PEMBARUAN — BUSINESSNEXT mempercepat proses perbankan autonomi di Bank Global

(SeaPRwire) –   ~ Dilengkapi dengan Gen AI Platform Pengalaman Pelanggan dengan Digital Journeys asli + CRM + Pemberian Pinjaman Moden ~

JAKARTA, Indonesia dan HANOI, Vietnam, 25 Jan. 2024 — BUSINESSNEXT, alam semesta penyelesaian perniagaan yang boleh disusun semula untuk BFSI, merevolusikan landskap perbankan secara global dengan platform pengalaman pelanggan, menggabungkan Digital Journeys, CRM, dan keupayaan Pemberian Pinjaman Moden. Platform ini dengan licin membolehkan bank untuk menyederhanakan pengalaman pelanggan dan menghapuskan gesekan dengan penyertaan data dan model gen AI swasta yang disediakan untuk perbankan.

Komitmen BUSINESSNEXT untuk meningkatkan pemasukan kewangan jelas dalam usahanya untuk membolehkan bank untuk sepenuhnya memeluk transformasi digital. Syarikat itu memberdayakan bank semua saiz di India, menyediakan pengalaman yang lebih peribadi, cekap, dan bijak pada setiap titik sentuhan. Inisiatif ini memastikan bahawa interaksi dengan bank tidak sahaja lebih kaya, lebih pantas, dan lebih bijak tetapi juga selari dengan keperluan pengguna India yang cergas digital. Kesan BUSINESSNEXT telah membawa perubahan yang menakjubkan untuk BFSI, dengan keputusan nyata seperti di bawah.

  • Bank TP: Mencapai peningkatan 66% dalam Indeks Kualiti Perkhidmatan dan peningkatan 115% dalam Penukaran Rujukan dengan lebih 3500 pengguna
  • Bank Kotak: Mencatat kesan 40% dengan lebih daripada 13K+ pengguna dan 60M+ pelanggan
  • Bank HDFC: Mencapai peningkatan 86% dalam Indeks Kesetiaan Pelanggan, menandakan tanda penting dalam kepuasan pelanggan dengan 68 juta+ pelanggan
  • Axis bank: Mencapai 32+ penyepaduan sistem merentasi 80K+ pengguna dan 2700+ cawangan

Menggariskan ukuran kejayaan utama yang dicapai oleh Bank, Sushil Tyagi, Pengarah Eksekutif, berkata, “Selain meningkatkan pendapatan dan kesetiaan pelanggan, BUSINESSNEXT menggalakkan pertumbuhan produktiviti untuk setiap bank. Suit komprehensif kami yang direka untuk memodenkan operasi tenaga kerja, menjimatkan masa, dan mengurangkan kos membolehkan bank beroperasi pada kecekapan puncak. Memperkukuh kesetiaan pelanggan di semua titik sentuhan adalah fokus utama BUSINESSNEXT.”

BUSINESSNEXT memberdayakan bank untuk menyediakan pengalaman pelanggan luar biasa dengan mudah dan pada kadar yang pantas. Dengan mengintegrasikan teknologi inovatif dan memelihara pendekatan berpusatkan pelanggan, ia memastikan bahawa bank dapat membina dan mengekalkan kesetiaan pelanggan yang lengket, faktor penting dalam landskap perbankan yang kompetitif hari ini.

Mengenai BUSINESSNEXT:
BUSINESSNEXT adalah alam semesta penyelesaian perniagaan yang boleh disusun semula dengan fokus ke atas bank dan perkhidmatan kewangan secara global. Diiktiraf sebagai Visionary oleh penganalisis industri terkemuka, ia memanfaatkan teknologi, inovasi, dan pengalaman untuk terus menyampaikan pengalaman yang luar biasa, unik, dan manusia, mengatasi persekitaran perniagaan yang meruncing dan kompleks. Platform BUSINESSNEXT iaitu CRMNEXT, CUSTOMERNEXT & DATANEXT didorong oleh AI dan ML yang berpusatkan awan dan boleh bersepadu di seluruh platform. Ia terdiri daripada portfolio yang diperkaya dengan penyelesaian modul SaaS hiper yang responsif, boleh sambung dan main secara mudah, dan mempunyai keupayaan integrasi yang unggul dengan ekosistem. BUSINESSNEXT kini menyokong 1 juta+ pengguna di seluruh 65,000 cawangan dan pusat panggilan, menguruskan 1 bilion pelanggan akhir di seluruh dunia. BUSINESSNEXT mempunyai ibu pejabat AS di Raleigh, North Carolina dan ibu pejabat antarabangsa di Noida, India. Ia mempunyai jejak kaki di 5 benua dan pejabat langsung di 14 negara di seluruh Amerika Syarikat, Timur Tengah dan Asia Pasifik. Untuk maklumat lanjut, lawati

Maklumat Hubungan Media:
Sneha Singh
+91 – 9971568911
sneha.singh@businessnext.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.