Kawasaki Robotics Kongsikan Pandangan Pertama Robot Kolaboratif Baru, Ciri-ciri Perkongsian Baru dan Aplikasi untuk Robot Perindustrian di AUTOMATE 2024

(SeaPRwire) –   Dalam komitmen berterusan kepada keperluan pelanggan, dan kerjasama rapat dengan rakan kongsi, Kawasaki Robotics memperkenalkan satu barisan cobots pintar dan mempamerkan contoh-contoh robot siri R dan BX yang berupaya AI untuk proses las, penghantaran barang berpelbagai SKU dan penghantaran semula serta peluang tak terhingga dan kecerdikan manusia

WIXOM, Michigan, 2 Mei 2024 — WIXOM, Michigan, 2 Mei 2024– Kawasaki Robotics, pembuat robot perindustrian berkualiti tinggi, mudah digunakan dan produktif untuk setiap industri, akan memperkenalkan pandangan pertama robot kolaboratif (cobots) baharu mereka minggu hadapan di Automate 2024 di Chicago pada 6-9 Mei. Dikuasakan dengan platform bantuan robotik NEURA Robotics, Siri CL menggabungkan keselamatan dan kemudahan penggunaan standard cobots dengan reka bentuk kukuh dan berdaya tahan yang membuka kebolehan penggunaan secara tak terhingga.

Kawasaki Robotics (booth 2557) juga akan mempamerkan aplikasi baharu menggunakan robot perindustrian siri Kawasaki R dan BX yang boleh dipercayai, tepat dan berupaya AI, semua dicipta melalui kerjasama rapat dengan rakan seperti Mech Mind, CRG Automation, AMT Precision Parts dan Olis Robotics. Siri CL dan aplikasi ini—termasuk las, penyiapan, penghantaran barang pelbagai SKU dan penghantaran semula serta penyelesaian papan sudut automatik—menunjukkan komitmen Kawasaki Robotics untuk terus meningkatkan penawarannya, dibantu oleh sikap berkecuali teknologi dan rangkaian rakan kongsi yang semakin meluas.

“Daripada robot kami yang berupaya AI hingga perpustakaan teknologi rakan kongsi kami yang kaya, ia adalah penggunaan kolektif kecerdasan manusia yang menjadi penggerak penawaran produk Kawasaki,” kata Seiji Amazawa, presiden, Kawasaki Robotics. “Matlamat kami adalah memanfaatkan automasi perindustrian dengan cara yang membuat kemungkinannya hampir tak terhingga bagi pelanggan kami, dan pameran kami di Automate akan membantu menguatkan lagi.”

Siri CL akan menawarkan prestasi kelajuan tinggi, kualiti dalam ruang kecil

Direka dan dibina di Jerman, dan dikuasakan dengan teknologi bantuan robotik NEURA Robotics, Siri CL menggabungkan kelajuan puncak industri 200°/s dan ulangan ± 0.02 mm dengan muatan dan jangkauan 3kg/590mm, 5kg/800mm, 8kg/1300mm, dan 10 kg/1000mm, orientasi pemasangan bebas, ruang kecil sangat, dan pengelasan IP66.

Siri CL menawarkan prestasi luar biasa melalui komponen kualiti seperti pengekoder 24-bit bersepadu, antara resolusi tertinggi di pasaran, dan pembinaan sangat ringan tetapi boleh dipercayai. Apabila disandarkan dengan antaramuka pengguna intuitif Siri CL dan seni bina keselamatan eksklusif, cobots ini memudahkan kolaborasi manusia/robot.

Aplikasi robot perindustrian baharu, perkongsian menunjukkan peluang tak terhingga

Untuk terus menunjukkan pelbagai cara di mana pengguna boleh mendapat manfaat daripada Kawasaki Robotics, pameran di Automate 2024 juga akan menampilkan:

  • penyelesaian penyiapan boleh adaptasi direka oleh AMT Precision Parts, menawarkan ketepatan, konsistensi dan kebolehadaptasian tak tertandingi menangani pelbagai bahan dan jenis permukaan.
  • pengaturan paket tak berstruktur, autonomi dengan siri Kawasaki R, membolehkan oleh kamera 3D dan perisian AI berdaya Mech Mind.
  • paparan teknologi penuh oleh rakan kongsi CRG Automation, menampilkan penghantaran barang pelbagai SKU dan penghantaran semula menggunakan robot BX130X dan aplikasi papan sudut automatik menggunakan robot RS007L, dengan “Olis Connect,” produk berhoskan pinggir yang dihasilkan oleh Olis Robotics menyediakan kawalan jauh dan pemantauan boleh dipercayai ke atas keseluruhan sistem.

“Apabila permintaan produk pelbagai jenis meningkat dan keperluan buruh mahir yang tidak berhenti kekal, robotik dan automasi adalah jawapan jelas kepada masalah industri meluas ini,” kata Amazawa. “Kami dipacu oleh dedikasi kami untuk mencipta penyelesaian robotik terbaik bagi memastikan pelanggan kami hanya melihat kegembiraan, potensi dan pertumbuhan apabila mereka memandang ke masa depan. Semua penyelesaian yang dipamerkan di Automate direka untuk memberi inspirasi dan membuka peluang baru. Langit benar-benar tiada batas.”

Ketahui lebih lanjut tentang Siri CL Semasa Jam Minum Petang 6 Mei

Kawasaki Robotics menganjurkan jam minum petang pada Isnin, 6 Mei, dari 3 petang hingga 5 petang. Amazawa dan David Reger daripada NEURA Robotics akan merayakan Siri CL baharu pada jam 4 petang.

Mengenai Kawasaki Robotics
Dengan pengalaman lebih 50 tahun dalam industri automasi, Kawasaki adalah pembekal utama robot perindustrian dan sistem automasi robotik dengan kepakaran dalam pelbagai aplikasi dan industri. Menyediakan penawaran robot terbaik dengan menyediakan koleksi ciri standard yang kaya pada semua model robot untuk fleksibiliti aplikasi, kualiti dan prestasi terkenal Kawasaki, dan sokongan dan perkhidmatan selepas jualan yang tiada tandingannya. Ketahui lebih lanjut mengenai Kawasaki Robotics, tonton video aplikasi robot dan sambung hubungan di , dan

# # #

Untuk Maklumat Lanjut

Johanna Lidgren
Pengurus Pemasaran, Kawasaki Robotics (USA), Inc.
P: +1.248.446.4100
E:

Untuk Media:

Kelly Wanlass
Pengurus PR Kanan, HCI Marketing & Communications
P: +1.801.602.4723
E: kelly@hcimarketing.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Johanna Lidgren
Kawasaki Robotics
Johanna.Lidgren@kri-us.com