QuantaSing Group Mempercepatkan Pertumbuhan Global dengan Inisiatif Strategis

(SeaPRwire) –   BEIJING, April 17, 2024 — QuantaSing Group Limited (NASDAQ: QSG) (“QuantaSing” atau “Syarikat”), pembekal perkhidmatan pembelajaran dalam talian terkemuka di China, hari ini mengumumkan beberapa inisiatif strategik penting bagi percepatan pertumbuhan global Syarikat. QuantaSing mengukuhkan kehadirannya di Amerika Syarikat dan di Hong Kong sebagai sebahagian daripada rancangan ini.

Pasukan eksekutif Syarikat, dipimpin oleh Tim (Dong) Xie, Ketua Pegawai Kewangan Kumpulan QuantaSing, kini berada di Amerika Syarikat terlibat dalam puluhan perjumpaan dengan pelabur, rakan kongsi berpotensi dan pemangku kepentingan pasaran yang lain. Pertukaran-pertukaran ini memberi tumpuan kepada pembangunan syarikat, menubuhkan dan mengukuhkan hubungan baru dan sedia ada, serta membentuk langkah-langkah seterusnya untuk pertumbuhan QuantaSing.

“Lawatan terbaru kami ke Amerika Syarikat telah membuka peluang banyak. Kami berharap untuk mengumumkan perkongsian baru pada masa yang sesuai,” kata Tim Xie, Ketua Pegawai Kewangan Kumpulan QuantaSing. “Kami juga menjangkakan pembukaan pejabat baru kami di Hong Kong musim panas ini dan mengucapkan selamat datang hangat kepada kawan dan rakan kongsi di seluruh dunia untuk bertemu kami apabila berada di pasaran.”

QuantaSing kembali ke Sidang Kegemilangan ASU + GSV
QuantaSing telah kembali ke Sidang Kegemilangan ASU + GSV di San Diego tahun ini sebagai penaja dan terus memberikan sumbangan kepada perbincangan mengenai masa depan pembelajaran dalam talian, pendidikan dewasa, dan teknologi pendidikan.

Ken Chau, Ketua Pegawai Eksekutif Kelly’s Education (syarikat QuantaSing), menyertai perbincangan panel mengenai “AI Yang Bertanggungjawab Untuk Kanak-Kanak” menekankan bagaimana Kelly’s Education dan QuantaSing telah memanfaatkan alat AI untuk menghapuskan halangan, mengurangkan stigma, dan memberdayakan kanak-kanak dan warga emas untuk menjalani kehidupan yang lebih memuaskan.

Kelly’s Education berkongsi maklumat perniagaan utama
Kelly’s Education baru-baru ini mengumumkan perkongsian dengan dua pihak berkuasa utama dalam kursus pembelajaran bahasa Inggeris: Disney World of English dan National Geographic Learning. Perkongsian-perkongsian ini bertujuan untuk memberikan kanak-kanak dengan persekitaran pengajaran dan bahan pembelajaran berkualiti tinggi, selanjutnya meningkatkan hasil pembelajaran mereka dan membina Kelly’s Education sebagai platform pembelajaran bahasa Inggeris untuk kanak-kanak pilihan di Hong Kong.

Lebih-lebih lagi, Kelly’s Education akan mengumumkan pembukaan sekolah fizikal pertamanya pada bulan Mei. Sekolah ini akan berfungsi sebagai pusat pembelajaran interaktif dan inovatif, menawarkan pelbagai sumber pendidikan dan perkhidmatan pengajaran berkualiti tinggi, yang boleh menggabungkan kelebihan pembelajaran dalam talian dan tradisional, memberikan pengalaman pembelajaran yang inovatif dan menarik kepada kanak-kanak.

“Saya sangat gembira mempunyai peluang untuk terlibat dalam perbincangan mengenai dinamik halus AI dan pendidikan kanak-kanak,” kata Ken Chau, Ketua Pegawai Eksekutif Kelly’s Education. “Semasa sidang, kami juga dapat berkongsi bagaimana kami menggunakan AI dalam kerja kami untuk memperbaiki pengalaman pelanggan sambil melindungi kesejahteraan kanak-kanak. Sejak menjadi sebahagian daripada Kumpulan QuantaSing, Kelly’s Education telah menyaksikan pertumbuhan yang menakjubkan. Perkongsian baru yang ditubuhkan akan mendorong kami ke hadapan dalam misi untuk menubuhkan diri sebagai jenama pendidikan kanak-kanak terunggul di Hong Kong.”

QuantaSing akan membuka pejabat di Hong Kong musim panas
QuantaSing mengumumkan niat untuk membuka pejabat di Hong Kong, pejabat Syarikat pertama di luar China Daratan. Pejabat baru akan terletak di lokasi utama berhampiran pelabur dan pembuat keputusan perniagaan. Dengan pembukaan yang dirancang untuk awal musim panas, pejabat ini akan berfungsi sebagai pusat inovasi, kolaborasi, dan pengembangan lanjut ke pasaran global. Ini menandakan bab baharu yang menggembirakan dalam perjalanan pertumbuhan antarabangsa QuantaSing.

Mengenai Kumpulan QuantaSing Limited
QuantaSing adalah pembekal perkhidmatan dalam talian terkemuka di China yang komited untuk meningkatkan kualiti hidup dan kesejahteraan manusia dengan menyediakan peluang pembelajaran peribadi sepanjang hayat dan pembangunan. Syarikat merupakan pembekal terbesar di pasaran pembelajaran dewasa dalam talian China dan pasaran pembelajaran minat peribadi dewasa China dari segi hasil, mengikut laporan oleh Frost & Sullivan berdasarkan data 2022. Dengan menggunakan alat dan teknologi miliknya, QuantaSing menawarkan kursus dalam talian yang mudah difahami, mampu milik dan mudah capai kepada pelajar dewasa, memberdayakan pengguna untuk mengejar pembangunan peribadi. Dengan menggunakan pengalaman luasnya dalam perkhidmatan pembelajaran peribadi dalam talian dan infrastruktur teknologinya yang kukuh, Syarikat telah meluaskan perkhidmatannya kepada pelanggan korporat, dan mempelbagai operasinya ke perniagaan e-dagang dan perniagaan AI serta teknologinya.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati:

Hubungan Pelabur

Leah Guo
Kumpulan QuantaSing Limited
E-mel:
Tel: +86 (10) 6493-7857

Robin Yang, Rakan
ICR, LLC
E-mel:
Tel: +1 (212) 537-0429

Hubungan Awam
Brad Burgess, Naib Presiden Kanan
ICR, LLC
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.