Rangkaian Kesihatan Mudah Alih dan Farmasi Daring, Lifepack, Menandatangani Perkongsian Memudahkan Kerjasama di Singapura dan Indonesia

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 23 April 2024 — Mobile-health Network Solutions (Nasdaq: MNDR) (“MaNaDr”) atau “Syarikat”, penyedia teleperubatan terkemuka rantau Asia Pasifik (“APAC”), mengumumkan perkongsian strategik dengan PT Indopasifik Teknologi Medika Indonesia, yang lebih dikenali sebagai Lifepack, pembekal preskripsi dalam talian berpangkalan di Indonesia. Kolaborasi ini bertujuan untuk meningkatkan kemudahan kesihatan di Indonesia dengan membawa kesihatan mampu milik dan mudah capai kepada penduduk.

~2,000 doktor Indonesia akan didaftarkan

Di bawah perkongsian ini, kira-kira 2,000 orang doktor Indonesia, termasuk doktor am dan pakar, akan didaftarkan dan dilatih untuk menyediakan khidmat teleperundingan berkesan melalui platform MaNaDr. Sebaik sahaja didaftarkan dalam platform itu, doktor-doktor tersebut akan memulakan program kesedaran bertujuan untuk menggalakkan pesakit Indonesia mereka mempertimbangkan kelebihan menerima rawatan perubatan secara jarak jauh melalui teleperundingan di platform MaNaDr. Doktor-doktor tersebut juga akan mendapat akses kepada alat pengesanan diagnostik berasaskan AI platform untuk diagnosis jarak jauh dan juga peluang untuk menyertai simposium perubatan dan inisiatif berkongsi pengetahuan dengan rakan sejawat mereka di rantau APAC.

Teleperundingan Berasaskan AI oleh MaNaDr, dengan Preskripsi dipenuhi oleh Lifepack

Perkongsian ini akan membenarkan pesakit Indonesia, melalui penggunaan aplikasi mudah alih MaNaDr, mengakses teleperundingan daripada doktor-doktor tersebut — serta doktor am atau pakar keutamaan lain pada platform MaNaDr — dari kenyamanan rumah mereka. Teknologi pengesanan muka berasaskan AI aplikasi mudah alih membenarkan pesakit tanpa peralatan pengukuran untuk menerima diagnosis jarak jauh. Selepas teleperundingan selesai, semua ubat yang diresapi oleh doktor akan secara automatik dirujuk oleh platform MaNaDr ke Lifepack, yang akan memenuhi preskripsi dan mengatur penghantaran kepada pesakit.

Platform Preskripsi Lifepack

“Kami gembira bekerjasama dengan Lifepack untuk membawa penyelesaian kesihatan inovatif ke Indonesia,” kata Co-CEO MaNaDr, Dr. Siaw Tung Yeng, Pakar Perubatan Keluarga Kanan. “Perkongsian ini tidak hanya akan memberi manfaat kepada doktor dan pesakit Indonesia tetapi juga menyumbang kepada kemajuan teleperubatan di rantau ini.”

Natali Ardianto, CEO Lifepack, menyatakan perasaan serupa, dengan berkata: “Perkongsian strategik antara MaNaDr dan Lifepack selari dengan misi kami untuk menyampaikan inovasi kesihatan yang memberi kesan. Kami berharap untuk menyediakan penduduk Indonesia dengan akses preskripsi dan perundingan yang mampu milik, berkualiti dan 24/7 hampir segera dengan perkongsian ini.”

Encik Ardianto menambah bahawa Lifepack akan mengikuti pesakit kronik untuk memastikan ubatan mereka dihantar tepat masa.

Program ini dijadual bermula pada Mei 2024, dengan pelaksanaan penuh dijangka pada suku keempat 2024.

MaNaDr dan Lifepack berkata mereka percaya bahawa perkongsian ini mewakili, “langkah penting ke arah menyampaikan inovasi kesihatan memberi kesan pada kos yang lebih rendah kepada 270 juta rakyat Indonesia.”

Pihak-pihak juga berkata mereka menjangka bahawa program itu mendapat sambutan di Indonesia, ia kemungkinan besar akan menjana “pendapatan tambahan ketara dalam tahun-tahun akan datang.”

