Tokoh-tokoh Pendidikan Usahawan terkemuka menyertai Genius Group sebagai Pemegang Saham Baru

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 26 April 2024 — (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), kumpulan pendidikan terkemuka yang dikuasakan AI, hari ini menyambut pengusaha pendidikan terkemuka sebagai pemegang saham baru Syarikat.

Pelabur baru Genius Group termasuk:

Brent Richardson, Bekas CEO dan Pengerusi Grand Canyon Education. Encik Richardson memimpin transformasi Grand Canyon University dari institusi yang hampir muflis pada 2004 kepawagaman dalam pendidikan dalam talian dan institusi global dengan lebih daripada 100,000 pelajar di seluruh dunia.

Dr Ali Saeed Bin Harmal Aldhaheri, Pengasas dan Pengerusi Universiti Abu Dhabi. Dr Ali telah membina Universiti Abu Dhabi menjadi salah satu institusi akademik terkemuka di Emiriah Arab Bersatu. Beliau juga merupakan Naib Pengerusi Pertama Lembaga Pengarah Majlis Perdagangan Abu Dhabi dan ahli Jawatankuasa Kerjasama Ekonomi untuk Sektor Kerajaan dan Swasta di Abu Dhabi.

Michael Moe, Pengasas dan CEO GSV Ventures. Encik Moe merupakan pelabur awal dalam syarikat Edtech termasuk Coursera, Chegg, Course Hero, Masterclass, dan pelabur peribadi dalam syarikat seperti Meta, Twitter, Spotify, Coursera dan Palantir. Selain menjadi pemegang saham baru dalam Genius Group, Encik Moe juga akan menyertai lembaga Genius Group sebagai Pengerusi Bukan Eksekutif.

Encik Richardson, Dr Ali dan Encik Moe, bersama pelbagai pelabur lain, menyertai Genius Group sebagai pemegang saham baru berikutan penyelesaian urus niaga Genius Group dan FatBrain AI yang diumumkan sebelumnya.

Michael Moe berkata “Penggabungan Genius Group dan FatBrain AI berlaku pada masa yang sangat penting apabila AI kini menggabungkan dengan pembelajaran untuk mencipta sistem pendidikan yang baru dan revolusioner. Saya sangat gembira untuk menjadi sebahagian daripada rancangan pertumbuhan masa depan Genius Group, baik sebagai pemegang saham mahupun sebagai ahli lembaganya. Saya percaya Syarikat mempunyai masa depan yang hebat untuk ditunggu dalam keperluan yang semakin meningkat untuk latihan AI dan pendidikan perniagaan.”

Roger Hamilton, CEO Genius Group berkata “FatBrain AI telah mendapat manfaat daripada kumpulan pelabur awal yang sangat istimewa yang mempunyai pengalaman luas dalam membina syarikat pendidikan terkini serta visi untuk masa depan AI dalam pendidikan. Kami telah mencari pemegang saham yang boleh menambah kepakaran dan pengalaman mereka selain pelaburan untuk menyokong pertumbuhan masa depan kami, dan kami bersyukur atas sokongan dan nasihat yang telah diterima daripada kumpulan pemimpin global dalam pendidikan ini.”

Mengenai Genius Group

Genius Group merupakan kumpulan pendidikan terkemuka yang dikuasakan AI, dengan misi untuk mengubah suai model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran sepanjang hayat yang berpusatkan pelajar, yang mempersiapkan pelajar dengan kemahiran kepimpinan, keusahawanan dan kehidupan untuk berjaya. Melalui platform pembelajarannya, GeniusU, Kumpulan Genius mempunyai anggota sebanyak 5.4 juta pengguna di 200 buah negara, daripada usia muda hingga 100 tahun.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Notis Pelabur

Pelaburan dalam sekuriti kami membabitkan risiko yang tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu mempertimbangkan risiko, ketidakpastian dan kenyataan prospektif yang dinyatakan dalam Laporan Tahunan Kami pada Borang 20-F yang dipinda untuk tahun berakhir 31 Disember 2022, yang difailkan dengan SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Sekiranya berlaku sebarang risiko tersebut, perniagaan, keadaan kewangan atau prestasi operasi kami mungkin mengalami kesan buruk. Dalam hal ini, nilai sekuriti kami mungkin merosot, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami huraikan bukanlah satu-satunya yang dihadapi kami. Risiko tambahan yang belum diketahui atau dianggap tidak material oleh kami juga boleh menjejaskan operasi perniagaan kami. Selain itu, prestasi kewangan masa lalu mungkin bukan penunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan, dan corak sejarah tidak boleh digunakan untuk meramalkan hasil di masa depan. Lihat “Kenyataan Prospektif” di bawah.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan yang dibuat dalam kenyataan akhbar ini termasuk kenyataan prospektif dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934. Kenyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui penggunaan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “merancang”, “harus”, “menjangka”, “menganggarkan”, “terus” atau ungkapan berbanding. Kenyataan prospektif sedemikian secara semula jadi tertakluk kepada risiko, corak dan ketidakpastian tertentu yang tidak dapat diramalkan dengan tepat oleh Syarikat dan beberapa yang mungkin tidak dapat diramalkan oleh Syarikat sama sekali dan melibatkan faktor-faktor yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dirancang atau disarankan. Pembaca dinasihatkan untuk tidak mengambil keputusan berdasarkan kenyataan prospektif ini dan dinasihatkan untuk mempertimbangkan faktor-faktor yang disenaraikan bersama-sama dengan faktor tambahan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F, sebagaimana mungkin disupplement atau diubah suai oleh Laporan Syarikat Asing Swasta Syarikat pada Borang 6-K. Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini atau melengkapkan kenyataan prospektif yang menjadi tidak benar disebabkan peristiwa, maklumat baru atau sebaliknya.

Hubungan Pemasaran
Pelabur AS:
Dave Gentry
RedChip Companies Inc
1-800-RED-CHIP

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.