Dr Noor Azmi, Razman didenda ingkar PKP [METROTV]

TIMBALAN Menteri Kesihatan Datuk Dr Noor Azmi dan Exco kerajaan negeri Perak Razman Zakaria masing-masing didenda RM1,000 oleh Mahkamah Majistret Grik, hari ini kerana ingkar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Sebelum ini, gambar Dr Noor Azmi bersama Razman dan beberapa individu lain tular di media sosial menghadiri jamuan di sebuah maahad tahfiz di Lenggong ketika PKP bagi mengekang penularan Covid-19 dilaksanakan.

Difahamkan, beliau ketika itu membuat lawatan rasmi ke Klinik Kesihatan Lenggong untuk meninjau situasi semasa petugas kesihatan bagi menangani wabak Covid-19.

Bagaimanapun, hantaran gambar di akaun rasmi Facebook Dr Noor Azmi kemudian dipadamkan selepas warganet mendakwa mereka melanggar PKP.

Razman yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Gunung Semanggol turut membuat hantaran gambar di akaun Facebook miliknya memaklumkan mereka menjamu hidangan kampung.

Bagaimanapun, kedua-dua individu terbabit kemudian memohon maaf di atas perbuatan mereka.

DR Noor Azmi dihadapkan ke Mahkamah Majistret atas kesalahan melanggar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). FOTO Sharul Hafiz Zam
DR Noor Azmi dihadapkan ke Mahkamah Majistret atas kesalahan melanggar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). FOTO Sharul Hafiz Zam

Berita lanjut menyusul

  • Lagi berita berkaitan perintah kawalan pergerakan