiap langkah pembangunan dan pembuatan. Rentschler Biopharma adalah syarikat milik keluarga dengan kira-kira 1,400 pekerja, beribu pejabat di Laupheim, Jerman, dengan tapak kedua di Milford, MA, AS. Tapak ketiga, terletak di Stevenage, UK, didedikasikan untuk terapi lanjutan. Untuk maklumat lanjut, sila lawati . Ikuti Rentschler Biopharma di .

Hubungan:

Rentschler Biopharma SE
Dr. Latika Bhonsle-Deeng
Ketua Komunikasi
Telefon: +49-7392-701-874

Pertanyaan media:

MC Services AG
Eva Bauer
Telefon: +49-89-210228-0
AS
Laurie Doyle
Telefon: +1-339-832-0752

Untuk imej resolusi tinggi, sila hubungi .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.