Studio City Umumkan Tarikh Keluaran Kewangan

(SeaPRwire) –   MACAU, April 25, 2024 — Studio City International Holdings Limited (NYSE: MSC), sebuah resor bersepadu kelas dunia yang terletak di Cotai, Macau, hari ini mengumumkan bahawa ia akan mengeluarkan keputusan kewangan suku tahun pertama 2024 pada hari Selasa, 30 April 2024.

Kenyataan Selamat

Kenyataan ini mengandungi pernyataan masa depan. Pernyataan-pernyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Studio City International Holdings Limited (“Syarikat”) juga mungkin membuat pernyataan masa depan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan-bahan bertulis lain dan dalam kenyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah pernyataan masa depan. Pernyataan masa depan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang terdapat, dan beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa pernyataan masa depan. Faktor-faktor ini termasuk tetapi tidak terhad kepada (i) tempoh pemulihan daripada impak COVID-19 terhadap perniagaan kami, industri kami dan ekonomi global, (ii) risiko yang berkaitan dengan undang-undang perjudian Macau yang telah dipinda dan pelaksanaannya oleh kerajaan Macau, (iii) perubahan dalam pasaran perjudian dan pelawat di Macau, (iv) ketidaktentuan pasaran modal dan kredit, (v) keadaan ekonomi tempatan dan global, (vi) strategi pertumbuhan yang dijangka oleh kami, (vii) kelulusan dan peraturan pihak berkuasa perjudian dan kerajaan yang lain, dan (viii) pembangunan perniagaan, keputusan operasi dan keadaan kewangan masa depan kami. Dalam beberapa kes, pernyataan masa depan boleh dikenal pasti dengan perkataan atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “sasaran”, “menganggarkan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “berpotensi” atau ungkapan serupa lain. Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor ini termasuk dalam penyataan Syarikat kepada SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Syarikat tidak berkewajipan untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Mengenai Studio City International Holdings Limited

Syarikat, dengan saham depositari Amerikanya disenaraikan di Bursa Saham New York (NYSE: MSC), merupakan resor bersepadu kelas dunia yang terletak di Cotai, Macau. Untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat, sila lawati www.studiocity-macau.com.

Syarikat dimiliki majoriti oleh Melco Resorts & Entertainment Limited, sebuah syarikat dengan saham depositari Amerikanya disenaraikan di Pasaran Saham Global Terpilih Nasdaq (Nasdaq: MLCO).

Untuk komuniti pelaburan, sila hubungi:
Jeanny Kim
Wakil Presiden Kanan, Kumpulan Ketua Kewangan
Tel: +852 2598 3698
Email:

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:
Chimmy Leung
Pengarah Eksekutif, Komunikasi Korporat
Tel: +852 3151 3765
Email:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.