Tentang Mobile-health Network Solutions

Diletakkan pada #41 dalam senarai 500 Syarikat Berpertumbuhan Tinggi Asia Pasifik Financial Times 2024, kami merupakan penyedia teleperubatan pertama dari rantau Asia Pasifik untuk disenaraikan di AS. Melalui platform MaNaDr kami, kami menawarkan perhatian perubatan peribadi dan boleh dipercayai kepada pengguna di seluruh dunia. Platform kami membolehkan komuniti penyedia kesihatan kami mempunyai jangkauan yang lebih luas kepada pengguna melalui klinik maya tanpa sebarang kos permulaan dan keupayaan untuk bersambung dengan rangkaian global kumpulan sokongan rakan sebaya dan rakan kongsi. Julat penyelesaian teleperubatan kami yang licin dan bebas kesulitan termasuk perkhidmatan teleperundingan, pemenuhan preskripsi dan perkhidmatan peribadi lain seperti program pengurusan berat badan dan penjagaan khusus jantina. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Tentang Lifepack

Apotek Lifepack ialah perkhidmatan farmasi moden dan boleh dipercayai yang menawarkan pelbagai ubat tanpa preskripsi, ubat preskripsi, makanan tambahan dan peralatan perubatan pada harga mampu milik. Kami menyediakan produk asal berlesen BPOM dan menghantar di seluruh Indonesia. Perkhidmatan Lifepack boleh didapati secara dalam talian dan luar talian, boleh diakses melalui laman web, saluran media sosial, WhatsApp dan aplikasi mudah alih kami.

KENYATAAN MASA DEPAN

Beberapa kenyataan yang terkandung dalam siaran akhbar ini berkenaan jangkaan masa depan, rancangan dan prospek, serta mana-mana kenyataan lain berkenaan perkara-perkara yang bukan fakta sejarah, mungkin merupakan “kenyataan bersifat prospektif” dalam erti kata Akta Pindaan Litigasi Sekuriti Persendirian 1995. Kenyataan-kenyataan ini termasuk tetapi tidak terhad kepada kenyataan berkenaan tarikh perdagangan dan penutupan yang dijangka. Perkataan “menjangkakan”, “percaya”, “berterusan”, “boleh”, “menganggarkan”, “mengharapkan”, “berniat”, “merancang”, “berpotensi”, “membayangkan”, “sepatutnya”, “sasaran” dan ungkapan serupa bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan bersifat prospektif, walaupun tidak semua kenyataan bersifat prospektif mengandungi perkataan-perkataan ini. Kenyataan bersifat prospektif bukanlah jaminan prestasi masa depan dan membabitkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada jangkaan yang dibincangkan dalam kenyataan bersifat prospektif. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut: keupayaan Syarikat untuk melaksanakan strategi kami, menguruskan pertumbuhan dan mengekalkan budaya korporat kami; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan operasi masa depan Syarikat; jangkaan terhadap permintaan dan penerimaan pasaran terhadap produk dan perkhidmatan kami; perubahan teknologi; keadaan ekonomi; pertumbuhan industri teleperubatan di Singapura dan pasaran antarabangsa lain yang dirancang oleh Syarikat untuk diservi; reputasi dan jenama; kesan persaingan dan penentuan harga; kawal selia kerajaan; fluktuasi am dan perniagaan umum di Singapura dan pasaran antarabangsa yang dirancang oleh Syarikat untuk diservi; dan anggapan di sebalik atau berkaitan dengan mana-mana atau semua perkara di atas dan risiko-risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang dikemukakan oleh Syarikat kepada SEC. Oleh itu, antara sebab-sebab lain, pelabur dinasihatkan untuk tidak mengambil bahagian berlebihan kepada mana-mana kenyataan bersifat prospektif dalam siaran akhbar ini. Mana-mana kenyataan bersifat prospektif dalam siaran akhbar ini hanya berkenaan pada tarikh ini, dan Mobile-health Network Solutions secara khususnya menafikan sebarang obligasi untuk mengemas kini mana-mana kenyataan bersifat prospektif, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain, kecuali diperlukan oleh undang-undang.

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:

Hubungan Pelabur Mobile-health Network Solutions:

2 Venture Drive, #07-06/07 Vision Exchange

Singapura 608526

(+65) 6222 5223

E-mel: investors@manadr.com

Hubungan Media Lifepack:

Graha Irama, Tingkat 10 Bilik C-D

Jl. HR. Rasuna Said Block X-1 Kav. 1-2,

Kuningan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12950

E-mel: marketing@itmi.id

Pertanyaan Hubungan Pelabur:

Skyline Corporate Communications Group, LLC

Scott Powell, Presiden

1177 Avenue of the Americas, 5th Floor

New York, New York 10036

Pejabat: (646) 893-5835

E-mel: info@skylineccg.com

Lampiran

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.