UP Fintech Holding Limited Mengumumkan Peningkatan Jenis 1 Lesen oleh SFC Hong Kong untuk memasukkan perkhidmatan urus niaga aset maya untuk Pelabur Profesional

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 25 Januari 2024 – UP Fintech Holding Limited (NASDAQ: TIGR) (“UP Fintech” atau “Syarikat”) , broker online terkemuka yang memberi tumpuan kepada pelabur global, hari ini mengumumkan bahawa anak syarikatnya di Hong Kong secara rasmi telah menaiktaraf lesen Jenis 1 untuk memasukkan perkhidmatan urus niaga aset digital, menjadikannya antara broker online utama di Hong Kong yang pertama menerima kelulusan untuk penaiktarafan lesen sedemikian. Penaiktarafan berjaya ini membuka pintu untuk menyediakan perkhidmatan perdagangan mata wang kripto kepada pelanggan Pelabur Profesional di Hong Kong melalui platform utamanya, Tiger Trade. Dengan mengintegrasikan kepakaran broker online berasaskan teknologi Tiger Brokers, syarikat bertujuan untuk menawarkan Pelabur Profesional di Hong Kong kemudahan tanpa sempadan untuk perdagangan secara lancar kedua-dua sekuriti tradisional dan mata wang kripto di atas platform tunggal yang serasi tanpa perlu membuka akaun tambahan.

Pengalaman Perdagangan Tanpa Sempadan dengan Akses Dipanjangkan
Selepas penaiktarafan ini, pelanggan yang layak, termasuk penduduk Hong Kong dengan aset boleh pelabur melebihi HKD 8 juta atau syarikat dengan aset melebihi HKD 40 juta, boleh memasukkan perdagangan mata wang kripto ke dalam portfolio mereka bersama kelas aset lain yang tersedia pada platform utama kami Tiger Trade. Pada masa hadapan, penduduk Hong Kong boleh dengan mudah perdagangkan aset digital seperti Bitcoin dan Ethereum bersama saham, pilihan, kontrak, dana, dan ETF – semuanya di satu tempat. Dengan pengurusan pelaburan berpusat, ini membolehkan pelanggan tempatan mengukur risiko pendedahan mereka merentasi kelas aset yang berbeza.

John Fei Zeng, Ketua Pegawai Kewangan dan Pengarah Tiger Brokers, menekankan kepentingan langkah ini, dengan menyatakan: “Permintaan pelabur untuk aset digital terus meningkat di Hong Kong dan di seluruh dunia, dan kami gembira dapat memperluaskan skop perniagaan kami untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat daripada pelanggan di pasaran penting ini. Pelanggan yang layak akan mendapat manfaat daripada kos kami yang rendah dan keupayaan untuk perdagangkan kripto bersama banyak produk global lain dari satu platform tunggal tanpa perlu membuka akaun tambahan.”

Dalam tahun lepas sejak memasuki pasaran Hong Kong, Tiger Brokers (HK) telah mendapat populariti di kalangan pengguna Hong Kong dengan penawaran produknya yang dioptimumkan dan salah satu harga yang paling kompetitif. Kami mengenakan tiada yuran komisen dan platform untuk perdagangan saham Hong Kong, dan melancarkan Tiger Vault, produk pengurusan kekayaan kami, di pasaran Hong Kong, yang menawarkan dana pasaran wang ringgit USD dan HKD untuk membantu pengguna kami menguruskan likuiditi. Dari segi infrastruktur, kami telah mencapai penyelarasan sendiri untuk tunai saham AS dan Hong Kong, yang mengurangkan jumlah perbelanjaan penyelarasan kami ke tahap terendah industri. Kami juga antara broker yang menawarkan ciri pelaburan berulang dan perdagangan pecahan saham untuk kedua-dua saham AS dan Hong Kong.

Mengenai UP Fintech Holding Limited

UP Fintech Holding Limited adalah syarikat broker online terkemuka yang memberi tumpuan kepada pelabur global. Platform perdagangan mudah alih dan dalam talian proprietari Syarikat membolehkan pelabur perdagang dalam ekuiti dan instrumen kewangan lain di pelbagai pertukaran di seluruh dunia. Syarikat menawarkan produk dan perkhidmatan inovatif serta pengalaman pengguna yang unggul kepada pelanggannya melalui strategi “mudah alih dahulu”nya, yang membolehkannya melayani dan mengekalkan pelanggan semasa serta menarik pelanggan baru dengan lebih baik. Syarikat menawarkan pelanggan perkhidmatan broker dan tambahan nilai termasuk penempatan dan pelaksanaan perintah perdagangan, pembiayaan margin, langganan IPO, pengurusan ESOP, pendidikan pelabur, perbincangan masyarakat dan sokongan pelanggan. Infrastruktur dan teknologi proprietari Syarikat mampu menyokong perdagangan merentasi beberapa mata wang, beberapa pasaran, beberapa produk, beberapa tapak pelaksanaan dan beberapa dewan penyelarasan.

Untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat, sila lawati: .

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “mungkin”, “mungkin”, “berhasrat”, “cenderung”, “akan”, “dijangka”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa atau ekspresi. Di antara kenyataan lain, rancangan Syarikat mengenai aplikasinya, pematuhan terhadap keperluan peraturan, dan perkhidmatan masa depannya mengandungi kenyataan prospektif. Syarikat juga mungkin membuat kenyataan prospektif bertulis atau lisan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”) dalam Borang 20-F dan 6-K, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan tertulis lain dan dalam pernyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau kakitangannya kepada pihak ketiga, termasuk sesi panggilan keuntungan. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: kerjasama dengan Interactive Brokers LLC dan Xiaomi Corporation dan syarikat sekutunya; keupayaan Syarikat untuk mengendalikan strategi pertumbuhan dengan berkesan; trend dan persaingan dalam pasaran kewangan global; perubahan pendapatan Syarikat dan dasar-dasar perakaunan kos atau perbelanjaan tertentu; kesan wabak COVID-19 global; dan dasar-dasar kerajaan dan peraturan yang mempengaruhi industri Syarikat dan keadaan ekonomi umum di China, Singapura dan negara-negara lain. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan Syarikat kepada SEC.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Hubungan Pelabur

UP Fintech Holding Limited
Email: ir@itiger.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.