Aurora Mobile bekerjasama dengan Zeekr untuk Membantu Pembuat Kereta Meningkatkan Capaian Pengguna dan Penglibatan dan Meningkatkan Perkhidmatan Pintar

(SeaPRwire) –   SHENZHEN, China, Mei 17, 2024 — Aurora Mobile Limited (NASDAQ: JG) (“Aurora Mobile” atau “Syarikat”) penyedia utama teknologi perkhidmatan perhubungan pelanggan dan pemasaran di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menandatangani perkongsian strategik dengan pengeluar kereta elektrik China, Zeekr Intelligent Technology Holding Ltd. (NYSE: ZK) (“Zeekr”). Dengan menggunakan perkhidmatan notifikasi JPush, Aurora Mobile akan membantu Zeekr mengoptimumkan kecekapan dan keberkesanan capaian pengguna dan penglibatan melalui aplikasi Zeekr dan memperdalam sambungan rapat dengan penggunanya.

Sebagai pemandu semakin menuntut perkhidmatan berkualiti tinggi, pengeluar kenderaan domestik utama tidak sahaja bersaing dalam produk, tetapi perlu mengukuhkan perkhidmatan selepas jualan untuk memberi lebih banyak nilai kepada pemilik kereta dalam pasaran yang sangat bersaing. Aplikasi Zeekr berusaha untuk meningkatkan pengalaman pengguna dengan fungsi yang lebih intuitif dan perkhidmatan yang licin, yang telah diterima dengan baik oleh pengguna.

Pemantauan kenderaan pintar dan penghantaran maklumat status kenderaan tepat pada masanya

Misi Zeekr adalah untuk mencipta pengalaman mobiliti kehidupan yang sempurna melalui teknologi dan penyelesaiannya. Aplikasi Zeekr dirancang untuk menangani keperluan utama pemandu untuk mendapatkan maklumat tepat dan tepat pada masa mengenai status kenderaan mereka.

Dengan menggunakan penyelesaian JPush, sistem konektiviti pintar Zeekr boleh mendorong notifikasi kepada pemandu dengan cepat, membolehkan mereka diberitahu mengenai status kenderaan dan menangani situasi luar biasa dengan segera. Sebagai contoh, apabila keadaan luar biasa seperti tingkap terbuka atau tahap bateri rendah berlaku, maklumat berkaitan akan dengan tepat didorong kepada pemandu oleh JPush secepat mungkin dalam bentuk mesej dalam aplikasi, mesej bar notifikasi, mesej pop-up dan sebagainya untuk mencegah situasi sedemikian daripada menjejaskan rancangan perjalanan mereka.

Untuk memastikan ketepatan dan kecekapan penghantaran mesej, JPush menyediakan strategi konfigurasi saluran yang fleksibel kerana ia serasi dengan saluran JPush, APNs (perkhidmatan notifikasi dorongan Apple), FCM (Firebase Cloud Messaging) dan saluran dorongan mesej aras sistem pelbagai jenama telefon pintar seperti Huawei, HONOR, Xiaomi, OPPO, VIVO, Meizu dan ASUS. Ia menyokong pelbagai sistem pengendalian, termasuk Android, iOS, HarmonyOS, QuickApp dan WinPhone. Pelayan-pelayannya mampu menghantar jutaan mesej sesaat, mencapai pengguna dalam milisaat, memberi pengalaman pengguna yang cemerlang dengan perkhidmatan mesej.

Pemasaran teratur dan ditargetkan, penglibatan pintar pengguna yang kreatif

Untuk menglibatkan pengguna muda secara berkesan dalam pembangunan jenama dan mempromosikan penyelarasan mereka dengan nilai dan konsep jenama, Zeekr telah menubuhkan komuniti, perkhidmatan dan platform pasaran dalam aplikasinya, secara aktif menganjurkan pelbagai acara dalam talian dan luar talian, dan menyediakan manfaat kepada pengguna seperti ujian dalaman dan ujian memandu. Penghantaran mesej sedemikian memerlukan strategi dorongan mesej yang peribadi dan pintar yang menghasilkan maklum balas dan penglibatan pengguna yang lebih cekap.

