Shineco Mengumumkan Perlantikan Dua Pegawai Eksekutif Baharu

(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 17, 2023 — Shineco, Inc. (“Shineco” atau “Syarikat”; NASDAQ: SISI), pembekal produk kesihatan dan perkhidmatan teknologi maju, mengumumkan hari ini bahawa Lembaga Pengarahnya telah melantik Cik Xiaohui Wang dan Encik Chi Keung Yan sebagai pegawai eksekutif Syarikat dalam peranan kepimpinan utama.

Berkuat kuasa 13 November 2023, Lembaga Pengarah Shineco melantik Cik Xiaohui Wang sebagai Presiden Eksekutif Syarikat. Dari Mac 2000 hingga November 2013, Cik Wang merupakan pengasas dan Pengerusi Kumpulan Usaha Wintus (Bintang Baru) Chongqing, di mana beliau bertanggungjawab terhadap perancangan korporat, penyeliaan perniagaan kumpulan di kawasan Chongqing, dan di mana beliau merancang dan melaksanakan projek pelaburan inti. Dari Februari 1991 hingga Mac 2000, Cik Wang bekerja sebagai Pengurus di Syarikat Eksport dan Import Sutera Chongqing di mana beliau bertanggungjawab untuk pengurusan import dan eksport syarikat. Selepas menyertai Kumpulan Sutera Cocoon Chongqing, beliau memegang jawatan berikutnya sebagai Pengarah Pejabat Presiden dan Penolong Kumpulan, mengumpul pengalaman dalam tekstil, pembangunan kain sutera, dan pengurusan perdagangan dan eksport pakaian. Cik Wang telah dianugerahkan pelbagai anugerah seperti “Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat Sutera Kebangsaan”, “Pemegang Bendera Merah Hari Wanita Kebangsaan Ke-8”, “Individu Cemerlang Chongqing dalam Kerja Hal Ehwal Luar Negeri”, “Wira Wanita Usahawan Cemerlang Chongqing”, “Salah Satu 100 Usahawan Swasta Terkemuka Chongqing”, dan “Individu Cemerlang oleh Kerajaan Perbandaran Chongqing”. Cik Wang kini berkhidmat sebagai Naib Presiden Persatuan Sutera China, Ahli Lembaga Persatuan Sutera Antarabangsa, Naib Pengerusi Persatuan Sutera Chongqing dan Naib Pengerusi Yayasan Kanak-kanak dan Wanita Chongqing. Cik Wang tamat belajar dengan Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari Universiti Utara Virginia.

Berkuat kuasa 13 November 2023, Lembaga Pengarah Shineco melantik Encik Chi Keung Yan sebagai Ketua Pegawai Strategi Syarikat. Dari 1997 hingga 2023, Encik Yan merupakan CEO dan Pengarah Eksekutif Kumpulan Usaha Wintus (Bintang Baru) Chongqing, di mana beliau terutamanya bertanggungjawab untuk penstrukturannya, penggabungan dan pengambilalihan, dan pembangunan pasaran. Sejak 2018, Encik Yan berkhidmat sebagai Rakan Kanan di Wealth Index Capital Limited (Hong Kong), menyelia penyusunan semula korporat, perundingan penggabungan dan pengambilalihan, dan perundingan pembiayaan korporat. Pada 2020, Encik Yan merupakan Pengarah Pelaburan di Hong Kong Nice Talent Asset Management Limited, mengurus pelaburan dalam saham, pertukaran asing dan emas, antara aset lain. Sejak 2016, Encik Yan telah menjadi Naib Presiden Persekutuan Perniagaan Chongqing dan Naib Presiden Persatuan Perdagangan Hong Kong-Macao Chongqing. Encik Yan juga pernah memegang jawatan seperti Rakan Kongsi di Firstline Capital Asia Pacific dan Rakan Cina di Shenzhen Qianhai Wanyin Investment Fund Management Co., Ltd. Pada 2019, beliau dilantik sebagai Profesor Lawatan di Pusat Penyelidikan Biologi Institut Sains Sempadan dan Antara Disiplin Southwest University. Encik Yan tamat belajar dengan Ijazah Sarjana Muda Pemasaran dari Institut Teknikal Lee Wai Lee di Hong Kong pada tahun 1990 dan menamatkan Ijazah Sarjana dalam Kajian Pasaran Cina dari City Polytechnic of Hong Kong pada tahun 1995.

