Isteri Alexei Navalny Meninggalkan 5 Perkataan yang Menghantui Putin Sebelum Pelantikannya

(SeaPRwire) –   Janda pemimpin pembangkang Rusia terkemuka Alexei Navalny mengancam Selasa bahawa pemerintahan akan “pasti berakhir” tidak lama sebelum beliau dilantik semula untuk penggal enam tahun lagi, laporan mengatakan.

Yulia Navalnaya, berucap dalam video dimuat naik ke YouTube berbulan-bulan selepas suaminya meninggal misteri di sebuah penjara kutub, berkata “Negara kami kini dipimpin oleh pembohong, pencuri dan pembunuh, tetapi ini pasti akan berakhir,” menurut Reuters.

“Jangan menyerah, kebenaran akan menang,” tambahnya.

di Istana Kremlin pada Selasa, Putin, yang sudah memimpin Rusia selama 25 tahun, meletakkan tangannya pada perlembagaan negara itu dan berjanji akan mempertahankannya, laporan Agensi Berita Antarabangsa.

Jabatan Negara AS mengatakan Isnin bahawa ia tidak akan mempunyai wakil pada acara tersebut. menuduh bahawa “Putin bertanggungjawab atas kematian Navalny.”

Putin memperoleh penggal kelima dalam pejabat pada Mac, memenangi pilihan raya yang tidak menampilkan sebarang pembangkang sebenar.

“Kami tentu tidak menganggap pilihan raya itu bebas dan adil, tetapi beliau adalah presiden Rusia dan akan terus dalam kapasiti itu,” kata jurucakap Jabatan Negara Matthew Miller pada Isnin.

Putin telah menang dengan 87% undian, menurut suruhanjaya pilihan raya Rusia. Beliau merayakan kemenangannya ke atas sisa calon pembangkang yang simbolik dengan berkata pada masa itu ia adalah bukti “kepercayaan” rakyat Rusia kepadanya.

Suruhanjaya pilihan raya Rusia juga melaporkan bahawa Putin memenangi lebih 76 juta undian, menetapkan rekod baharu.

Penggal terbaru Putin sebagai presiden Rusia dijangka berlangsung sehingga 2030.

’ Anders Hagstrom dan Lawrence Richard menyumbang kepada laporan ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.