Burning Rock Umumkan Perubahan Nisbah ADS

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, April 26, 2024 — Burning Rock Biotech Limited (NASDAQ: BNR dan LSE: BNR, “Syarikat” atau “Burning Rock”), syarikat yang memberi tumpuan kepada penggunaan teknologi penjujukan generasi seterusnya (NGS) dalam bidang onkologi tepat, hari ini mengumumkan bahawa ia akan mengubah nisbah depositori saham Amerika (ADS) kepada saham biasa Kelas A daripada satu (1) ADS mewakili satu (1) saham biasa Kelas A kepada satu (1) ADS mewakili sepuluh (10) saham biasa Kelas A ( “Perubahan Nisbah ADS”). Perubahan Nisbah ADS dijangka berkuat kuasa pada atau sekitar 15 Mei 2024 (“Tarikh Berkuat Kuasa”).

Bagi pemegang ADS Burning Rock, Perubahan Nisbah ADS akan memberi kesan yang sama seperti pecah saham ADS satu untuk sepuluh. Tiada perubahan kepada saham biasa Kelas A Syarikat. Pada Tarikh Berkuat Kuasa, pemegang berdaftar ADS Syarikat yang disimpan dalam bentuk sijil akan dipaksa untuk menyerahkan semula ADS sijil mereka kepada Citibank, N.A., bank depositari (“Depositari”) untuk pembatalan dan akan menerima satu (1) ADS baru untuk setiap sepuluh (10) ADS sedia ada yang diserahkan semula. Pemegang ADS tidak sijil dalam Sistem Pendaftaran Terus dan Depository Trust Company akan menukar ADS mereka secara automatik dan tidak perlu mengambil sebarang tindakan. Pertukaran setiap sepuluh (10) ADS sedia ada untuk satu (1) ADS baru akan berlaku secara automatik pada Tarikh Berkuat Kuasa, dengan ADS sedia ada dibatalkan dan ADS baru dikeluarkan oleh Depositari. ADS Burning Rock akan terus diperdagangkan di Pasaran Global NASDAQ dan Bursa Saham London di bawah simbol “BNR”.

Tiada ADS baru berpecah akan dikeluarkan berkaitan dengan perubahan dalam Perubahan Nisbah ADS. Sebaliknya, hak pecahan kepada ADS baru akan digabungkan dan dijual oleh Depositari dan hasil tunai bersih daripada jualan hak pecahan ADS akan didagangkan kepada pemegang ADS berkenaan oleh Depositari, dalam setiap kes mengikut prosedur dan amalan semasa Depositari dan selepas pengurangan seperti yang dinyatakan dalam perjanjian deposit untuk ADS antara Syarikat dan Depositari.

Akibat Perubahan Nisbah ADS, harga ADS dijangka meningkat secara berkadaran, walaupun Syarikat tidak boleh memberi jaminan bahawa harga ADS selepas Perubahan Nisbah ADS akan sama dengan atau lebih besar daripada sepuluh kali harga ADS sebelum perubahan.

Mengenai Burning Rock

Burning Rock Biotech Limited (NASDAQ: BNR dan LSE: BNR), yang misi adalah untuk melindungi hidup melalui sains, memberi tumpuan kepada penggunaan teknologi penjujukan generasi seterusnya (NGS) dalam bidang onkologi tepat. Perniagaannya terdiri daripada i) ujian pemilihan rawatan berdasarkan NGS untuk pesakit kanser stadium akhir, dan ii) pengesanan kanser awal, yang telah melangkah melampaui R & D bukti konsep ke peringkat pengesahan klinikal.

Untuk maklumat lanjut mengenai Burning Rock, sila lawati: ir.brbiotech.com.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan ini merupakan “kenyataan prospektif” dalam maksud Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, sebagaimana yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaikan Undang-Undang Sivil Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “dijangka”, “akan datang”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggar”, “yakin” dan kenyataan serupa. Burning Rock juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan tempohnya kepada SEC, dalam laporan tahunannya kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam kenyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Burning Rock, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan sedemikian berdasarkan jangkaan pengurusan terhadap prestasi, keadaan pasaran dan operasi semasa yang ada, dan berkaitan dengan peristiwa yang melibatkan risiko yang diketahui atau tidak diketahui, ketidakpastian dan faktor lain, kesemuanya sukar diramal dan kebanyakannya di luar kawalan Burning Rock. Kenyataan prospektif melibatkan risiko, ketidakpastian dan faktor lain yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa yang dinyatakan dalam mana-mana kenyataan tersebut. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Burning Rock tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif akibat maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Hubungi: IR@brbiotech.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.