DDC Enterprise Limited Laporan tentang Notis Ketidakpatuhan NYSE American

(SeaPRwire) –   NEW YORK, April 26, 2024 — DDC ENTERPRISE LIMITED (NYSE AMERICAN: DDC) (“DAYDAYCOOK” OR THE “COMPANY”) mengumumkan hari ini bahawa pada 23 April 2024, Syarikat menerima notis daripada NYSE American (“Pertukaran”) bahawa Syarikat kini berada di bawah piawaian senarai berterusan Pertukaran yang ditetapkan dalam Seksyen 1003(a)(i) Panduan Syarikat NYSE American, yang memerlukan Syarikat mempunyai ekuiti pemegang saham sebanyak $2.0 juta atau lebih jika ia telah melaporkan kerugian daripada operasi berterusan dan/atau kerugian bersih dalam dua daripada tiga tahun kewangan terkini.

Pertukaran menunjukkan bahawa kerana Syarikat melaporkan defisit pemegang saham sebanyak $(222,572,936) pada 30 Jun 2023 dan kerugian daripada operasi berterusan dan/atau kerugian bersih dalam dua tahun kewangan terkini berakhir pada 31 Disember 2022, Syarikat tidak mematuhi Seksyen 1003(a)(i) Panduan Syarikat.

Staf Pertukaran juga menentukan bahawa Syarikat juga tidak layak untuk apa-apa pengecualian dalam Seksyen 1003(a) Panduan Syarikat daripada keperluan ekuiti pemegang saham, dan meminta agar Syarikat menyampaikan satu pelan pematuhan (“Pelan”) menjelang 23 Mei 2024, yang menangani bagaimana ia bercadang untuk memulihkan pematuhan menjelang 23 Oktober 2025.

Sekiranya Syarikat tidak menyampaikan Pelan atau jika Pelan tidak diterima, Syarikat akan tertakluk kepada prosedur penyingkiran senarai. Sekiranya Pelan diterima oleh Pertukaran, Syarikat akan tertakluk kepada kajian berkala termasuk pemantauan suku tahunan untuk pematuhan dengan Pelan. Selanjutnya, sekiranya Pelan diterima tetapi Syarikat tidak mematuhi piawaian senarai berterusan menjelang 23 Oktober 2025 atau sekiranya Syarikat tidak membuat kemajuan yang konsisten dengan Pelan semasa tempoh Pelan, staf Pertukaran akan memulakan prosedur penyingkiran senarai sebagaimana yang sesuai. Syarikat boleh merayu keputusan penyingkiran staf Pertukaran mengikut Seksyen 1010 dan Bahagian 12 Panduan Syarikat.

Syarikat sedang bekerja untuk memberikan Pertukaran dengan Pelan yang memuaskan menjelang 23 Mei 2024. Sehingga Syarikat telah memulihkan pematuhan dengan semua piawaian senarai berterusan yang berkenaan, Syarikat akan terus disenaraikan dalam senarai penerbit NYSE American yang tidak mematuhi, dan penanda kepatuhan (“BC”) akan terus disebarkan bersama simbol ticker Syarikat.

Dalam masa antara, Saham Biasa Kelas A Syarikat akan terus disenaraikan di NYSE American sementara ia cuba untuk memulihkan pematuhan dengan piawaian senarai, tertakluk kepada pematuhan Syarikat dengan keperluan senarai berterusan yang lain. Pemberitahuan NYSE American tidak memberi kesan kepada operasi perniagaan Syarikat atau kewajipan melaporkannya di bawah peraturan dan peraturan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa.

Tentang DayDayCook – Pemimpin dalam Inovasi Makanan

Ditubuhkan pada 2012, DayDayCook adalah sebuah jenama konsumer terkemuka yang memberi tumpuan kepada kandungan, menawarkan produk makanan Asia siap untuk panaskan, siap untuk masak dan siap untuk makan yang mudah dan senang. Syarikat memberi tumpuan kepada penyelesaian makanan yang inovatif dan sihat dengan rangkaian jualan pelbagai saluran yang berkembang pesat di China dan Amerika Syarikat, dan melalui kehadiran dalam talian global yang kuat. Syarikat membina pengenalan jenama melalui kandungan kulinari dan gaya hidup di merata media sosial dan platform e-dagang utama.

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif, termasuk, misalnya, kenyataan tentang menyiapkan pengambilalihan, hasil yang dijangka, pertumbuhan dan pengembangan. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan semasa Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya dan keperluan kewangannya. Kenyataan prospektif ini juga berdasarkan andaian mengenai strategi perniagaan dan alam sekitar masa depan Syarikat. Pelabur boleh menemui banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “menganggarkan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “mungkin” atau ungkapan prospektif lain. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas berlaku atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi tepat, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada hasil yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam pendaftaran dan penyataan lain Syarikat kepada SEC.

Hubungan:

Pelabur:
CORE IR
Matt Blazei
mattb@coreir.com

Media:
CORE PR
Kati Waldenburg
pr@coreir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.