Abits Group Terima Pemberitahuan NASDAQ Mengenai Keperluan Harga Tawaran Minimum

(SeaPRwire) –   Hong Kong, 15 April 2024 — Abits Group Inc (“Syarikat”) (NASDAQ: ABTS), syarikat yang terlibat dalam perniagaan penambangan bitcoin dan perkhidmatan berkaitan yang berpusat di Amerika Syarikat, mengumumkan hari ini bahawa pada 12 April 2024, ia menerima surat daripada The Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) memberitahu Syarikat bahawa ia kini tidak mematuhi keperluan harga tawaran minimum yang ditetapkan di bawah Peraturan Senarai Nasdaq 5550 (a) (2). Ini disebabkan oleh hakikat bahawa harga tawaran tertutup saham biasa Syarikat berada di bawah $1.00 sesaat untuk tempoh 30 hari perniagaan berturut-turut.

Menurut Peraturan Senarai Nasdaq 5810 (c) (3) (A), Syarikat mempunyai tempoh pematuhan 180 hari kalendar, atau sehingga 9 Oktober 2024 (“Tempoh Pematuhan”), untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum Nasdaq. Jika pada bila-bila masa semasa Tempoh Pematuhan, harga tawaran tertutup sesaat bagi setiap saham biasa Syarikat adalah sekurang-kurangnya $1.00 untuk tempoh minimum 10 hari perniagaan berturut-turut, Nasdaq akan memberikan Syarikat pengesahan bertulis pematuhan dan isu itu akan ditutup.

Sekiranya Syarikat tidak memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum menjelang 9 Oktober 2024, Syarikat mungkin layak untuk tempoh tambahan grace 180 hari kalendar.

Mengenai Abits Group Inc

Abits Group Inc, sebuah syarikat yang ditubuhkan di Kepulauan Virgin British pada Mei 2021. Abits Group Inc beroperasi di Negeri Tennessee melalui anak syarikat milik penuh, ABIT USA, Inc., dan juga beroperasi di Beijing dan Hong Kong, China.

Kenyataan Masa Depan

Pengisytiharan ini mengandungi kenyataan masa depan seperti yang didefinisikan dalam Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934 sebagaimana yang dipinda. Kenyataan masa depan ini berdasarkan perlindungan selamat laluan Peraturan Pemulihan Tuntutan Pelaburan Swasta 1995 dan mungkin ditadbir oleh terma seperti “akan”, “jangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “anggaran”, “berpotensi”, “berterusan”, “dalam progres”, “sasaran”, “jangkaan panduan” dan ungkapan serupa yang dikenal pasti. Syarikat juga mungkin memasukkan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”), laporan tahunan kepada pemegang saham, rilis akhbar dan bahan bertulis lain, serta pernyataan lisan dari pihak ketiga kepada pengurusan, pengarah atau pekerja syarikat. Mana-mana pernyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai falsafah dan jangkaan syarikat, adalah pernyataan masa depan yang melibatkan faktor, risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada pernyataan masa depan. Faktor dan risiko ini termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut: matlamat dan strategi syarikat; pembangunan perniagaan masa depan; status kewangan dan keputusan operasi; pertumbuhan yang dijangka bagi industri penambangan bitcoin dan pemasaran media internet; permintaan dan penerimaan produk dan perkhidmatan syarikat; hubungan antara syarikat dengan rakan kongsi strategik; persaingan industri; dan polisi dan peraturan yang berkaitan dengan struktur, perniagaan dan industri syarikat. Maklumat terperinci yang lebih baik tentang risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. Semua maklumat yang diberikan dalam pengenalan syarikat adalah maklumat terkini pada tarikh penerbitan syarikat. Kecuali yang dibenarkan oleh undang-undang yang berkuat kuasa, syarikat tidak berkewajipan untuk mengemaskini maklumat sedemikian.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Wanhong Tan
Ketua Pegawai Kewangan
+852 9855 6575

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.