AGBA Kukuh: Penggabungan AGBA-Triller Meningkatkan Nilai Kepada Semua Pihak Berkepentingan

(SeaPRwire) –   LOS ANGELES, 25 April 2024 — AGBA Group Holding Limited (NASDAQ: AGBA) menyedari satu kenyataan akhbar yang dikeluarkan oleh Brodsky & Smith (“BS”) pada 23 April 2024 yang mendakwa bahawa BS sedang menjalankan satu “penyiasatan” terhadap AGBA berkaitan dengan perjanjian penggabungan yang diumumkan pada 18 April 2024 dengan Triller Corp.

AGBA juga menyedari kenyataan akhbar serupa yang dikeluarkan oleh Halper Sadeh LLC (“HS”) pada 22 April 2024. AGBA ingin menekankan bahawa kenyataan dalam kenyataan akhbar BS dan HS adalah tidak berasas dan sama sekali tidak berasas, dan sekiranya BS atau HS memulakan sebarang tuntutan undang-undang berdasarkan dakwaan dalam kenyataan akhbar mereka, AGBA akan mempertahankan diri dengan penuh sehingga batas yang dibenarkan undang-undang, dan akan mencari sebarang pemulihan undang-undang yang sah terhadap pemohon tersebut serta bayaran balik kos guaman AGBA yang ditanggung dalam mempertahankan diri terhadap dakwaan tidak berasas ini.

AGBA percaya bahawa penggabungan yang dicadangkan dengan Triller Corp akan mencipta nilai yang besar kepada semua pemegang saham. Mengingatkan landskap media sosial yang berubah dengan pantas, AGBA yakin bahawa Triller berada dalam kedudukan yang baik untuk memanfaatkan peluang yang luar biasa. Penggabungan yang dicadangkan mewakili gabungan unik media sosial dan kandungan, serta fintech dan kesihatan, memanfaatkan keupayaan AI kumpulan gabungan.

# # #


Tentang Kumpulan AGBA:
Ditubuhkan pada 1993, AGBA Group Holding Limited (NASDAQ: “AGBA”) ialah salah sebuah kumpulan perkhidmatan kewangan serba lengkap terkemuka berpangkalan di Hong Kong yang menawarkan set perkhidmatan kewangan dan produk kesihatan yang paling meluas di Kawasan Teluk Guangdong-Hong Kong-Macau (GBA) melalui ekosistem berasaskan teknologi, membolehkan pelanggan memanfaatkan pilihan yang paling sesuai dengan keperluan mereka. Dipercayai oleh lebih 400,000 pelanggan individu dan korporat, Kumpulan itu dibahagikan kepada empat perniagaan terkemuka: Perniagaan Platform, Perniagaan Pengedaran, Perniagaan Kesihatan, dan Perniagaan Fintech.

Untuk maklumat lanjut mengenai AGBA, sila lawati

Hubungan Pelabur dan Media:

Cik Bethany Lai

+852 5529 4500

Saluran Media Sosial:
agbagroup
| | | |

Kenyataan Selamat

Kenyataan akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan berkaitan rancangan, objektif, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan andaian asas lain selain kenyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “bertujuan”, “harus”, “yakin”, “menjangka”, “projek”, “menganggar” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif bukan jaminan prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada jangkaan Syarikat yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Risiko dan ketidakpastian ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, yang berikut: matlamat dan strategi Syarikat; pembangunan perniagaan Syarikat pada masa hadapan; permintaan dan penerimaan produk dan perkhidmatan; perubahan teknologi; keadaan ekonomi; hasil sebarang prosiding undang-undang yang mungkin dilancarkan terhadap kami berikutan penyelesaian perniagaan; jangkaan berkenaan strategi dan prestasi kewangan masa hadapan kami, termasuk rancangan perniagaan masa hadapan atau objektif, prestasi prospektif dan peluang serta pesaing, hasil, harga, perbelanjaan pengendalian, corak pasaran, likuiditi, aliran tunai dan penggunaan tunai, belanjawan modal, dan keupayaan kami untuk melabur dalam inisiatif pertumbuhan dan peluang pengambilalihan; reputasi dan jenama; kesan persaingan dan penentuan harga; peraturan kerajaan; perubahan am dan perniagaan umum di Hong Kong dan pasaran antarabangsa yang dirancang untuk diservi serta andaian di sebalik atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas dan risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang dikemukakan oleh Syarikat kepada SEC, tempoh dan ketegasan wabak coronavirus terkini, termasuk kesannya merentasi perniagaan dan operasi kami. Oleh itu, pelabur dinasihatkan untuk tidak menumpukan terlalu banyak keyakinan terhadap sebarang kenyataan prospektif dalam kenyataan akhbar ini. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam penyataan Syarikat kepada SEC, yang boleh dirujuk di www.sec.gov. Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk secara awam mengkaji semula kenyataan prospektif ini untuk menggambarkan peristiwa atau keadaan yang timbul selepas tarikh ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.