Boehringer Ingelheim catat pertumbuhan kukuh pada 2023 dan mempercepat saluran paip peringkat akhir

  • Penjualan Farmasi Manusia meningkat 10.3%* kepada EUR 20.8 bn, didorong oleh JARDIANCE® dan OFEV®
  • Penjualan Kesihatan Haiwan meningkat 6.9 %* kepada EUR 4.7 bn, dibakar oleh pelancaran produk baharu
  • Perbelanjaan R&D meningkat 14.2% kepada EUR 5.8 bn

(SeaPRwire) –   Boehringer Ingelheim hari ini mengumumkan perkembangan pesat portfolio akhir tahapnya pada 2023, apabila ujian penting dalam bidang penyelidikan utama bergerak seperti yang dirancang. Pelaburan Penyelidikan & Pembangunan (R&D) meningkat 14.2% kepada EUR 5.8 bilion. Pelaburan R&D adalah besar, pada 22.5% jualan bersih. Jualan kumpulan meningkat 9.7%* kepada EUR 25.6 bilion pada 2023, didorong oleh pertumbuhan 10.3%* dalam Farmasi Manusia dan 6.9%* pertumbuhan dalam Kesihatan Haiwan. Kedua-dua perniagaan melampaui pasaran masing-masing.

Pada 2023, pengawalseliaan memberi lima tambahan reka bentuk FDA fast-track dan satu penunjuk FDA breakthrough therapy di AS, serta satu penerimaan skema EMA PRIME di Eropah. Dengan fokus pada bidang penyelidikan terapeutik dalam penyakit kardiovaskular, buah pinggang dan metabolik (CRM), onkologi, penyakit pernafasan, imunologi, kesihatan mental, dan kesihatan retina, syarikat ini merupakan perintis dalam rawatan memecahkan dalam bidang keperluan pesakit yang tinggi.

“Saya gembira melihat betapa seimbang dan sihat portfolio kami kelihatan hari ini,” kata Hubertus von Baumbach, Pengerusi Lembaga Pengarah Urusan. “Kami berazam untuk mempercepatkan pembangunan rawatan baharu kami dan membuatnya tersedia kepada pesakit dengan cara terbaik dan terpantas. Dalam melakukannya, ia adalah misi kami untuk tidak hanya membantu pesakit, tetapi juga membantu membuat sistem kesihatan lebih adil dan baik.”

Portfolio Farmasi Manusia menunjukkan pertumbuhan kuat

JARDIANCE®, yang digunakan untuk merawat diabetes jenis 2 dan kegagalan jantung, teruskan momentum kuatnya pada 2023, dengan jualan meningkat 31.0%* kepada EUR 7.4 bilion. Jualan OFEV®, ubat untuk rawatan pesakit dengan fibrosis interstisial paru-paru idiopatik dan penyakit paru-paru fibros tertentu, meningkat 12.8%* kepada EUR 3.5 bilion.

JARDIANCE® juga menerima kelulusan peraturan di Eropah dan Amerika Syarikat untuk indikasi ketiga, rawatan penyakit buah pinggang kronik. Dianggarkan 850 juta orang menghidapi penyakit kronik ini di seluruh dunia. JARDIANCE® kini boleh membantu menguruskan keadaan kardiovaskular-buah pinggang-metabolik lebih daripada 1 bilion orang.

Pelaburan R&D Farmasi Manusia yang tinggi berterusan

Sebatian dalam portfolio akhir tahap dipercepatkan secara signifikan dalam onkologi, CRM dan kesihatan mental. Brigimadlin maju ke ujian utama untuk rawatan liposarcoma terdediferensiasi, kanser jarang dengan pilihan rawatan terhad sehingga kini. Pembangunan klinikal zongertinib dipercepatkan, berdasarkan data klinikal awal positif. Survodutide menunjukkan keputusan Fasa II yang memecahkan dalam penyakit hati yang disebabkan oleh disfungsi metabolik berkaitan steatohepatitis (MASH), dan juga bergerak ke ujian Fasa III kegemukan.

Pelaburan R&D dalam Farmasi Manusia meningkat kepada EUR 5.2 bilion pada 2023, 25.1% jualan Farmasi Manusia (EUR 20.8 bilion). Selain itu, Boehringer Ingelheim juga melangkahkan pelaburan dalam teknologi digital dan IT untuk R&D untuk memanfaatkan peluang baharu, termasuk penggunaan Kecerdasan Buatan.

“Pelaburan kami pada 2023 menempatkan kami di kalangan penyumbang R&D teratas dalam industri,” kata Michael Schmelmer, Ahli Lembaga Pengarah Urusan dengan tanggungjawab untuk Kewangan & Kumpulan Fungsi. “Kami komited untuk mengekalkan tahap pelaburan tinggi ini untuk memastikan kami membawa inovasi kepada pesakit secepat mungkin di seluruh portfolio kami. Lebih daripada 53,500 pekerja kami tahu bahawa setiap hari yang kami peroleh boleh membuat perbezaan nyata dalam kehidupan pesakit.”

