Fujifilm Healthcare Europe melancarkan simulator latihan ESD yang seakan nyata EndoGel

(SeaPRwire) –   RATINGEN, Jerman, 19 April 2024 — FUJIFILM Healthcare Europe GmbH dengan gembira mengumumkan pelancaran EndoGel, model latihan yang direka untuk menjalankan Diseksi Submucosal Endoskopik (ESD) dan Prosedur Miotomi Endoskopik Peroral (POEM). Simulator yang inovatif ini, terdapat dalam dua versi – EndoGel untuk ESD dan EndoGel untuk ESD/POEM – menandakan kemajuan signifikan dalam latihan endoskopi. Simulator ini bertujuan untuk meningkatkan kemahiran profesional endoskopi di seluruh Eropah dan seterusnya meningkatkan hasil pesakit.

EndoGel mensimulasikan tekstur tisu manusia yang terlibat dalam prosedur ESD dan POEM, memberikan ahli klinikal dengan pengalaman simulasi yang tampak nyata. Dengan model latihan yang unik dan inovatif ini, profesional endoskopi boleh memanfaatkan keupayaan untuk

– mengamalkan penandaan dan penyuntikan,
– melaksanaakan hirisan circumferential,
– melaksanakan diseksi, miotomi submucosal dan penjepitan.

EndoGel serasi dengan julat luas peranti perubatan yang digunakan dalam prosedur ESD dan POEM, termasuk peranti frekuensi tinggi. Ia disesuaikan untuk berfungsi dengan sempurna dengan TracMotion, peranti daya tarikan ESD kami yang unik, memastikan pengalaman latihan yang komprehensif. Ia membolehkan 6-9 prosedur ESD, bergantung pada saiz lesi dan pengurusan ruang. Kebolehgunaan yang luas ini memastikan keberkesanan kos untuk profesional endoskopi dan institusi.

Komitmen kami untuk meningkatkan kemahiran dan kepakaran profesional endoskopi sejajar dengan misi kami untuk terus meningkatkan hasil pesakit.

EndoGel, bersama-sama dengan simulator latihan endoskopi yang lain, akan dipamerkan di ESGE Days di Berlin, Jerman, dari 25-27 April 2024. Peserta akan berpeluang untuk meneroka simulator inovatif ini dan mengalami sendiri ciri-ciri canggihnya.

Fig. 1: Simulator EndoGel Berhimpun

EndoGel

Fig. 2: Imej Endoskopi

Simulator Latihan Endoscopic ESD

Tentang Fujifilm Healthcare Europe

Selepas pengambilalihan perniagaan pencitraan diagnostik Hitachi pada tahun 2021, ibu pejabat Eropah Unit Perniagaan Sistem Perubatan FUJIFILM dan Fujifilm Healthcare Europe (dahulu Sistem Perubatan Hitachi Eropah) telah digabungkan pada tahun 2023 untuk memaksimumkan nilai portfolio produk gabungan. Di samping pembentukan ibu pejabat serantau strategik baharu, pelbagai anak syarikat Fujifilm tempatan mengikut langkah membentuk entiti Penjagaan Kesihatan khusus dengan tujuan untuk mengumpulkan ilmu pengetahuan, minat dan inspirasi untuk mencipta nilai yang lebih besar untuk pelanggan. Lebih daripada 1500 kakitangan berusaha untuk menyokong Profesional Penjagaan Kesihatan dalam meningkatkan kualiti pesakit dengan membangunkan portfolio penyelesaian teknologi perubatan yang paling komprehensif dan inovatif yang terbit daripada kecekapan teras Fujifilm dalam pencitraan perubatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari: fujifilm.com.

Maklumat hubungan

Bachmeier Stefan
Pengurus Pemasaran Sistem Endoskopi Eropah
FUJIFILM Healthcare Europe GmbH
Mel: stefan.bachmeier@fujifilm.com

Foto yang disertakan dengan pengumuman ini boleh didapati di:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.