EH216-S Menyiapkan Penerbangan Demo Pertama Membawa Penumpang di UAE, Disertai Dengan Penerbangan Demo Berjaya EH216-L dan EH216-F eVTOL Tanpa Pemandu di Abu Dhabi

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 6 Mei 2024 – EHang Holdings Limited (“EHang” atau “Syarikat”) (Nasdaq: EH), syarikat terkemuka di dunia dalam teknologi platform mobiliti udara bandar (“UAM”), hari ini mengumumkan kapal terbang eletrik menegak dan lepas landas (“eVTOL”) berautonominya EH216-S telah menetapkan tonggak baru dengan menyempurnakan penerbangan demo membawa penumpang pertama di Abu Dhabi, menandakan yang pertama jenisnya di Emiriah Arab Bersatu (“UAE”) dan Timur Tengah. Selain itu, EH216-F (untuk pemadam kebakaran tingkat tinggi) dan EH216-L (untuk logistik udara) mempamerkan penerbangan sulung mereka di UAE, memaparkan pelbagai senario penggunaan UAM kapal terbang eVTOL berautonomi.

EH216-S menyempurnakan penerbangan demo membawa penumpang pertama di UAE di Abu Dhabi

(Gambar: EH216-S menyempurnakan penerbangan demo membawa penumpang pertama di UAE di Abu Dhabi)

Penerbangan demo sulung EH216-L di UAE

(Gambar: Penerbangan demo sulung EH216-L di UAE)

Penerbangan demo sulung EH216-F di UAE

(Gambar: Penerbangan demo sulung EH216-F di UAE)

Seri kapal terbang eVTOL berautonomi EH216 (termasuk EH216-S, EH216-L dan EH216-F) melakukan beberapa penerbangan autonomi di Emirates Falcons Aviation Club di Al Ali, Abu Dhabi dengan kelulusan oleh Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Umum (“GCAA”) UAE. En Mohamed Al Dhaheri, ahli lembaga Multi Level Group (“MLG”), rakan strategik tempatan EHang, menaiki EH216-S. Penerbangan demo ini berjaya disambut oleh tetamu terhormat termasuk kerabat diraja Emirati, pihak berkuasa penerbangan awam, pegawai kerajaan dan wakil media.

Seri EH216 direka bentuk sebagai penyelesaian transformasi dalam menangani cabaran mobiliti bandar seperti pelepasan dan kesesakan. Kapal terbang eVTOL berautonomi ini mempunyai badan kompak, reka bentuk kegagalan tinggi dan pengurusan kelompok pintar, membolehkan keselamatan dan kecekapan serta operasi berskala, untuk menyediakan mobiliti udara yang selamat, berautonomi, dan mesra alam.

Berikutan penerbangan demo berautonomi sulung EH216-S pada acara DRIFTx pada 25 April 2024, penerbangan terkini mewakili hasil berterusan usaha pembangunan EHang yang lebih lanjut di UAE dengan sokongan GCAA, MLG dan Wings Logistics Hub. Dengan berkoordinasi rapat dengan rakan-rakan dan entiti kerajaan di UAE, EHang terlibat secara aktif dalam reka bentuk dan penubuhan vertiport eVTOL, dalam persiapan cepat untuk melancarkan laluan UAM komersial.

EHang mengembangkan diri di UAE dengan menyertai Kluster Industri Kenderaan Pintar dan Berautonomi dan menubuhkan perkongsian strategik dengan Wings Logistics Hub pada Disember 2023, dan lebih lanjut menubuhkan kolaborasi strategik dengan Pejabat Pelaburan Abu Dhabi dan MLG pada April 2024 untuk memacu pembangunan eVTOL di UAE.

En Mohamed Al Dhaheri, ahli lembaga MLG menaiki EH216-S.

(Gambar: En Mohamed Al Dhaheri, ahli lembaga MLG menaiki EH216-S.)

En Mohamed Al Dhaheri, ahli lembaga MLG, berkata selepas penerbangannya, “Menjadi sebahagian daripada momen bersejarah ini benar-benar menakjubkan. Integrasi licin teknologi dan penerbangan mewakili lonjakan penting bagi negara kami, dan sebagai warganegara Emirati saya bangga menjadi sebahagian daripadanya.”

En Huazhi Hu, Pengasas, Ketua Pegawai Eksekutif, dan Pengerusi EHang, berkata, “Selepas menjamin kelulusan untuk penerbangan demo membawa penumpang dan melaksanakan penerbangan sulung, kami akan aktif memperkukuh kolaborasi dan komunikasi antara GCAA dan Pentadbiran Penerbangan Awam China untuk mempercepatkan kemajuan ke arah penerbangan komersial kapal terbang kami yang tidak berpenumpang di UAE, yang akan menjadi tonggak dalam kemajuan Abu Dhabi dan sektor mobiliti udara global. Dengan sokongan kerajaan tempatan yang kuat dan perkongsian bernilai, EHang bersedia untuk terus memimpin perubahan UAM di UAE dan seterusnya.”

Mengenai EHang

EHang (Nasdaq: EH) ialah syarikat terkemuka di dunia dalam teknologi platform mobiliti udara bandar (“UAM”). Misi kami adalah membolehkan mobiliti udara selamat, berautonomi dan mesra alam yang boleh diakses oleh semua orang. EHang menyediakan pelanggan dalam pelbagai industri dengan sistem dan penyelesaian kapal terbang tanpa pemandu (“UAV”): mobiliti udara (termasuk pengangkutan penumpang dan logistik), pengurusan bandar pintar, dan penyelesaian media udara. EH216-S EHang telah memperoleh sijil jenis, sijil pengeluaran dan sijil kelayakan udara standard pertama di dunia untuk kapal terbang eVTOL membawa penumpang yang dikeluarkan oleh Pentadbiran Penerbangan Awam China. Sebagai perintis teknologi UAV canggih dan penyelesaian komersial dalam industri UAM global, EHang terus menjelajahi sempadan langit untuk memastikan teknologi penerbangan memberi manfaat kepada kehidupan kami di bandar pintar. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” mengikut “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikpulihan Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “mungkin” dan ungkapan serupa. Kenyataan yang bukan berfakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan pengurusan, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Pelbagai faktor mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada pensijilan, jangkaan kami mengenai permintaan dan penerimaan pasaran produk dan penyelesaian kami serta komersialisasi perkhidmatan UAM, hubungan kami dengan rakan strategik, dan saman semasa dan potensi melibatkan kami. Pengurusan telah berdasarkan jangkaan, anggapan, anggaran dan projeksi ini. Walaupun mereka percaya jangkaan, anggapan, anggaran dan projeksi ini adalah munasabah, kenyataan prospektif ini hanyalah ramalan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian diketahui dan tidak diketahui banyak, kebanyakannya di luar kawalan pengurusan. Kenyataan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar, prestasi atau pencapaian EHang berbeza secara material daripada apa-apa keputusan, prestasi atau pencapaian masa depan yang dinyatakan atau tersirat oleh kenyataan prospektif ini.

Hubungan Pelabur:

Hubungan Media:

Gambar yang menyertai pengumuman ini boleh didapati di

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.