Kesihatan Haiwan: pertumbuhan kuat daripada pelancaran produk baharu

Dengan pertumbuhan jualan bersih 6.9%* kepada EUR 4.7 bilion pada 2023, perniagaan Kesihatan Haiwan memperkukuhkan bahagian pasarannya dalam perniagaan haiwan peliharaan, kuda dan ternakan. Pertumbuhan didorong oleh permintaan meningkat di seluruh portfolio pelbagai, termasuk parasit haiwan peliharaan, terapeutik haiwan peliharaan dan vaksin. NEXGARD®, makanan lunak untuk perlindungan kutu dan kutu di anjing dan produk terbesar syarikat dalam portfolio Kesihatan Haiwan, meningkat 17.2%* kepada EUR 1.2 bilion.

Pada 2023, Boehringer Ingelheim melancarkan empat produk utama baharu: SENVELGO® untuk kucing dengan diabetes, NexGard® PLUS untuk melindungi anjing terhadap kutu, kutu, penyakit jantung, cacing bulat dan cacing benang, NexGard® COMBO yang melindungi terhadap kutu dan kutu, mencegah penyakit jantung, dan merawat dan mengawal cacing bulat, cacing benang, dan cacing pita dan FRONTPRO®, tablet lunak boleh makan tanpa preskripsi untuk kawalan kutu dan kutu pada anjing. Produk baharu semua menyumbang kepada pertumbuhan jualan.

Pelaburan Modal Berterusan Tinggi

Untuk menyokong pertumbuhan syarikat, Boehringer mengumumkan pelan pelaburan modal EUR 7 bilion selama 5 tahun tahun lepas. Pada 2023, Pelaburan Modal mencapai EUR 1.2 bilion di bawah program ini. Pelaburan utama di Jerman termasuk Loji Inovasi Kimia dan loji kuasa biomassa di Ingelheim, serta Pusat Pembangunan Biologi di Biberach. Dalam tempoh lima tahun kebelakangan ini, pelaburan modal Boehringer mencapai EUR 6.0 bilion, di mana EUR 2.9 bilion di Jerman sahaja.

Pembangunan Lestari

Boehringer juga terus memajukan program kelestarian untuk memperdalam fokus kepada keadilan kesihatan di kawasan di mana ia boleh memberikan sumbangan paling relevan kepada masyarakat dan alam sekitar. Inisiatif penting termasuk sokongan untuk perkongsian awam-swasta Defeat-NCD yang bertujuan untuk liputan kesihatan untuk penyakit tidak berjangkit di kawasan kurang membangun dan inisiatif “Angels”, yang telah menjadi komuniti strok terbesar di dunia dan membantu 16 juta pesakit strok di 155 negara menerima rawatan yang dipertingkatkan. “STOP Rabies” tahun lepas menyediakan 43.2 juta dos vaksin di negara yang endemik, 8,000 daripada ini melalui penghantaran drone ke komuniti luar bandar di Kenya.

Pada 2023, Boehringer menerima Anugerah Kelestarian Jerman untuk usaha globalnya dalam melonjakkan transformasi lestari yang diperintis dalam industri farmaseutikal dan strategi pengurangan karbonnya disahkan oleh inisiatif Sasaran Berdasarkan Sains untuk selari dengan Perjanjian Paris 2015 mengenai Iklim.

Pandangan Masa Depan

Syarikat merancang untuk memulakan sepuluh ujian Fasa II dan III baharu dalam tempoh 12-18 bulan akan datang, bertujuan untuk 25 pelancaran rawatan baharu dalam Farmasi Manusia sehingga 2030. Dalam Kesihatan Haiwan, 20 pelancaran tambahan dijangka di seluruh pasaran sehingga 2026, termasuk kemas kini produk, perluasan indikasi dan produk baharu. Untuk 2024, Boehringer Ingelheim mengharapkan peningkatan tahun ke tahun sedikit dalam pendapatan atas asas yang sama, disesuaikan untuk kesan mata wang dan luar biasa.

*angka pertumbuhan jualan disesuaikan untuk kesan mata wang


Boehringer Ingelheim

Boehringer Ingelheim adalah syarikat biofarmasi aktif dalam kesihatan manusia dan haiwan. Sebagai salah satu penyumbang teratas industri dalam Penyelidikan dan Pembangunan, syarikat memberi tumpuan kepada pembangunan rawatan inovatif di bidang keperluan perubatan tinggi. Merdeka sejak penubuhannya pada 1885, Boehringer mengambil pandangan jangka panjang, memasukkan kelestarian di sepanjang rantaian nilai. Lebih daripada 53,500 pekerja berkhidmat ke lebih daripada 130 pasaran untuk membina masa depan yang lebih sihat, lestari dan adil. Ketahui lebih lanjut di .

Notis Audiens Sasaran

Rilis berita ini dikeluarkan dari Ibu Pejabat Korporat kami di Ingelheim, Jerman dan bertujuan untuk memberikan maklumat tentang perniagaan global kami. Sila ambil maklum bahawa maklumat berkaitan status kelulusan dan label produk yang diluluskan mungkin berbeza dari negara ke negara, dan rilis berita negara khusus mengenai topik ini mungkin telah dikeluarkan di negara di mana kami beroperasi.

Lampiran

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.