Global Mofy Metaverse dan Heartdub Mengambil Keuntungan NVIDIA Omniverse untuk Membangunkan Platform AI Generatif Video GAUSSPEED

(SeaPRwire) –   BEIJING, April 30, 2024 — Global Mofy Metaverse Limited (“Syarikat” atau “Global Mofy Metaverse”) (Nasdaq: GMM), pembekal penyelesaian teknologi yang terlibat dalam pengeluaran kandungan maya dan pembangunan aset digital untuk digunakan dalam industri hiburan digital yang lebih luas, hari ini mengumumkan anak syarikat milik penuhnya, Gauss AI, telah bekerjasama dengan Heartdub, pemimpin AS dalam teknologi simulasi fizikal. Mengambil kesempatan daripada kuasa NVIDIA Omniverse dan GPU NVIDIA RTX, mereka sedang bersama-sama membangunkan Gausspeed – platform kecerdasan buatan generatif (AIGC) direka khas untuk penerbitan filem, penjanaan video, dan penciptaan kandungan lain dalam sektor hiburan digital.

Dibangunkan selama dua tahun, Gausspeed, telah direka dari awal untuk mengintegrasikan dengan mendalam API Awan NVIDIA Omniverse, memberi pencipta dengan ruang kreatif kolaboratif yang sangat tinggi. Pengintegrasian ini meningkatkan kerjasama dan inovasi dalam ekosistem kreatif secara ketara. Platform ini memanfaatkan teknologi NVIDIA Omniverse dan NVIDIA RTX GPU, mempermudah alir kerja kompleks, meningkatkan kecekapan pengeluaran, dan menguatkan kolaborasi dalam industri hiburan. Dengan keupayaan generasi adegan yang maju, Gausspeed membolehkan pengarah dan pencipta untuk melihat reka bentuk prototaip awal dalam projek, membolehkan perancangan tepat dan penyesuaian untuk memastikan setiap adegan dan pengambaran sepadan sepenuhnya dengan visi pencipta. Ini menggalakkan kebebasan kreatif dan mengurangkan kompleksiti pengeluaran.

Sebagai penyelesaian komprehensif untuk pengeluaran filem kelas perindustrian, Gausspeed menawarkan pasukan pengeluaran kawalan dan kebolehramalan yang lebih, sepenuhnya memenuhi tuntutan ketat industri filem dan televisyen. Dalam demonstrasi video (), pencipta menggunakan Gausspeed untuk membina adegan maya terperinci, mengubahsuai watak dan objek, dan kemudian menjana siri video berkualiti tinggi. Kemahiran ini mengalirkan alir kerja, membolehkan pasukan pengeluaran untuk memvisualisasikan adegan dan membuat penyesuaian masa nyata, dengan itu meningkatkan kecekapan dan kolaborasi.

Encik Haogang Yang, CEO Global Mofy Metaverse, berkata: “Apabila teknologi mengubah proses pengeluaran filem sepenuhnya dan pengalaman hiburan, pencipta menghadapi cabaran meluas. Mempertingkatkan alir kerja tradisional dalam hiburan digital melalui inovasi teknologi untuk menggerakkan pembangunan industri merupakan matlamat bersama syarikat penerbitan filem global, yang mewakili peluang dan peluasan pasaran besar bagi kami. Perkongsian strategik kami dengan Heartdub memberi kami kelebihan saingan, di mana kami melaksanakan visi bersama dan memanfaatkan sumber serta teknologi gabungan kami, bersama pemimpin seperti NVIDIA, untuk mentransformasikan penerbitan filem, seraya mencipta nilai jangka pendek dan panjang yang bermakna untuk semua pemegang saham kami.”

Tentang Heartdub

Ditubuhkan di Seattle sejak 2014, Heartdub ialah pemimpin global dalam bidang AI, terkenal dengan enjin fizik prestasi tinggi dan memuka jalan dalam realm fizik masa nyata. Dengan platform penciptaan dan pengkomputan kandungan 3D berasaskan awan, dipacu oleh model bahan digital terkemuka menampilkan lebih 90 bilion parameter, Heartdub telah meletakkan asas kukuh untuk pembangunan inovatif produk digital merentasi pelbagai sektor. Untuk maklumat lanjut lawati .

Tentang Global Mofy Metaverse Limited

Global Mofy Metaverse Limited (Nasdaq: GMM) ialah pembekal penyelesaian teknologi yang terlibat dalam pengeluaran kandungan maya, dan pembangunan aset digital untuk industri hiburan digital. Dengan menggunakan platform teknologi “Mofy Lab” eksklusifnya, yang terdiri daripada teknologi interaktif 3D dan kecerdasan buatan (“AI”), Syarikat mencipta versi maya berdefinisi tinggi bagi pelbagai objek dunia fizikal dalam 3D seperti watak, objek, adegan dan lebih banyak lagi. Aset digital boleh digunakan dalam aplikasi yang berbeza termasuk filem, siri TV, AR / VR, animasi, pengiklanan, permainan video dan lebih banyak lagi. Global Mofy Metaverse merupakan salah satu bank aset digital terkemuka di China, yang terdiri daripada lebih 30,000 aset digital 3D berketepatan tinggi. Untuk maklumat lanjut, sila lawati atau .

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan pandangan ke depan. Kenyataan pandangan ke depan termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan anggapan asas dan kenyataan lain selain kenyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “berhasrat”, “harus”, “percaya”, “menjangka”, “meramal”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan pandangan ke depan. Kenyataan pandangan ke depan ini termasuk, tanpa had, kenyataan Syarikat mengenai jangkaan saham biasa akan disenaraikan di Pasaran Saham Modal Nasdaq dan penutupan Penawaran. Kenyataan pandangan ke depan tidak menjamin prestasi masa depan dan membabitkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada jangkaan yang dibincangkan dalam kenyataan pandangan ke depan. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada, ketidakpastian berkaitan dengan keadaan pasaran dan penyelesaian awam pada syarat-syarat yang dijangka atau sama sekali, dan faktor-faktor lain yang dibincangkan dalam bahagian “Faktor Risiko” penyata pendaftaran yang diedarkan kepada SEC. Oleh itu, pelabur dinasihatkan untuk tidak bergantung kepada sebarang kenyataan pandangan ke depan dalam kenyataan media ini. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam penyata Syarikat dengan SEC, yang boleh dilihat di www.sec.gov. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk secara awam menyemak semula kenyataan pandangan ke depan ini untuk menggambarkan peristiwa atau keadaan yang timbul selepas tarikh ini.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Global Mofy Metaverse Ltd.
Jabatan Hubungan Pelabur
Global IR Partners
David Pasquale