Ohmyhome Umumkan Penerimaan Surat Notifikasi Dari Nasdaq Berkaitan Dengan Kekurangan Harga Minimum Tawaran

(SeaPRwire) –   Singapura, 06 Mei 2024 — Ohmyhome Ltd. (NASDAQ: OMH , “ Ohmyhome ”, “the Company”), satu platform teknologi hartanah yang menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan hartanah bersepadu termasuk perkhidmatan broker, pemulihan dan pengurusan kondominium di Singapura, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menerima surat notis kekurangan daripada Jabatan Kelayakan Senarai (the “Staff”) Pasaran Saham Nasdaq (“Nasdaq”) pada 30 April 2024, memberitahu Syarikat bahawa ia tidak mematuhi keperluan harga tawaran minimum seperti yang ditetapkan di bawah Peraturan Senarai Nasdaq 5550(a)(2) untuk pengekalan senarai di Nasdaq. Siaran akhbar ini dikeluarkan menurut Peraturan Senarai Nasdaq 5810(b), yang memerlukan pendedahan segera selepas penerimaan notis kekurangan.

Peraturan Senarai Nasdaq 5550(a)(2) memerlukan sekuriti tersenarai untuk mengekalkan harga tawaran minimum AS$1.00 sesaham, dan Peraturan Senarai 5810(c)(3)(A) menyatakan bahawa kegagalan untuk memenuhi keperluan harga tawaran minimum wujud jika kekurangan itu berterusan untuk tempoh 30 hari perniagaan berturut-turut. Berdasarkan harga tawaran penutup saham biasa Syarikat untuk lebih 30 hari perniagaan berturut-turut dari 30 April 2024, Syarikat tidak lagi memenuhi keperluan harga tawaran minimum.

Menurut Nasdaq Listing Rule 5810(c)(3)(A), Syarikat telah diberi 180 hari kalendar, atau sehingga 28 Oktober 2024, untuk memulihkan pematuhan dengan Nasdaq Listing Rule 5550(a)(2). Untuk memulihkan pematuhan, saham biasa Syarikat mesti mempunyai harga tawaran penutup sekurang-kurangnya AS$1.00 untuk tempoh minimum 10 hari perdagangan berturut-turut. Sekiranya Syarikat tidak memulihkan pematuhan menjelang 28 Oktober 2024, Syarikat mungkin layak untuk masa tambahan untuk memulihkan pematuhan atau mungkin menghadapi penyingkiran.

Penerimaan Surat Notis tidak memberi kesan segera kepada operasi perniagaan Syarikat atau senarai saham biasa Syarikat, yang akan terus diperdagangkan tanpa gangguan di Nasdaq di bawah tanda “OMH”. Untuk menangani isu ini, Syarikat bercadang untuk terus memantau harga tawaran penutupnya dan sedang dalam proses mempertimbangkan pelbagai langkah untuk memperbaiki kedudukan kewangan dan prestasi operasinya, yang Syarikat yakin akan menangani kesan negatif jangka pendek ke atas harga perdagangannya dan menyembuhkan kekurangan dalam masa yang sepatutnya.

Tentang Ohmyhome

Ohmyhome ialah satu platform teknologi hartanah bersepadu yang menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan hartanah bersepadu termasuk perkhidmatan broker, pemulihan dan pengurusan kondominium di Singapura. Sejak pelancarannya pada tahun 2016, Ohmyhome telah memperdagangkan lebih 15,500 hartanah setakat 31 Disember 2023, dan mempunyai kira-kira 6,800 unit di bawah pengurusan setakat 31 Disember 2023. Ia juga platform perdagangan hartanah yang dinilai tertinggi, dengan lebih 8,000 ulasan tulus, dan purata penarafan 4.9 daripada 5 bintang.

Ohmyhome komited untuk membawa kelajuan, kemudahan, dan kebolehpercayaan kepada perkhidmatan berkaitan hartanah dan menjadi penyelesaian hartanah yang paling dipercayai dan menyeluruh untuk semua.

Untuk maklumat lanjut, lawati:

Kenyataan Selamat

Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif. Selain itu, dari semasa ke semasa, kami atau wakil kami mungkin membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis. Kami berasaskan harapan dan ramalan kami tentang peristiwa masa depan, yang kami peroleh daripada maklumat yang kini tersedia bagi kami. Anda boleh mengenal pasti kenyataan prospektif yang bukan bersifat sejarah, terutamanya yang menggunakan istilah “mungkin,” “harus,” “dijangka,” “mempertimbangkan,” “menganggarkan,” “percaya,” “dirancang,” “meramalkan,” “berpotensi,” atau “harap” atau negatifnya atau istilah serupa. Dalam menilai kenyataan prospektif ini, anda perlu mempertimbangkan pelbagai faktor, termasuk: keupayaan kami untuk mengubah arah Syarikat; keupayaan kami untuk mengikuti teknologi baharu dan keperluan pasaran yang berubah; dan persekitaran persaingan perniagaan kami. Faktor-faktor ini dan lain-lain mungkin menyebabkan keputusan sebenar kami berbeza secara material daripada mana-mana kenyataan prospektif.

Kenyataan prospektif hanyalah ramalan. Pembaca digesa untuk tidak bergantung kepada kenyataan prospektif ini. Peristiwa prospektif yang dibincangkan dalam siaran akhbar ini dan kenyataan lain dari semasa ke semasa oleh kami atau wakil kami mungkin tidak berlaku, dan peristiwa sebenar dan keputusan mungkin berbeza secara material dan tertakluk kepada risiko, ketidakpastian, dan anggapan tentang kami. Kami tidak berkewajipan untuk mengemaskini atau memperbetulkan sebarang kenyataan prospektif secara awam, sama ada disebabkan ketidakpastian dan anggapan, atau peristiwa prospektif yang dibincangkan dalam siaran akhbar ini dan kenyataan lain dari semasa ke semasa oleh kami atau wakil kami mungkin tidak berlaku.

Untuk maklumat lanjut
Hubungan Pelabur:

Ikuti Media Sosial untuk Maklumat Terkini dari Syarikat

X:
Facebook:
Instagram:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.