Mampu kah Bitcoin & Ethereum Terus Hidup Selepas Potongan Separuh?

(SeaPRwire) –   New York, NY, 30 April 2024 — Ketika landskap kriptowang terus berkembang, persoalan utama di fikiran pelabur ialah sama ada Bitcoin dan Ethereum, dua aset digital terkemuka, mampu menangani cabaran yang dibawa oleh acara pengurangan masing-masing. Pengurangan, pengurangan yang diprogramkan dalam ganjaran yang diterima penambang untuk mengesahkan transaksi, secara sejarah telah menimbulkan spekulasi dan perdebatan yang hebat dalam komuniti kripto.

Dengan pengeluaran ganjaran Bitcoin baru yang dipotong setengah, acara pengurangan Bitcoin menekankan kejarangannya dan menguatkan kedudukannya sebagai simpanan nilai. Walau bagaimanapun, ia juga menimbulkan kebimbangan mengenai kemampanan ekosistem perlombongannya dan kesan kemungkinan ke atas yuran transaksi.

Begitu juga, peralihan Ethereum ke Ethereum 2.0, disertai dengan peningkatan popular EIP-1559nya, menambah lagi lapisan kompleksiti persamaan pengurangan. Walaupun perubahan ini berlaku beberapa tahun lalu, pengurangan Ethereum tidak sebersih pengurangan Bitcoin, yang mungkin membingungkan pengguna yang tidak familiar. Toobit menekankan pentingnya sentiasa dikemaskini dengan perkembangan ini, kerana mereka bertanggungjawab membentukkan masa depan kebolehlaksanaan Ethereum sebagai platform kontrak pintar dan ekosistem kewangan terdesentralisasi (DeFi) terkemuka.

“Sebelum ini, peralihan Ethereum ke mekanisme kesepakatan bukti-penempatan janji manfaat dan kelestarian, tetapi ia juga memperkenalkan ketidakpastian mengenai model ekonominya dan keselamatan rangkaian,” jelaskan jurucakap Toobit. “Ia mudah untuk bersemangat dengan setiap acara pengurangan dan lupa gambaran besar. Oleh itu, kita juga perlu merenungkan usaha berterusan Ethereum untuk menangani cabaran skalabiliti dan meningkatkan pengalaman pengguna dengan setiap acara pengurangan.”

Jika anda percaya ini masa untuk memulakan pelaburan dalam kripto, Toobit adalah tempat untuk memulakan. Pilih pilihan mata wang kripto anda: BTC, ETH, XRP, SOL (), DOGE (), ETC (), FTM (), Storj (), FIL () atau 100 token lain yang ditawarkan Toobit. Daftar akaun anda hari ini dan dapatkan USDT percuma untuk mencuba perdagangan tanpa risiko. Selain itu, itu tidak termasuk banyak hadiah yang dirancangkan Toobit untuk pengguna kami melalui pertandingan mingguan yang menarik! Mulakan perjalanan perdagangan anda hari ini bersama kami di Toobit dan rasakan menjelajah lautan kripto sendiri.

Sebagai pelabur dan peminat menghadapi acara pengurangan Ethereum selepas menyelesaikan acara pengurangan Bitcoin, Toobit menggalakkan pemangku kepentingan untuk kekal waspada dan dikemaskini mengenai dinamik pasaran kriptowang yang berkembang. Dengan analisis dan perancangan strategik, pelabur boleh menavigasi landskap pengurangan dan memanfaatkan peluang yang dibawa oleh ekosistem Bitcoin dan Ethereum yang semakin matang.

Untuk maklumat lanjut, analisis pasaran kripto, dan pandangan pakar, lawati laman web Toobit di

Mengenai Toobit
Toobit ialah platform kriptowang terkemuka yang komited untuk menyediakan wawasan yang menyeluruh, analisis, dan alat untuk pelabur dan peminat. Dengan pasukan pakar berpengalaman dan teknologi terkini, Toobit memberdayakan pengguna untuk menavigasi kompleksiti pasaran kriptowang dengan keyakinan dan ketelusan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Erin Gao
Toobit 
erin.gao (at) toobit.com