Pembetulan Sono Group N.V. Menggambarkan Simbol Dagangan Terkini dan Pasukan Kepemimpinan Baharu Ketika Sedang Bersedia untuk Peningkatan Pasaran

(SeaPRwire) –   MUNICH, Jerman, 26 April 2024 – Sono Group N.V. (“Syarikat”), syarikat teknologi solar, hari ini mengumumkan pembetulan kepada kenyataan akhbar yang dikeluarkan pada 25 April 2024, yang memberi kemaskini simbol dagangan untuk saham biasa Syarikat dan memperkenalkan pasukan kepimpinan baharu.

Kenyataan akhbar asal silap menyatakan bahawa saham biasa Syarikat akan disenaraikan di pasaran over-the-counter di bawah simbol dagangan U.S. SEVC. Berikutan pengesahan tambahan daripada Pihak Berkuasa Pengawalseliaan Industri Kewangan (FINRA), ia telah diperbetulkan bahawa saham biasa Syarikat disenaraikan di pasaran over-the-counter di bawah simbol SEVCF, berkuat kuasa 25 April 2024. Huruf ‘F’ dalam simbol dagangan mewakili status Syarikat sebagai penerbit swasta asing.

Sila lihat di bawah kenyataan akhbar asal yang diperbetulkan.

MUNICH, Jerman – 25 April 2024 – Sono Group N.V. (“Syarikat”) (OTC: SEVCF), syarikat teknologi solar, gembira mengumumkan satu tonggak penting dalam pemulihan korporatnya. Berikutan penamatan berjaya prosiding kebankrapan yang melibatkan anak syarikatnya, Sono Motors GmbH, dan penarikan balik permohonannya untuk prosiding pentadbiran sendiri awal (dilaporkan dalam Formulir 6-K Syarikat yang difailkan pada 31 Januari 2024 dan 29 Februari 2024), Syarikat telah menerima pengesahan daripada Pihak Berkuasa Pengawalseliaan Industri Kewangan (FINRA) bahawa huruf ‘Q’ akan dipadamkan daripada simbol dagangannya, sebelum ini ditetapkan sebagai SEVCQ, berkuat kuasa hari ini. Perubahan ini menandakan berakhirnya indikasi kebankrapan untuk Sono Group N.V., dan saham biasa Syarikat akan disenaraikan di pasaran over-the-counter di bawah simbol dagangan U.S. SEVCF ke depannya, huruf ‘F’ dalam simbol dagangan mewakili status Syarikat sebagai penerbit swasta asing.

Selain itu, Sono Group N.V. telah memfailkan permohonannya untuk penyenaraian dagangan di OTCQB, yang bertujuan menjana likuiditi tambahan dalam saham Syarikat dan memudahkan aktiviti pelabur. Permohonan penyenaraian ini tertakluk kepada kelulusan dan bergantung kepada penyediaan laporan tahunan Syarikat mengikut Formulir 20-F untuk tahun kewangan 2023. Kepimpinan Syarikat percaya langkah ini akan menyokong dan meningkatkan nilai pemegang saham, mengesahkan komitmen Syarikat terhadap laluan baharu yang dibincangkan dalam kenyataannya bertarikh 14 Februari 2024.

Perubahan organisasi ini adalah hasil usaha pasukan kepimpinan baharu, disahkan dalam mesyuarat agung luar biasa pemegang saham Syarikat pada 31 Januari 2024 (“EGM”), seperti dilaporkan dalam Formulir 6-K Syarikat yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat pada hari yang sama. Perubahan ini termasuk perlantikan George O’Leary sebagai Pengarah Urusan, Ketua Pegawai Eksekutif dan Ketua Pegawai Kewangan tunggal Syarikat, serta perlantikan dua ahli Lembaga Penyelia, David Dodge dan Christopher Schreiber.

George O’Leary telah mengambil alih sebagai Pengarah Urusan, Ketua Pegawai Eksekutif dan Ketua Pegawai Kewangan baharu Sono Group N.V., secara rasmi memulakan tempoh perkhidmatannya pada 31 Januari 2024. Telah beralih ke peranan penuh masa dengan Syarikat pada 8 April 2024, Encik O’Leary sepenuhnya komited untuk memimpin pemulihan Syarikat. Dengan latar belakang kaya yang merangkumi peranan kepimpinan penting seperti bekas Ketua Pegawai Kewangan di HealthLynked Corporation dan pengasas SKS Consulting of South Florida Corp., beliau membawa kepakaran luas dalam memacu kecemerlangan operasi dan pertumbuhan strategik untuk syarikat awam dan swasta. Syarikat percaya bahawa kepakaran pelbagai Encik O’Leary secara unik meletakkannya untuk memandu Sono Group N.V. ke arah masa depan yang cerah.

