RF Acquisition Corp II Mengumumkan Penetapan Penawaran Awam Awal $100 Juta

(SeaPRwire) –   GRAND CAYMAN, Kepulauan Cayman, 16 Mei 2024 — RF Acquisition Corp II (“Syarikat”) hari ini mengumumkan penetapan penawaran awam permulaannya sebanyak 10,000,000 unit pada harga AS$10.00 setiap unit. Unit-unit akan disenaraikan di Pasaran Global Nasdaq (“Nasdaq”) dan diperdagangkan di bawah tanda dagangan “RFAIU” bermula 17 Mei 2024. Setiap unit terdiri daripada satu saham biasa, nilai AS$0.0001 setiap saham, Syarikat (“saham biasa”), dan satu hak untuk menerima satu-dua puluh daripada satu saham biasa.

RF Acquisition Corp II ialah syarikat cek kosong yang tujuan perniagaannya adalah untuk melaksanakan penggabungan, pertukaran saham modal, pengambilalihan aset, pembelian saham, penyusunan semula, atau kombinasi perniagaan yang serupa dengan satu atau lebih perniagaan. Kami tidak memilih mana-mana sasaran penggabungan perniagaan khusus dan kami tidak, dan tidak ada orang bagi pihak kami, terlibat dalam sebarang perbincangan substantif, secara langsung atau tidak langsung, dengan mana-mana sasaran penggabungan perniagaan berkenaan dengan penggabungan perniagaan awal dengan kami.

RF Acquisition Corp II diketuai oleh Tse Meng Ng, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengerusi lembaga pengarah Syarikat, dan Chee Soon Tham, Ketua Pegawai Kewangan Syarikat dan pengarah. Pengarah bebas Syarikat termasuk Vincent Hui Yang dan Ryan Lee Wen.

EarlyBirdCapital, Inc. wakil pengendali, bertindak sebagai pengurus buku tunggal penawaran dan Revere Securities bertindak sebagai pengurus kerjasama untuk penawaran. Syarikat telah memberikan kuasa kepada pengendali untuk membeli sehingga 1,500,000 unit tambahan pada harga penawaran awam permulaan untuk menampung lebihan pemesanan, jika ada.

Pendaftaran berhubung sekuriti ini telah diisytiharkan berkuat kuasa oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) pada 16 Mei 2024. Risalah ini tidak boleh dianggap sebagai tawaran untuk menjual atau permintaan untuk membeli, dan tidak ada jualan sekuriti ini dalam mana-mana negeri atau bidang kuasa di mana tawaran, permintaan atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelayakan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa tersebut.

Penawaran ini hanya dibuat melalui prospektus. Apabila tersedia, salinan prospektus berhubung penawaran boleh diperolehi daripada EarlyBirdCapital, Inc., Attn: Syndicate Department, 366 Madison Avenue, 8th Floor, New York, New York 10017.

Kenyataan Masa Depan

Kenyataan ini mengandungi pernyataan yang merupakan “kenyataan masa depan”, termasuk berhubung penawaran awam permulaan dan pencarian penggabungan perniagaan awal. Kenyataan masa depan adalah pernyataan yang bukan merupakan fakta sejarah. Kenyataan masa depan sedemikian tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian, yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada kenyataan masa depan. Tiada jaminan boleh diberikan bahawa penawaran yang dibincangkan di atas akan diselesaikan mengikut terma yang dinyatakan, atau sama sekali, atau bahawa hasil penawaran akan digunakan seperti yang dinyatakan. Kenyataan masa depan tertakluk kepada banyak syarat, kebanyakannya di luar kawalan Syarikat, termasuk yang dinyatakan dalam bahagian Faktor Risiko dalam pendaftaran Syarikat untuk penawaran awam permulaan yang difailkan dengan SEC. Salinan boleh didapati di laman web SEC, www.sec.gov. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajiban untuk mengemaskini kenyataan ini untuk pembetulan atau perubahan selepas tarikh risalah ini, kecuali yang diperlukan oleh undang-undang.

Hubungan Syarikat:

Tse Meng Ng
Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.