“Minggu Aktiviti Korea-Shenyang 2024” bermula

(SeaPRwire) –   SHENYANG, China, April 28, 2024 —

Pada 24 April, “Minggu Aktiviti Korea-Shenyang 2024” dan “Hello, Shenyang” Pelancaran Promosi Global (Stesen Seoul) telah dimulakan di Seoul, Korea Selatan. Pemimpin dari kedua-dua belah pihak menyampaikan ucapan pembukaan, dan pemimpin dari Wilayah Liaoning dan Bandaraya Shenyang memberikan pembentangan tematik mengenai situasi pelaburan dan pembangunan di wilayah dan bandar. Wakil perniagaan berkongsi pengalaman dan pandangan mereka mengenai pelaburan di Shenyang.

Selepas majlis pembukaan, pemimpin dari kedua-dua belah pihak dan tetamu melawat bahagian penting minggu aktiviti ini – Pameran Produk Istimewa Shenyang. Sejumlah 55 wakil syarikat di bandar Shenyang dan bandar-bandar di kawasan metropolitan moden Shenyang mempamerkan produk mereka dalam bidang peralatan berteknologi tinggi, biomedicine, tenaga baru, bahan baru, pertanian moden, makanan, sumber pelancongan budaya, dan lain-lain. Satu kawasan perbincangan B2B khusus telah disediakan, di mana 26 syarikat Cina dan 38 syarikat Korea Selatan mengadakan 105 sesi perbincangan semasa acara ini.

Menurut Pejabat Maklumat Kerajaan Rakyat Bandaraya Shenyang, minggu aktiviti berjalan dari 23 hingga 27 April. Selain daripada majlis pembukaan dan Pameran Produk Istimewa Shenyang, terdapat empat aktiviti ekonomi dan perdagangan khusus yang memberi tumpuan kepada industri utama kerjasama Sino-Korea seperti makanan, biomedicine, kosmetologi perubatan, budaya fesyen, tenaga baru, pemuliharaan tenaga dan perlindungan alam sekitar, serta pelbagai aktiviti seperti promosi sumber pelancongan budaya dan penarikan pelaburan sasaran.

Lebih daripada 400 wakil institusi ekonomi dan perdagangan utama dan persatuan perniagaan di Korea Selatan, bandar kembar, syarikat Fortune 500 Korea, dan media menghadiri majlis pembukaan. Di majlis itu, 33 projek kerjasama utama Sino-Korea telah ditandatangani, dengan jumlah nilai kontrak sebanyak 12.5 bilion yuan.

Sumber: Pejabat Maklumat Kerajaan Rakyat Bandaraya Shenyang

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN: Nama Pihak Hubungan:
Cik Liu, Tel: 86-10-63074558