Himax akan mempersembahkan teknologi autentikasi vena telapak tangan tanpa sentuh berdaya sangat rendah yang revolusioner, WiseEye Vein, di ISC West

(SeaPRwire) –   Pameran Bersama Arm dan Seeed Studio Untuk Menunjukkan Kemungkinan Platform Ultrarendah Daya WiseEyeTM AI Merentasi Pelbagai Peranti Ujung Berkuasa Bateri

TAINAN, Taiwan, 3 April 2024 – Himax Technologies, Inc. (Nasdaq: HIMX), pemimpin industri dalam pemacu paparan fabless dan semikonduktor lain, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat akan mempamerkan teknologi pengesahan nadi telapak tangan ultrarendah daya tanpa sentuh terkini, WiseEye Vein, di ISC West 2024, pameran dan persidangan terkemuka untuk industri keselamatan di Amerika Syarikat, dari 10 hingga 12 April 2024 di Las Vegas. WiseEye Vein merevolusikan kawalan capaian generasi seterusnya dengan penggunaan tenaganya yang sangat rendah, membolehkan pengesahan nadi telapak tangan digunakan dalam peranti ujung berkuasa bateri.

WiseEye Vein dipacu oleh penyelesaian WiseEye AI Himax yang menampilkan WiseEye2, pemproses AI generasi kedua Himax, sensor imej NIR CMOS, dan model inferens AI eksklusif untuk pengesahan nadi telapak tangan. Integrasi licin sensor, pemproses AI, dan algoritma pengesahan memastikan masa tindak balas pantas, mendaftar dalam kurang 100 milisaat, bersama-sama penggunaan tenaga ultrarendah, hanya beberapa milivolt, menjadikannya pilihan ideal untuk semakan kehidupan yang sangat selamat dalam keselamatan pintu, pengesahan log masuk, dan aplikasi kawalan capaian berkuasa bateri lain. Sementara itu, WiseEye Vein menawarkan ketepatan luar biasa berbanding kaedah biometrik lain, kerana corak unik dan rumit urat di telapak tangan. Sifat tanpa sentuh dan tidak mengganggu meningkatkan keselamatan dengan mengurangkan risiko peniruan atau penipuan sambil juga mengutamakan kawalan jangkitan dan kebersihan, terutamanya penting dalam persekitaran kesihatan semasa.

Pemproses AI WiseEye2 Himax menawarkan peningkatan ketara, dengan peningkatan 50 kali dalam penggunaan tenaga setiap inferens dan kecekapan kuasa puncak 40% lebih baik berbanding pendahulunya, WiseEye1, yang sudah mendapat sambutan meluas dalam pelbagai aplikasi AI. Selain itu, WiseEye2 memasukkan enjin keselamatan dan kriptografi kelas perindustrian dan telah mencapai pensijilan tahap 2 PSA (“Platform Security Architecture”), untuk memastikan keselamatan data dalam landskap penghantaran digital masa kini. Dengan kefungsian terkini ini, WiseEye AI tidak sahaja membolehkan AI berkuasa bateri pada peranti ujung, tetapi berada di hadapan sebagai penyelesaian untuk aplikasi sedemikian.

Semasa acara, Himax akan menekankan keupayaan platform WiseEye melalui demonstrasi langsung dan reka bentuk rujukan yang dibangunkan bersama rakan ekosistem seperti Arm dan Seeed Studio. Para hadirin akan mempunyai peluang untuk mengalami aplikasi AI berkuasa bateri terkini yang dikuasakan oleh Himax WiseEye AI, dideploykan dalam pelbagai aplikasi berkuasa bateri termasuk pengawasan, automasi rumah pintar, infrastruktur bandar pintar, sistem kawalan capaian maju, dan fungsi komputer bimbit dipertingkatkan AI. Antara inovasi yang dipamerkan adalah pengesahan nadi telapak tangan untuk pintu pintar, loceng pintu pintar berintegrasi fungsi kunci, penyelesaian analisis skelet badan dan wajah ultrarendah daya AI, dan lain-lain.

Selain itu, Himax akan mempamerkan barisan modul WiseEye siap guna baru. Modul-modul ini, terdiri daripada sensor imej CMOS ultrarendah daya Himax, pemproses AI WiseEye1 atau WiseEye2, dan model DNN dalaman, menawarkan platform persekitaran pengimejan komputer dan perisian bersepadu. Direka untuk mempermudah pembangunan AI, Modul WiseEye mempunyai bentuk kecil, antaramuka universal, dan pengalaman plug-and-play tanpa usaha dengan keupayaan AI tanpa kod/kod rendah yang luar biasa, menyediakan keupayaan pengimejan AI seperti pengenalan digit, pengiraan orang dan pengesanan objek. Penggunaan Modul WiseEye semakin meluas merentasi pelbagai aplikasi, daripada parkir pintar, pengurusan fleet, pengesanan kehadiran, dan pelacakan haiwan peliharaan di kalangan lain.

