Polis London tangkap 2 kuda berkeliaran di jalan-jalan bandar, dengan lebih dipercayai masih terlepas

(SeaPRwire) –   Polis London telah menangkap dua kuda tentera yang dilihat berlari bebas tanpa penunggang di tengah-tengah bandar pada pagi Rabu. Beberapa ekor kuda lain masih dipercayai melarikan diri.

Butiran masih samar mengenai apa yang berlaku tetapi media British melaporkan bahawa tujuh ekor kuda tentera pada asalnya melarikan diri, dengan polis bekerjasama dengan anggota tentera untuk menangkap semula mereka.

Laporan telah muncul bahawa seorang pemandu teksi yang menunggu berhampiran Istana Buckingham mengalami pecahannya tingkap kereta oleh seekor kuda yang ketakutan, manakala sebuah bas pelancongan dua tingkat yang diparkir mengalami kerosakan pada skrin hadapannya.

Polis Bandaraya London menyatakan dua ekor kuda telah ditangkap semula dan bahawa pegawai-pegawai sedang menunggu sebuah lori kuda dari untuk mengumpul haiwan-haiwan itu dan membawanya kepada seorang doktor haiwan.

Imej dua ekor kuda, satu hitam dan satu putih, memakai pelana dan tali leher, beredar di merata media sosial. Bahagian hadapan kuda putih ditutupi dengan merah.

Mereka dilihat berlari di jalan berhampiran Aldwych, yang terletak di antara pusat kewangan sejarah London dan West End, pusat industri hiburan ibu negara.

Polis London Timur menangkap kuda-kuda itu kira-kira 4 batu timur pusat bandar, berhampiran Limehouse.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.