Pelancong British di hospital selepas diserang ikan jerung; Tobago tutup beberapa pantai

(SeaPRwire) –   Seekor ikan jerung menyerang seorang pelancong British pada hari Jumaat di Caribbean Tenggara, menyebabkan kerajaan Tobago menutup tujuh pantai dan taman laut. Lelaki itu dimasukkan ke unit rawatan rapi hospital berikutan serangan itu, pegawai-pegawai berkata.

Penutupan itu termasuk pantai sepanjang pantai barat laut pulau Tobago. Serangan itu berlaku di Pantai Turtle sepanjang Teluk Courland Besar.

Kerajaan berkata dalam kenyataan bahawa laporan ikan jerung dilaporkan di kawasan Grafton dan Taman Laut Buccoo Reef. Pegawai-pegawai berkata penutupan itu akan membolehkan Pengawal Pantai dan Jabatan Perikanan menyiasat insiden itu dan “menetralkan ancaman ikan jerung, jika mungkin.”

Serangan ikan jerung jarang berlaku. Tahun lepas, terdapat 69 serangan tanpa provokasi dan 22 gigitan yang dicetuskan secara global, bersama-sama 14 kematian, mengikut Fail Serangan Ikan Jerung Antarabangsa berpangkalan di Florida.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.