Webuy Mengumumkan Penetapan Harga sehingga 10,000,000 Saham Biasa Kelas A

(SeaPRwire) –   Singapura, 1 Mei 2024 — Webuy Global Ltd (NASDAQ: WBUY) (“Webuy” atau “Syarikat”) mengumumkan penetapan harga bagi sehingga 10,000,000 saham Biasa Kelas A miliknya, yang ditawarkan secara terus oleh Syarikat kepada pelabur terpilih pada harga $0.29 sesaham.

Satu pernyataan pendaftaran di bawah Borang F-1 (No. Fail 333-278744) telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”) dan telah diluluskan pada 29 April 2024. Prospektus akhir yang berkaitan dengan penawaran akan difailkan dengan SEC dan akan tersedia di laman web SEC di http://www.sec.gov.

Penawaran ini hanya dibuat melalui prospektus, yang boleh didapati di laman web SEC di: http://www.sec.gov.

Kenyataan akhbar ini tidak boleh dianggap sebagai tawaran untuk menjual atau permintaan untuk membeli, dan tidak ada jualan saham ini akan berlaku di mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang di mana tawaran, permintaan atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelulusan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang tersebut.

Tentang Webuy Global Ltd

Webuy Global Ltd (Nasdaq: WBUY) adalah syarikat yang inovatif dan berfokuskan teknologi dengan matlamat membina jenama runcit dan platform e-dagang paling dipercayai di Asia Tenggara, yang direka untuk memanfaatkan data bagi menyediakan pengalaman berpusatkan masyarakat untuk pengguna. Model perniagaan ‘beli berkumpulan’ unik Syarikat dijangka akan merevolusikan amalan membeli tradisional dengan menawarkan penjimatan kos yang besar kepada pelanggan melalui model pembelian yang cekap dan pendekatan berpusatkan masyarakat. Seperti pembelian berkumpulan dan pesanan pukal, pendekatan ini memudahkan proses untuk pelanggan dengan menghapuskan keperluan untuk pembelian pukal individu. Selain itu, model rantaian bekalan Syarikat mengoptimumkan rantaian bekalan tradisional dengan mengurangkan keterlibatan perantara, dengan itu menawarkan model bekalan “daripada ladang ke meja” yang lebih terus. Wawasan Syarikat adalah membolehkan sepuluh juta keluarga di Asia Tenggara untuk hidup gaya hidup yang lebih sihat dan berkualiti tinggi. Maklumat tambahan mengenai Syarikat boleh didapati di

Kenyataan Prospektif

Kenyataan akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Persendirian Amerika Syarikat 1995. Kenyataan-kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian yang terdapat, dan beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif. Oleh itu, pelabur dinasihatkan supaya tidak bergantung kepada sebarang kenyataan prospektif dalam kenyataan akhbar ini. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam laporan Syarikat yang difailkan dengan SEC, yang boleh dirujuk di www.sec.gov. Kami tidak berkewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula sebarang kenyataan prospektif, sama ada disebabkan oleh ketidakpastian dan anggapan, peristiwa prospektif yang dibincangkan dalam kenyataan akhbar ini dan penyataan-penyataan lain dari masa ke semasa oleh kami atau wakil-wakil kami mungkin tidak berlaku.

Hubungan Pelabur

Hubungan Pelabur

Robin Yang, Rakan Kongsi

ICR, LLC

E-mel: Webuy.IR@icrinc.com

Telefon: +1 (646) 880-9057

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.