Luokung Diberi Lanjutan untuk Memenuhi Keperluan Harga Tawaran Minimum Nasdaq

(SeaPRwire) –   BEIJING, 8 Mei 2024 — Luokung Technology Corp. (“Luokung” atau “Syarikat”), sebuah syarikat perkhidmatan data pintar ruang-masa terkemuka dan pembekal perkhidmatan lokasi berasaskan interaktif (“LBS”) dan peta tinggi peta (“HD Maps”) yang menguntungkan di China, hari ini mengumumkan bahawa pada 2 Mei 2024, Syarikat menerima tambahan 180 hari kalendar tambahan (“Tempoh Kedua Pematuhan”) daripada Jabatan Kelayakan Senarai Nasdaq untuk memenuhi keperluan senarai berterusan Nasdaq dengan mengekalkan harga tawaran minimum sebanyak $1.00 untuk tempoh 10 hari perdagangan berturut-turut. Syarikat kini mempunyai sehingga 28 Oktober 2024 untuk memulihkan pematuhan.

Notis lanjutan Nasdaq tidak mempunyai kesan segera terhadap status senarai berterusan saham biasa Syarikat di Nasdaq. Sekiranya pada bila-bila masa sebelum 28 Oktober 2024, harga tawaran saham biasa Syarikat ditutup pada atau di atas $1.00 sesaat untuk tempoh minimum 10 hari perdagangan berturut-turut, Syarikat akan memulihkan pematuhan dengan Peraturan Senarai Nasdaq, dan perkara itu akan ditutup.

Syarikat pertama kali dimaklumkan oleh Nasdaq tentang kegagalannya untuk mengekalkan harga tawaran minimum sebanyak $1.00 sesaat untuk 30 hari perdagangan berturut-turut di bawah Peraturan Senarai Nasdaq 5550(a)(2) dan 5810(c)(3)(A) pada 3 November 2023, dan diberi sehingga 1 Mei 2024 untuk memulihkan pematuhan.

Sekiranya Syarikat tidak memenuhi keperluan tawaran minimum semasa tambahan 180 hari lanjutan, Nasdaq akan memberikan pemberitahuan bertulis kepada Syarikat bahawa saham biasanya akan terdedah kepada penyingkiran. Selain itu, Tempoh Kedua Pematuhan berkaitan secara eksklusif dengan kekurangan harga tawaran. Syarikat boleh didedahkan semasa tempoh tersebut kerana kegagalan mengekalkan pematuhan dengan sebarang keperluan senarai lain yang berlaku semasa tempoh ini. Pada masa itu, Syarikat mungkin akan merayu keputusan penyingkiran ke Panel Mendengar Nasdaq (the “Panel”). Syarikat akan terus disenaraikan menunggu keputusan Panel. Tidak ada jaminan bahawa jika Syarikat merayu keputusan penyingkiran selanjutnya, dan rayuan itu berjaya.

MENGENAI LUOKUNG TECHNOLOGY CORP.

Luokung Technology Corp. ialah syarikat perkhidmatan data pintar ruang-masa terkemuka serta pembekal utama LBS dan Peta HD untuk pelbagai industri di China. Disokong oleh teknologi eksklusif dan kepakaran dalam Peta HD dan data pintar ruang-masa berbilang sumber, Luokung telah menubuhkan sistem kembar digital ruang-masa perbandaran dan industri serta aktif melayani industri termasuk pengangkutan pintar cerdas (pemanduan autonomi, lebuh raya pintar dan kerjasama kenderaan-jalan raya), pengurusan aset sumber semula jadi (pembacaan data pemuliharaan alam sekitar neutral karbon) dan aplikasi industri LBS pintar (LBS mudah alih Internet, perjalanan pintar, logistik pintar, infrastruktur baharu, bandar pintar, bantuan kecemasan, dan lain-lain). Syarikat secara rutin memberikan kemaskini penting di laman web: .

PENGAKUAN BERHATIHATI MENGENAI PERNYATAAN PROSPEK

Kenyataan media ini mengandungi beberapa pernyataan prospek. Pernyataan prospek termasuk tetapi tidak terhad kepada pernyataan mengenai jangkaan, harapan, kepercayaan atau strategi kami atau pengurusan kami mengenai masa depan dan pernyataan lain yang bukan pernyataan fakta sejarah. Selain itu, sebarang pernyataan yang merujuk kepada ramalan, ramalan atau ciri-ciri lain bagi peristiwa atau keadaan akan datang, termasuk sebarang anggapan asas, adalah pernyataan prospek. Perkataan “menjangkakan”, “percaya”, “berterusan”, “boleh”, “menganggarkan”, “berharap”, “berniat” atau “strategi” dan ungkapan serupa mungkin mengenal pasti pernyataan prospek, tetapi ketiadaan perkataan-perkataan ini tidak bermakna bahawa satu kenyataan bukan prospek.

Pernyataan prospek dalam kenyataan akhbar ini berdasarkan pelbagai anggapan, banyak daripadanya, pula, berdasarkan anggapan lanjut, termasuk tanpa had kepada pemeriksaan dan analisis pengurusan terhadap undang-undang, peraturan dan data semasa yang tersedia dari pihak ketiga. Walaupun kami percaya bahawa anggapan ini munasabah pada masa itu, kerana anggapan ini secara umumnya tertakluk kepada ketidakpastian dan kontinjensi yang signifikan yang sukar atau mustahil untuk diramal dan di luar kawalan kami, kami tidak dapat menjamin bahawa kenyataan di sini akan tepat. Oleh itu, anda dinasihatkan untuk tidak bergantung kepada sebarang pernyataan prospek.

HUBUNGI:

Syarikat:
Encik Jian Zhang
Ketua Pegawai Kewangan
Tel: +86-10-6506-5217
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.