BellaSeno Melantik Dr. Thomas Lingner sebagai Ketua Pegawai Teknologi dan Inga Freyert sebagai Naib Presiden Kualiti dan Hal Ehwal Perundangan

  • Penambahan kepakaran pengurusan untuk mempercepatkan pengenalan pasaran BellaSeno ́

(SeaPRwire) –   Leipzig, Jerman, 3 April 2024 – , sebuah syarikat medtech yang telah disahkan ISO 13485 yang sedang membangunkan rangka yang boleh larut menggunakan teknologi pembuatan tambahan, mengumumkan hari ini bahawa Dr. Thomas Lingner telah dilantik sebagai Ketua Pegawai Teknologi dan Inga Freyert telah dinaikkan pangkat kepada Naib Presiden Kualiti dan Hal Ehwal Peraturan.

Selain daripada peranannya di BellaSeno, Dr. Thomas Lingner juga merupakan Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Sains Genevention GmbH, sebuah syarikat bioinformatik / perisian yang beliau bersama-sama asaskan pada tahun 2017. Sebelum ini, beliau merupakan Bioinformatik Utama, Kemudahan Inti Mikroarray dan Sequencing Mendalam, di Pusat Perubatan Universiti Göttingen. Dari tahun 2008 hingga 2014, Thomas Lingner bekerja sebagai Penyelidik Pasca Doktorat di Universiti Göttingen, CRG Barcelona, Sepanyol dan Universiti Stavanger, Norway. Beliau memegang Ijazah Kedoktoran dalam Bioinformatik dari Universiti Göttingen dan Diploma dalam Sains Komputer dari Universiti Bielefeld, Jerman.

Inga Freyert berkhidmat sebagai Ketua Pengurusan Kualiti BellaSeno sejak 2022 dan telah dinaikkan pangkat kepada Naib Presiden Pengurusan Kualiti dan Hal Ehwal Peraturan pada awal 2024. Sebelum itu, beliau merupakan Ketua Pengurusan Kualiti di TimeWaver Production GmbH dan wakil pengurusan kualiti di bess pro GmbH Medical Leufen GmbH dan bess medizintechnik GmbH. Sebelum menyertai bess pro GmbH, Inga Freyert bekerja sebagai Pakar Khas Kualiti & Hal Ehwal Peraturan / Pengurus Muda Q&R di MagForce AG, Berlin. Dari 2011 hingga 2018, beliau merupakan Ketua Pasukan Semakan Rekod Pengeluaran Kualiti Kawalan di IDT Biologika GmbH, Dessau-Roßlau. Beliau memegang Ijazah dalam Biologi dari Universiti Göttingen.

“Kami mengalu-alukan Dr. Thomas Lingner dan Inga Freyert kepada jawatan baru mereka di BellaSeno,” kata Dr. Mohit Chhaya, Ketua Pegawai Eksekutif BellaSeno. “Piawaian kualiti tertinggi dan kepimpinan teknologi adalah intipati identiti korporat BellaSeno. Oleh itu, kepakaran Thomas dan Inga akan menjadi penting untuk terus memacu portfoli terkemuka kami dalam pemulihan tisu lembut dan keras.”

###

Tentang BellaSeno
BellaSeno GmbH ditubuhkan pada tahun 2015 dan beribu pejabat di kampus BioCity di Leipzig, Jerman, dengan anak syarikat di Brisbane, Australia. Syarikat ini sedang membangunkan implan pemulihan tisu lembut dan tulang yang boleh larut yang dihasilkan melalui pembuatan tambahan (pencetakan 3D) di bawah pensijilan ISO 13485. Syarikat ini telah menerima sokongan kewangan besar daripada pelabur swasta serta daripada Bank Pembangunan Saxony (SAB), Dana Pembangunan Wilayah Eropah (EFRE), Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan Jerman (BMBF) dan kerajaan Australia. Syarikat ini telah dibiayai bersama daripada sumber cukai berdasarkan bajet yang diluluskan oleh ahli Dewan Negeri Saxony.

Hubungi BellaSeno
BellaSeno GmbH
Dr. Mohit Chhaya
mohit.chhaya@bellaseno.com
Tel.: +49 176 2283 9583

Pertanyaan Media
akampion
Dr. Ludger Wess / Ines-Regina Buth
Rakan Urusan
info@akampion.com
Tel. +49 40 88 16 59 64
Tel. +49 30 23 63 27 68

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.