Fungsi label dan alias pengguna yang ditakrifkan sendiri JPush dan sistem aliasnya secara licin mengintegrasikan semua data rangkaian Aurora Mobile untuk mencapai pemisahan pengguna yang tepat dan membantu aplikasi merealisasikan konfigurasi dorongan mesej yang peribadi, termasuk jenis mesej, tempoh dorongan, dan maklumat utama. Berdasarkan ini, aplikasi Zeekr dapat mengintegrasikan maklumat profil pengguna dan menyediakan pengguna dengan cadangan peribadi untuk acara jenama, berita dan promosi, selanjutnya meningkatkan kesetiaan jenama pengguna.

Selain itu, melalui enjin algoritma AI Aurora Mobile, aplikasi Zeekr boleh menjangkakan masa terbaik untuk menghantar mesej, seperti maklumat mengenai promosi, untuk mengurangkan gangguan pengguna sambil meningkatkan kadar klik mesej secara signifikan dan meningkatkan DAU dan pengekalan pengguna untuk acara.

Mendatang, Aurora Mobile dan Zeekr akan bekerjasama untuk mengkaji lebih banyak peluang untuk mencapai matlamat menubuhkan hubungan rapat dengan pengguna dan mencipta nilai melalui perkhidmatan pintar, dengan memberi pengalaman pengguna yang selamat, mesra, cekap dan tepat.

Mengenai Aurora Mobile Limited

Aurora Mobile Limited (NASDAQ: JG) ditubuhkan pada 2011 merupakan pembekal utama teknologi perkhidmatan perhubungan pelanggan dan pemasaran di China. Sejak penubuhannya, Aurora Mobile memberi tumpuan kepada penyediaan perkhidmatan mesej yang stabil dan cekap kepada syarikat-syarikat dan berkembang menjadi pembekal utama perkhidmatan mesej mudah alih dengan kelebihan pertama. Dengan permintaan pengguna dan pertumbuhan pemasaran yang semakin meningkat, Aurora Mobile telah membangunkan penyelesaian masa depan seperti Cloud Messaging dan Cloud Marketing untuk membantu syarikat mencapai capaian pelanggan lintas saluran dan interaksi, serta teknologi pemasaran berpanduan kecerdasan buatan dan data besar untuk membantu transformasi digital syarikat.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mengandungi pernyataan prospektif. Pernyataan-pernyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” bagian undang-undang Perlindungan Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Pernyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan pernyataan serupa. Di antara lain, Laporan Perniagaan dan kutipan pengurusan dalam pengumuman ini, serta rancangan operasi dan strategik Aurora Mobile mengandungi pernyataan prospektif. Aurora Mobile juga boleh membuat pernyataan prospektif secara bertulis atau lisan dalam laporan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunannya kepada pemegang saham, dalam siaran akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam pernyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Pernyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk tetapi tidak terhad kepada pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Aurora Mobile, adalah pernyataan prospektif. Pernyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian inherent. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa pernyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi Aurora Mobile; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan masa depan Aurora Mobile; keupayaan Aurora Mobile untuk menarik dan mengekalkan pelanggan; keupayaannya untuk membangunkan dan memasarkan penyelesaian data secara berkesan, dan menembusi pasaran sedia ada untuk perkhidmatan pembangun; keupayaannya untuk beralih ke model perniagaan baharu berpandukan pengiklanan SAAS; keupayaannya untuk mengekalkan atau meningkatkan jenamanya; persaingan dengan pesaing kini atau masa depan; keupayaannya untuk terus mendapat akses data mudah alih pada masa depan; undang-undang dan peraturan berkaitan privasi data dan perlindungan; keadaan ekonomi dan perniagaan secara global dan di China serta anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Semua maklumat yang diberikan dalam pengumuman ini dan dalam lampiran adalah pada tarikh pengumuman ini, dan Aurora Mobile tidak mempunyai kewajipan untuk mengemaskini maklumat sedemikian, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Aurora Mobile Limited
E-mel: ir@jiguang.cn

Christensen

Di China
Puan Xiaoyan Su
Telefon: +86-10-5900-1548
E-mel: Xiaoyan.Su@christensencomms.com

Di AS
Puan Linda Bergkamp
Telefon: +1-480-614-3004
E-mel: linda.bergkamp@christensencomms.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.