Gandakan Pelakon Megan Thee Stallion Dalam Filem Sekarang

Megan Thee Stallion in Dicks: The Musical

Dicks: The Musical menampilkan makhluk kotoran yang memakai popok, vagina terbang yang terpisah, dan twincest gay, tetapi pemandangan paling menarik perhatian dari filem komedi musikal absurd baru A24 adalah Megan Thee Stallion, penyanyi rap dan hot girl yang luar biasa, yang memainkan Gloria Masters, bos yang tidak berkompromi dan bintang keseluruhan filem ini.

Dalam debut layar lebarnya, Megan bernyanyi, merap, berputar, dan bergoyang dengan kecekapan dalam pakaian serba hitam kepada lagu muzikal bersemangat yang sesuai bertajuk “Out Alpha the Alpha.” Ia secara dasarnya versi yang dikembangkan, girl-bossified daripada peribadinya di pentas—begitu menakjubkan dan menggoda sehingga ia membuat kesimpulan kuat untuk pengarah pemilihan untuk menyertakannya dalam semua projek akan datang. Gloria hanya mempunyai dua adegan dalam filem dan tugas tidak menyenangkan untuk memecat dua watak utama filem, kembar identik yang sombong Craig Tiddle (Josh Sharp) dan Trevor Brock (Aaron Jackson). Oleh itu, peranan itu mudah sahaja dikurangkan kepada peranan kecil atau watak satu dimensi. Sebaliknya, berkat daya tarikan luar biasa dan pesona yang menular pelakon , Gloria muncul sebagai salah satu bintang terang filem.

Gloria Masters seharusnya, untuk semua niat dan tujuan, persegi. Dia ialah pengurus keras yang gila dengan membuat wang dan meletakkan pekerjanya saling berlawanan untuk meningkatkan prestasi mereka, dengan tidak mempedulikan HR. Menjadi bos korporat tidak glamor! Pakaian serba hitam pejabat tidak cool! Memecat orang sangat tidak menyenangkan! Girlbossing telah lama keluar gaya! Dan tetapi, Megan membuatnya kelihatan baik. Di bawah arahan magnetiknya, Gloria mengeluarkan perintah kepada anak buahnya terasa inspirasi, Gloria melemparkan wang di pejabat terasa seperti berada di kelab, dan Gloria memerintahkan pekerja lelakinya dengan tali anjing seolah-olah mengenai kesamarataan gender di tempat kerja.

Ini bukan kali pertama Megan di skrin, dan ia pasti bukan kali terakhirnya; dia telah membuat penampilan kameo dalam rancangan seperti She-Hulk: Attorney at Law, di mana dia bergoyang dengan She-Hulk sambil memainkan dirinya sendiri, dan P-Valley, di mana dia memainkan Tina Snow, salah satu alter ego Megan dan judul EP-nya yang terkenal. Kemudian bulan ini, dia akan memainkan watak berbicara laju, bergoyang (lagi), dan berkeyakinan seksual yang yakin pada musim terakhir Big Mouth dan diduga akan membintangi projek akan datang Safdie Brothers untuk Netflix. Dalam semua peran lakonannya sehingga kini, Megan secara dasarnya memainkan versi dirinya di pentas, kuasa alam ultra-yakin, berbadan dan tidak meminta maaf. Pengulangan ini bukanlah sesuatu yang buruk: Ia merupakan watak di mana dia mahir dan imej yang dia telah siapkan kesempurnaan di pentas dan dalam banyak videonya, menjadikannya alami di hadapan kamera sebagai pelakon.

Dalam hal ini, watak Gloria tidak jauh berbeza. Ia kelihatan seperti Megan memainkan versi paling bodoh, paling bombastik daripada esensinya sebagai penyanyi rap, dari helaan rambut bos yang yakin diri hingga rap bragadociusnya. Sepanjang kerjayanya dalam muzik, Megan telah menghayati semangat berani generasi baru penyanyi rap wanita: yakin kuat, tidak takut untuk bersenang-senang dengan seksualiti, dan bersedia berdepan dengan MC lelaki mana pun yang mungkin mempersoalkan kemahirannya, sikap yang dia hayati dengan indah dalam peranan ini. Ia merupakan pendekatan yang memberdayakan yang berbeza tajam dengan misogynoir dan prejudis seksis yang dihadapinya baru-baru ini berikutan perbicaraan 2023 yang mendapati penyanyi rap Tory Lanez bersalah menembaknya pada 2020.

Ini mungkin sebab mengapa menonton Megan membawa Gloria ke hidup terasa begitu menakjubkan. Inilah seorang wanita yang menghadapi cabaran luar biasa dan kebencian jantina yang tidak terbayangkan, memainkan HBIC dengan sempurna di skrin. Wanita kuat yang dinafikan oleh lelaki? Jelas Megan dapat berkaitan.