GigaCloud Technology Inc Memperluaskan Rangkaian Penghantaran Global untuk Menyokong Pertumbuhan Berterusan Pasarannya

(SeaPRwire) –   Melampaui 10 Juta Kes Kaki Persegi Dalam Operasi Pemenuhan, Menandakan Peningkatan 169% dan Meningkatkan Sokongan untuk Pembeli dan Penjual Pasaran

EL MONTE, Calif., April 30, 2024 — GigaCloud Technology Inc (Nasdaq: GCT) (“GigaCloud” atau “Syarikat”), pembuat permulaan penyelesaian e-dagang B2B global berujung ke hujung untuk barang besar, hari ini mengumumkan rangkaian pemenuhan globalnya telah melampaui 10 juta kaki persegi jumlah ruang berikutan penandatanganan sewa baru di Ontario, California. Penggalian ini mengukuhkan keupayaan GigaCloud untuk menyokong pertumbuhan berterusan pasaran B2B dan menyampaikan sokongan pemenuhan yang dipertingkatkan kepada peserta pasaran B2B.

Pusat pemenuhan Ontario yang baharu, menjangkau kira-kira 562,100 kaki persegi, dijadual bermula operasi pada Julai 2024. Dengan penambahan terbaru ini, rangkaian pemenuhan global GigaCloud, terdiri daripada pusat pemenuhan dan kemudahan lain yang strategik untuk pengurusan stok dan pemenuhan pesanan, mengembang ke 42 lokasi dengan lebih 10.5 juta kaki persegi — peningkatan 169% daripada kira-kira 3.9 juta kaki persegi pada 31 Mac 2023. Sejak itu, GigaCloud telah menggandakan kemudahannya dan mengembang ke lima kawasan global utama yang lain, menubuhkan rangkaian infrastruktur yang luas dan dioptimumkan dengan kehadiran di AS, UK, Jerman, Kanada, dan Jepun.

“GigaCloud adalah pelanggan berharga yang telah menyewa lapan kemudahan Prologis di AS,” kata Kevin Apel, Naib Presiden Kanan di Prologis, pemimpin global dalam hartanah logistik dan pemilik pusat pemenuhan Ontario GigaCloud. “Sejak September lalu sahaja, GigaCloud telah mengembang ke lima kemudahan Prologis, menjangkau lebih 2.5 juta kaki persegi. Kami bangga menjadi rakan kongsi dan berharap dapat terus menyokong pertumbuhan mereka pada masa hadapan.”

“Penggalian ini mencerminkan pertumbuhan berterusan dan permintaan tinggi pasaran kami, yang telah mencipta satu cara baharu untuk perdagangan barang besar secara maya merentasi dunia,” kata Larry Wu, Pengasas, Pengerusi, dan Ketua Pegawai Eksekutif GigaCloud. “Syarikat kami menawarkan penyelesaian yang benar-benar menyeluruh yang mengangkut produk daripada gudang pembekal ke pintu pelanggan akhir, semuanya dengan harga tetap. Syarikat telah melancarkan pasarannya pada Januari 2019 dengan memberi tumpuan kepada pasaran perabot global dan sejak itu telah mengembang ke kategori tambahan seperti peralatan rumah tangga dan peralatan kecergasan. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: https://investors.gigacloudtech.com/.”

Tentang GigaCloud Technology Inc

GigaCloud Technology Inc adalah pembuat permulaan penyelesaian e-dagang B2B global berujung ke hujung untuk barang besar. Platfom e-dagang B2B Syarikat, yang dirujuk sebagai “Pasaran GigaCloud”, mengintegrasikan segala-galanya daripada penemuan, pembayaran dan alat logistik ke dalam satu platform mudah guna. Pasaran global Syarikat menyambungkan pembekal, terutamanya di Asia, dengan pengedar, terutamanya di AS, Asia dan Eropah, untuk melaksanakan transaksi lintas sempadan dengan keyakinan, kelajuan dan kecekapan. Syarikat menawarkan penyelesaian benar-benar menyeluruh yang memindahkan produk daripada gudang pembekal ke pintu pelanggan akhir, semuanya dengan harga tetap. Syarikat melancarkan pasarannya pada Januari 2019 dengan memberi tumpuan kepada pasaran perabot global dan sejak itu telah mengembang ke kategori tambahan seperti peralatan rumah tangga dan peralatan kecergasan. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: https://investors.gigacloudtech.com/.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi “kenyataan prospektif”. Kenyataan prospektif mencerminkan pandangan semasa kami tentang peristiwa masa depan. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berasaskan jangkaan semasa Syarikat tentang peristiwa masa depan yang mungkin mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan kami. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “boleh”, “dijangka”, “bertujuan”, “menganggar”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “adalah/mungkin” , “cadangan”, “potensi”, “terus” atau ungkapan serupa. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan semasa yang berlaku atau perubahan dalam jangkaan kami, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangkakan dan menggalakkan pelabur untuk melihat faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam pendaftaran dan dokumen lain dengan SEC. Kami telah membuat penyesuaian bulat untuk mencapai beberapa angka yang dimasukkan dalam kenyataan media ini. Akibatnya, angka numerik yang ditunjukkan sebagai jumlah mungkin bukan agregat aritmetik angka-angka yang mendahului.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Hubungan Pelabur di GigaCloud Technology Inc

Emel: ir@gigacloudtech.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.