Syarikat juga bangga menyambut dua ahli baharu yang terkemuka ke Lembaga Penyelia. David Dodge, penasihat kewangan bebas dengan pengalaman meluas dalam kewangan korporat, perakaunan dan pematuhan SEC, membawa pengalaman globalnya dalam kewangan korporat dan penyiasatan forensik ke Lembaga Penyelia. Lulusan Universiti Yale dan Universiti Hartford ini, peranan terdahulunya, termasuk bekas Ketua Pegawai Kewangan NeoMedia Technologies, Inc. dan bekas kerjanya sebagai juruaudit dengan Ernst & Young LLP, melengkapinya dengan wawasan berharga ke dalam landskap kewangan dan peraturan industri kami. Christopher Schreiber membawa lebih 35 tahun pengalaman perkhidmatan kewangan ke Lembaga Penyelia Syarikat, termasuk rekod cemerlang sebagai penasihat kewangan dan ahli lembaga dan pengalaman yang signifikan, terutamanya dalam menavigasi syarikat melalui cabaran kewangan. Peranannya dalam memimpin pasukan jualan runcit yang besar dan kepakarannya dari jawatan dengan Akers Bio dan MyMD Pharmaceuticals, Inc. menggambarkan kedalaman kecekapan kewangannya.

MENGENAI SONO GROUP N.V.

SONO GROUP N.V. adalah syarikat induk awam Sono Motors, kini disenaraikan di pasaran OTC di bawah simbol SEVCF. Kini setelah menarik balik permohonannya untuk prosiding pentadbiran sendiri awal, Sono Group N.V. merancang untuk mendapatkan penyenaraian dagangan di OTCQB berikutan penyediaan laporan tahunan mengikut Formulir 20-F untuk tahun berakhir 31 Disember 2023 dan memberikan ketelusan kepada pemegang sahamnya sebagai entiti pelaporan penuh.

HUBUNGAN MEDIA

Media:
press@sonomotors.com | www.sonomotors.com/press

Pelabur:
ir@sonomotors.com | ir.sonomotors.com

KENYATAAN PROSPEKTIF

Kenyataan akhbar ini termasuk kenyataan prospektif. Perkataan “menjangka”, “menganggarkan”, “berniat”, “merancang”, “menganggar”, “meramal”, “projek”, “sasaran”, “akan” dan ungkapan serupa (atau negatifnya) mengenal pasti beberapa kenyataan prospektif ini. Kenyataan prospektif ini merupakan kenyataan mengenai niat, kepercayaan, atau jangkaan semasa Kumpulan Sono N.V. dan anak syarikat tunggalnya, Sono Motors GmbH (secara kolektif, “syarikat-syarikat”). Kenyataan prospektif melibatkan risiko, ketidakpastian dan faktor luar jangkaan yang diketahui dan tidak diketahui kerana mereka berkaitan dengan peristiwa dan bergantung kepada keadaan yang mungkin atau mungkin tidak berlaku pada masa hadapan dan boleh menyebabkan keputusan sebenar, prestasi atau pencapaian syarikat-syarikat berbeza secara material daripada yang dinyatakan atau disangka dalam kenyataan prospektif tersebut. Risiko, ketidakpastian dan anggapan ini termasuk tetapi tidak terhad kepada risiko, ketidakpastian dan anggapan berkaitan dengan:
– Kemupunan syarikat-syarikat untuk mengekalkan hubungan dengan pemberi kredit, pembekal, pemberi perkhidmatan, pelanggan, pekerja dan pihak ketiga lain berikutan prosiding pentadbiran sendiri terdahulu dan risiko prestasi dan kredit yang lebih tinggi yang berkaitan dengan kedudukan likuiditi dan struktur modal syarikat-syarikat yang terhad;
– Kemupunan syarikat-syarikat untuk mengakses pembiayaan luaran yang diperlukan untuk menyusun semula perniagaan dengan jayanya, termasuk dengan mematuhi perjanjian berkaitan pelaburan daripada YA II PN, Ltd. (“Yorkville”) untuk mendapatkan akses kepada baki pembiayaan yang ditawarkan oleh Yorkville;
– Kemupunan Syarikat untuk memperoleh penyenaraian dagangannya di OTCQB, Nasdaq atau mana-mana bursa saham lain pada masa hadapan, termasuk keupayaan Syarikat untuk memenuhi keperluan permohonan atau penyenaraian awal berkenaan dan untuk membayar kos berkaitan; dan keupayaan kami untuk mencapai matlamat yang dinyatakan dan terus sebagai perniagaan berterusan. Untuk maklumat tambahan mengenai beberapa risiko, ketidakpastian dan anggapan yang boleh mempengaruhi kenyataan prospektif kami, sila rujuk penyediaan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”), yang boleh diakses di laman web SEC di www.sec.gov dan laman web kami di ir.sonomotors.com. Banyak risiko dan ketidakpastian ini berkaitan dengan faktor di luar kawalan atau anggaran tepat kami, seperti tindakan mahkamah, pihak berkuasa kawalselia dan faktor lain. Oleh itu, pemberi maklumat tidak harus bergantung berlebihan ke atas kenyataan ini, terutamanya berkaitan dengan apa-apa kontrak atau keputusan pelaburan. Kecuali diperlukan oleh undang-undang, syarikat-syarikat tidak menanggung obligasi untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif tersebut.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.