“Kami gembira sekali lagi menjadi pemimpin dalam inovasi dengan memperkenalkan WiseEye Vein, teknologi pengesahan biometrik terbaru kami, dan pelbagai platform AI di ISC West,” kata Encik Mark Chen, Naib Presiden Bahagian Perniagaan Pengesanan Pintar di Himax. “Kami percaya bahawa pencapaian kami akan memberi kesan besar kepada industri keselamatan dan membuka peluang baru untuk aplikasi AI merentasi pelbagai kes gunaan yang pelbagai,” tambah Encik Chen.

Himax menjemput semua pihak berminat untuk berhenti di booth 4135 di Venetian Expo, Las Vegas semasa ISC West 2024. Untuk menjadualkan mesyuarat atau lawatan booth, sila hubungi Himax di .

Mengenai Himax Technologies, Inc.
Himax Technologies, Inc. (NASDAQ: HIMX) adalah pembekal global terkemuka bagi penyelesaian semikonduktor fabless yang komited kepada teknologi pemprosesan imej paparan. Pemacu IK dan pengawal masa Syarikat telah diambil secara besar-besaran merentasi pelbagai industri di seluruh dunia termasuk TV, skrin monitor PC, laptop, telefon bimbit, tablet, automotif, peranti ePaper, paparan perindustrian, dan lain-lain. Sebagai pemimpin pasaran global dalam teknologi paparan automotif, Syarikat menawarkan penyelesaian IC automotif canggih termasuk pemacu tradisional, TDDI (Integrasi Paparan dan Sentuhan Lanjut) dan Tcon Pengurusan Cahaya Tempatan (Local Dimming Tcon), LTDI (Integrasi Paparan dan Sentuhan Besar) dan teknologi paparan AMOLED. Himax juga merupakan pelopor dalam bidang visual-AI kecil dan teknologi optik berkaitan. Teknologi Pengesanan Pintar WiseEyeTM Syarikat yang menggabungkan pemproses AI berprestasi rendah milik sendiri, sensor imej CMOS sentiasa aktif, dan algoritma AI berasaskan CNN telah diterapkan secara meluas dalam aplikasi elektronik pengguna dan berkaitan AIoT. Sementara itu, teknologi optik Himax seperti optik wafer tahap pecahan, mikropaparan LCoS dan penyelesaian pengesanan 3D adalah penting untuk memudahkan teknologi AR/VR/metaverse yang muncul. Selain itu, Himax mereka bentuk dan menyediakan pengawal sentuhan, IK AMOLED, pemacu LED, pemacu EPD, IK pengurusan kuasa, dan sensor imej CMOS untuk liputan aplikasi paparan pelbagai.

Kenyataan Pandangan Ke Depan
Faktor-faktor yang boleh menyebabkan peristiwa atau keputusan yang berbeza secara material termasuk tetapi tidak terhad kepada kesan wabak Covid-19 ke atas perniagaan Syarikat; keadaan ekonomi dan perniagaan am dan industri semikonduktor; penerimaan pasaran dan daya saing produk pemacu dan bukan pemacu yang dibangunkan oleh Syarikat; permintaan untuk produk aplikasi penggunaan hujung; bergantung kepada kumpulan pelanggan utama; ketidakpastian kejayaan berterusan dalam inovasi teknologi; keupayaan kami untuk membangunkan dan melindungi harta intelek kami; tekanan penetapan harga termasuk penurunan purata harga jualan; perubahan corak permintaan pelanggan; perubahan anggaran kadar cukai tahunan efektif penuh; kekurangan bekalan komponen utama; perubahan undang-undang dan peraturan alam sekitar; perubahan lesen eksport yang dikawal oleh Peraturan Pentadbiran Eksport (EAR); fluktuasi kadar pertukaran; kelulusan pelaburan lanjut di anak syarikat kami; keupayaan kami untuk mengutip akaun piutang dan menguruskan stok dan risiko-risiko lain yang diterangkan dari semasa ke semasa dalam laporan SEC Syarikat, termasuk risiko-risiko yang dikenal pasti dalam bahagian bertajuk “Faktor Risiko” dalam Borang 20-F untuk tahun berakhir 31 Disember 2023 yang difailkan dengan SEC, seperti yang mungkin dipinda.

Hubungan Syarikat:

Eric Li, Ketua Pegawai IR/PR
Himax Technologies, Inc.
Tel: +886-6-505-0880
Fax: +886-2-2314-0877
Email:

Karen Tiao, Hubungan Pelabur
Himax Technologies, Inc.
Tel: +886-2-2370-3999
Fax: +886-2-2314-0877
Email:

Mark Schwalenberg, Pengarah
Hubungan Pelabur – Wakil AS
MZ North America
Tel: +1-312-261-6430
Email:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.