Kanak-kanak, datuk-datuk antara yang terbunuh oleh kemalangan kereta polis menentang arah di Kanada

(SeaPRwire) –   Dua datuk dan cucu bayi mereka terbunuh di lebuh raya apabila van yang dikejar polis mengalami kemalangan ketika mengemudi ke arah yang salah, menyebabkan perlanggaran enam kenderaan, kata polis Kanada selasa.

Kejaran pada lewat Isnin telah dicetuskan oleh tuduhan , dan kemalangan itu juga mengorbankan suspek dalam van yang dikejar, kata polis.

Datuk-datuk berusia 55 dan 60 tahun, dan cucu bayi mereka , dan seorang lagi cedera dan dibawa ke hospital, kata jurucakap Monica Hudon dari Unit Siasatan Khas, atau SIU, dalam sidang akhbar selasa.

Unit itu menyiasat sebarang kes polis terlibat dalam kecederaan serius atau kematian.

Hudon berkata siasatan SIU masih dalam “peringkat awal,” dan akan menyiasat sama ada polis dibenarkan untuk meneruskan kejaran van yang disyaki ke lebuh raya.

Beliau juga berkata polis masih mengesahkan bilangan mangsa dalam kemalangan itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.