NewGenIvf Menandatangani Terma Rujukan Tidak Mengikat Bagi Potensi Penggabungan Balik Dengan European Wellness Investment Holdings

(SeaPRwire) –   BANGKOK, Thailand, April 22, 2024 — NewGenIvf Group (NASDAQ: NIVF) (“NewGen” atau “Syarikat”), pembekal perkhidmatan subur menyeluruh di Asia membantu pasangan dan individu mendapatkan akses kepada rawatan subur, hari ini mengumumkan pelaksanaan terma rujukan tidak mengikat (the “Term Sheet”) mengenai penggabungan balik yang dicadangkan (the “Transaksi Cadangan”) dengan syarikat kesihatan European Wellness Investment Holdings Limited (“EWIHL”).

Encik Siu Wing Fung Alfred, Pengasas, Pengerusi, dan Ketua Pegawai Eksekutif NewGen berkomen, “Saya gembira mengumumkan penandatanganan terma rujukan tidak mengikat dengan EWIHL, syarikat kesihatan terkemuka. Penggabungan balik yang dicadangkan akan memperkukuh kedudukan kami dalam beberapa cara utama. Daripada segi operasi, ia akan membuka sinergi yang besar, meluaskan jangkauan global kami, dan membantu kami meningkatkan hasil subur bagi pelanggan kami. Daripada segi kewangan, dengan pengambilalihan perniagaan yang menguntungkan dan pembiayaan US$30 juta, kami akan bersedia untuk membiayai pertumbuhan masa depan kami. Selain itu, pengeluaran saham biasa tambahan akan meningkatkan modal pasaran kami, memastikan likuiditi perdagangan yang lebih tinggi. Akhirnya, saya percaya harga yang dianggap US$5 setiap saham mengesahkan bahawa harga saham semasa kami adalah di bawah penilaian wajar jangka panjang syarikat.”

Transaksi Cadangan

Menurut Terma Rujukan, dicadangkan NewGen mengeluarkan 53,600,000 saham biasanya kepada pemegang saham(pemegang saham) EWIHL atau syarikat berkaitannya (the “EWIHL Shareholders”) sebagai pertukaran untuk 100% ekuiti EWIHL, pada harga setiap saham yang dianggap US$5, mewakili jumlah keseluruhan US$268,000,000. Serentak, dicadangkan NewGen menaikkan US$30 juta daripada pemegang saham awam atau swasta, dalam bentuk yang diterima baik oleh NewGen dan EWIHL.

Berikutan kelulusan pemegang saham terhadap Transaksi Cadangan, Pemegang Saham EWIHL dijangka memegang kira-kira 76.4% ekuiti dalam NewGen. Syarikat mengharapkan untuk mengumumkan butiran tambahan mengenai Transaksi Cadangan apabila perjanjian muktamad ditandatangani. Penyelesaian Transaksi Cadangan tertakluk kepada, antara lain, penyelesaian ujian terperinci, perundingan perjanjian muktamad, memperoleh pembiayaan yang mencukupi, memenuhi syarat yang dinegosiasikan di dalamnya, dan kelulusan Transaksi Cadangan oleh lembaga dan pemegang saham, seperti yang berkenaan. Tiada jaminan bahawa perjanjian muktamad akan ditandatangani atau Transaksi Cadangan akan diselesaikan pada terma atau jangka masa yang sedang dipertimbangkan, atau sama sekali.

Tentang NewGen

NewGen adalah pembekal perkhidmatan subur menyeluruh di Asia membantu pasangan dan individu mendapatkan akses kepada rawatan subur. Dengan misi untuk membantu pasangan dan individu membina keluarga tanpa mengira cabaran kesuburan, NewGen telah mengabdikan diri untuk mencipta akses yang lebih besar kepada rawatan infertiliti dan menyediakan perkhidmatan subur menyeluruh untuk pelanggannya. Kumpulan NewGen dan pengurusannya mempunyai lebih daripada satu dasawarsa pengalaman dalam industri subur. Klinik-klinik NewGen terletak di Thailand, Kemboja, dan Kyrgyzstan, dan menyediakan pakej perkhidmatan penuh untuk pesakitnya, termasuk rawatan infertiliti dan teknologi pembiakan bantuan yang menyeluruh, sumbangan telur dan sperma, dan perantaraan, dalam bidang kuasa yang sesuai, masing-masing. Untuk maklumat lanjut, lawati . Maklumat yang terkandung dalam laman web NewGen tidak dimasukkan sebagai rujukan ke dalam rilis akhbar ini, dan anda tidak harus menganggapnya sebagai sebahagian daripada rilis akhbar ini.

Tentang European Wellness Investment Holdings Limited

European Wellness Biomedical Group (EW Group) adalah kumpulan multi-anugerah antarabangsa terkemuka dari Eropah yang terkenal dengan pembangunan perintis dalam terapeutik sel punca pendahulu, imunomodulasi, peptida biologi dan sintetik, nutraceutikal, kosmeceutikal dan perubatan regeneratif biologi. EW Group memiliki rangkaian klinik dan hospital yang semakin berkembang di seluruh dunia dengan lebih daripada 30 klinik dan 4 hospital serta mempunyai lebih daripada 600 produk tanda dagangan (suplemen/suntikan) eksklusif.

Pernyataan Prospektif

Rilis akhbar ini mengandungi pernyataan prospektif. Pernyataan ini dikenal pasti dengan kata-kata “percaya”, “projek”, “mengharap”, “menganggarkan”, “bertujuan”, “peluang”, “rancangan”, “mungkin”, “harus”, “akan”, “akan”, “akan terus”, “kemungkinan besar” dan ungkapan serupa. Tanpa mengurangkan keumuman pernyataan di atas, pernyataan prospektif dalam rilis akhbar ini termasuk penerangan operasi komersial Syarikat atau NewGenIvf Group pada masa hadapan. Pernyataan prospektif adalah ramalan, projeksi dan pernyataan lain mengenai acara masa depan berdasarkan jangkaan dan anggapan semasa, dan oleh itu tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian. Banyak faktor yang boleh menyebabkan acara masa depan sebenar berbeza secara material daripada pernyataan prospektif dalam rilis akhbar ini, seperti ketidakupayaan Syarikat atau NewGenIvf Group untuk melaksanakan rancangan perniagaannya, mengenal pasti dan merealisasikan peluang tambahan, atau memenuhi atau melebihi ramalan kewangannya dan perubahan persekitaran peraturan atau persaingan di mana Syarikat atau NewGenIvf Group beroperasi. Anda harus mempertimbangkan dengan teliti faktor-faktor dan risiko-risiko lain yang dinyatakan dalam Laporan Tahunan Syarikat NewGenIvf Group di Borang 20-F dan dokumen-dokumen lain yang difailkan atau akan difailkan oleh NewGenIvf Group dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (the “SEC”) dari masa ke semasa, yang boleh menyebabkan peristiwa dan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang terkandung dalam pernyataan prospektif. Salinan dokumen ini boleh didapati di laman web SEC, . Semua maklumat yang diberikan di sini adalah pada tarikh rilis akhbar ini, dan Syarikat dan NewGenIvf Group tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini sebarang pernyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Hubungan Pelabur

ICR, LLC
Robin Yang
Telefon: +1 (212) 537-4406
E-mel: Newgenivf.IR@icrinc.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.