Cik Jennifer, CEO Shineco, berkata: “Kami gembira menyambut Cik Wang dan Encik Yan dalam pasukan kepimpinan kami. Berdasarkan pengetahuan profesional dan pengalaman mendalam mereka, dan dengan kemampuan kepimpinan cemerlang mereka dalam bidang berkaitan, kami percaya bahawa Shineco telah meningkatkan keupayaan perniagaannya dalam perancangan strategik, penggabungan dan pengambilalihan, pembiayaan, perdagangan dan dalam operasi harian kami. Dengan bantuan Cik Wang dan Encik Yan, kami percaya Syarikat akan mencapai kejayaan besar dalam bidang kesihatan, produk perubatan dan makanan sihat, kerana Syarikat memberikan sumbangan positif kepada kualiti kesihatan dan kehidupan manusia.”

Tentang Shineco, Inc.

Shineco Inc. (“Shineco” atau “Syarikat”) bertujuan untuk ‘menjaga kehidupan sihat dan meningkatkan kualiti kehidupan’, dengan menyediakan produk dan perkhidmatan kesihatan dan perubatan yang selamat, cekap dan berkualiti tinggi kepada masyarakat. Shineco telah menyelidik dan membangunkan 33 reagen diagnostik in vitro dan peralatan perubatan berkaitan sehingga kini, dan Syarikat juga menghasilkan dan menjual makanan sihat dan berkhasiat. Untuk maklumat lanjut mengenai Shineco, sila lawati .

Pernyataan Prospektif

Kenyataan berita ini mengandungi “penyataan prospektif” dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang diubahsuai, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, seperti yang diubahsuai. Penyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “mungkin”, “akan”, “harus”, “boleh”, “bertujuan”, “mengharapkan”, “merancang”, “belanjawan”, “ramalan”, “menjangka”, “percaya”, “menganggarkan”, “berpotensi”, “menilai” atau istilah serupa. Penyataan prospektif tidak harus diandalkan kerana mereka bukan fakta sejarah atau jaminan prestasi masa depan. Sebaliknya, mereka hanya berdasarkan kepercayaan semasa kami sahaja, rancangan dan strategi masa depan kami, projeksi, peristiwa dan trend masa depan yang dijangka, ekonomi dan syarat lain masa depan. Contoh penyataan prospektif termasuk, antara lain, penyataan kami mengenai inovatif dan kedudukan pasaran produk dan perkhidmatan kami, kekuatan saingan kami, dan jangkaan kami bahawa Ujian Jantung 5 minit akan menjadi salah satu produk terkemuka dalam bidang ini untuk memenuhi permintaan mendapatkan keputusan ujian sebaik sahaja tiba. Anda dinasihatkan untuk tidak bergantung kepada sebarang penyataan prospektif. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada hasil sejarah atau yang ditunjukkan oleh penyataan prospektif disebabkan pelbagai faktor termasuk, tetapi tidak terhad kepada, risiko dan ketidakpastian yang berkaitan dengan keupayaan Syarikat untuk meningkatkan pembiayaan tambahan, keupayaannya untuk mengekalkan dan membesar perniagaannya, ketidaktentuan prestasi operasi, keupayaannya untuk mengekalkan dan meningkatkan brandnya, pembangunan dan pengenalan produk dan perkhidmatan baru, keupayaannya untuk memperoleh semua kelulusan peraturan yang diperlukan di bidang kuasa di mana ia bercadang untuk memasarkan dan menjual produknya, penyepaduan berjaya syarikat-syarikat, teknologi dan aset ke dalam portfolio produk dan perkhidmatannya, pemasaran dan inisiatif pembangunan perniagaan lain, persaingan dalam industri, peraturan kerajaan am, keadaan ekonomi, kesan wabak COVID-19, ketertimbangan kepada individu penting, keupayaan untuk menarik, mempekerjakan dan mengekalkan kakitangan yang mempunyai kemahiran teknikal dan pengalaman yang diperlukan oleh pelanggan, dan keupayaannya untuk melindungi harta inteleknya. Shineco menggalakkan anda untuk mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan dalam penyataannya kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. Penyataan prospektif dalam kenyataan berita ini hanya berdasarkan maklumat yang tersedia pada masa ini dan hanya merujuk pada tarikh kenyataan berita ini, dan Shineco menganggap tiada obligasi untuk mengemaskini sebarang penyataan prospektif kecuali yang diperlukan oleh peraturan dan undang-undang yang terpakai.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Shineco,Inc.

Telefon Bimbit: +86-010-68130220

Precept Investor Relations LLC
David J. Rudnick

Telefon Bimbit: +1-646-694-8538

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )