Affimed Umumkan Penerimaan Abstrak Kajian Klinikal AFM24 di Persidangan Tahunan 2024 Persatuan Kanser Klinikal Amerika Syarikat

  • Keputusan awal daripada kajian fasa 2 menyiasat AFM24 dalam gabungan dengan penanda semakan checkpoint atezolizumab dalam pesakit dengan kanser paru-paru sel tidak kecil jenis EGFR jenis liar telah diterima untuk paparan poster

(SeaPRwire) –   MANNHEIM, Jerman, 24 April 2024 — Affimed N.V. (Nasdaq: AFMD), syarikat imuno-onkologi klinikal stadium pertengahan yang komited untuk memberikan kembali kepada pesakit keupayaan semula jadi mereka untuk melawan kanser, hari ini mengumumkan bahawa satu abstrak membentangkan data awal daripada kajian gabungan fasa 2 AFM24, pengikat sel semula jadi (ICE®)nya, dalam gabungan dengan atezolizumab, penanda semakan checkpoint Roche, dalam pesakit dengan kanser paru-paru sel tidak kecil jenis EGFR jenis liar telah diterima untuk paparan poster di Persidangan Tahunan Persatuan Onkologi Klinikal Amerika (ASCO) 2024.

Butir-butir paparan poster adalah seperti berikut:

Tajuk: Keputusan awal daripada kajian fasa 2 AFM24 dalam gabungan dengan atezolizumab dalam pesakit dengan kanser paru-paru sel tidak kecil jenis EGFR jenis liar (EGFR-WT)

Penulis Utama: Hye Ryun Kim

Sesi Poster: Terapeutik Pembangunan—Imunoterapi

Nombor Abstrak: 2522

Masa Paparan Poster: Sabtu, 1 Jun 2024, 9:00 pagi – 12:00 tengah hari CDT

Abstrak penuh akan menjadi tersedia di laman web ASCO pada 23 Mei 2024 jam 5:00 petang (EDT). Butir-butir lanjut mengenai persidangan ASCO boleh didapati secara atas talian di .

Mengenai AFM24
AFM24 adalah ICE® tetravalent, bispesifik yang mengaktifkan sistem imun semula jadi dengan mengikat CD16A pada sel imun semula jadi dan reseptor faktor pertumbuhan epidermal (EGFR), protein yang banyak diekspres pada tumor solid, untuk membunuh sel-sel kanser. Dihasilkan oleh platform ROCK® Affimed yang sesuai dengan tujuan, AFM24 mewakili mekanisme tindakan yang unik yang menggunakan EGFR sebagai tapak untuk melibatkan sel imun semula jadi untuk membunuh sel tumor melalui sitotoksisiti sel berantibodi bergantung dan fagositosis sel berantibodi bergantung.

Mengenai Affimed N.V.
Affimed (Nasdaq: AFMD) adalah syarikat imuno-onkologi klinikal stadium pertengahan yang komited untuk memberikan kembali kepada pesakit keupayaan semula jadi mereka untuk melawan kanser dengan merealisasikan potensi yang tidak terpergunakan daripada sistem imun semula jadi. Syarikat ini mempunyai pengikat sel semula jadi (ICE®) yang membolehkan pendekatan sasaran tumor untuk mengenal pasti dan membunuh pelbagai jenis tumor hematologi dan solid. ICE® dihasilkan melalui platform ROCK® eksklusif syarikat yang secara meramalkan menjana molekul yang dihasilkan khas yang menggunakan kuasa sel imun semula jadi untuk memusnahkan sel tumor. Beberapa molekul ICE® sedang dikaji dalam pembangunan klinikal, dikaji sebagai monoterapi atau gabungan terapi. Beribu pejabat di Mannheim, Jerman, Affimed dipimpin oleh pasukan pakar bioteknologi dan farmaseutikal yang bersatu di bawah visi berani untuk menghentikan kanser daripada mengganggu hayat pesakit. Untuk maklumat lanjut mengenai pasukan, portfolio dan rakan kongsi syarikat, sila lawati: www.affimed.com.

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Kenyataan berita ini mengandungi pandangan ke depan. Semua kenyataan selain pernyataan fakta sejarah adalah pandangan ke depan, yang sering ditunjukkan dengan istilah seperti “menjangkakan”, “percaya”, “boleh”, “menganggarkan”, “matlamat”, “berhasrat”, “menjangka”, “mungkin”, “merancang”, “berpotensi”, “meramalkan”, “projek”, “seharusnya”, “akan” dan ungkapan serupa. Pandangan ke depan muncul di pelbagai tempat dalam pengumuman ini dan termasuk kenyataan mengenai potensi acimtamig (AFM13), AFM24, AFM28 dan produk calon lain Syarikat, nilai platform ROCK®nya, pembangunan praklinikal dan ujian klinikal semasa dan dirancang, penyusunan semula korporatnya, pengurangan tenaga kerja berkaitan dan impak ini mungkin mempunyai terhadap simpanan dan jumlah kos dan perbelanjaan Syarikat yang dijangkakan, kerjasama dan pembangunan produknya dalam gabungan dengan terapi lain, jadual dan keupayaannya untuk membuat permohonan peraturan dan memperoleh dan mengekalkan kelulusan peraturan untuk calon produknya, kedudukan harta inteleknya, aktiviti kerjasamanya, keupayaannya untuk membangunkan fungsi komersial, data ujian klinikal, keputusan operasinya, keperluan tunai, keadaan kewangan, likuiditi, prospek, transaksi masa depan, pertumbuhan dan strateginya, industri yang beroperasi, tren makroekonomi yang mungkin mempengaruhi industri atau Syarikat, seperti ketidakstabilan dalam sektor perbankan yang dialami pada suku pertama 2023, impak wabak COVID-19, manfaat Affimed daripada penetapan ubat yatim, impak terhadap perniagaannya oleh peristiwa politik, peperangan, keganasan, gangguan perniagaan dan ketidakpastian geopolitik lain, seperti konflik Rusia-Ukraine, fakta bahawa data klinikal semasa acimtamig dalam gabungan dengan terapi sel NK berasaskan pada acimtamig yang dihadkan awal dengan sel NK kord darah allogenik segar dari Pusat Kanser MD Anderson Universiti Texas, berbanding dengan sel NK AlloNK® Artiva, dan ketidakpastian dan faktor-faktor lain yang dinyatakan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam penyataan SEC Affimed. Mengingat risiko, ketidakpastian dan faktor-faktor lain ini, anda tidak seharusnya bergantung kepada pandangan ke depan ini, dan Syarikat tidak menganggap diri bertanggungjawab untuk memperbaharui pandangan ke depan ini walaupun maklumat baru menjadi tersedia pada masa hadapan.

Hubungan Pelabur

Alexander Fudukidis
Pengarah, Hubungan Pelabur
E-Mel:
Tel.: +1 (917) 436-8102

Hubungan Media

Mary Beth Sandin
Naib Presiden, Pemasaran dan Komunikasi
E-Mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.