UTStarcom Laporan Keputusan Kewangan Tidak Diaudit untuk Separuh Kedua dan Tahun Penuh 2023

(SeaPRwire) –   HANGZHOU, China, Mac 22, 2024 — UTStarcom (Syarikat) (NASDAQ: UTSI), penyedia infrastruktur telekomunikasi global, hari ini melaporkan keputusan kewangan yang belum diaudit bagi enam bulan dan tahun penuh yang berakhir 31 Disember 2023, dan memberikan kemas kini perniagaan.

Kemas Kini Perniagaan

  • Kemajuan portfolio rangkaian pengangkutan 5G. Pada 2023, UTStarcom meneruskan kerjasama dengan beberapa pengendali mudah alih di China mengenai pembangunan penyelesaian rangkaian pengangkutan 5G beragregat generasi seterusnya. Selepas ujian makmal yang berjaya dengan Institut Penyelidikan China Unicom yang dilalui Syarikat pada awal 2023, UTStarcom berjaya menyelesaikan ujian lapangan dan ujian interoperabiliti menjelang akhir 2023. UTStarcom terus membangunkan platform Perkakasan untuk menyokong visi Institut Penyelidikan China Telecom untuk rangkaian pengangkutan 5G generasi seterusnya. Syarikat itu juga aktif bekerja pada 2H 2023 mengenai pembangunan produk akses baharu dalam rangkaian produk SkyFlux CPT untuk menangani permintaan yang semakin meningkat di pasaran Cina untuk jenis produk ini. 
  • Kerjasama dengan pelanggan Pengendali Rangkaian Mudah Alih di Eropah. UTStarcom menerima pesanan tambahan termasuk perintah pengembangan rangkaian pengangkutan mudah alih dalam 2H 2023 serta perintah layanan sokongan teknikal lepas jualan. Syarikat meneruskan kerja pada pembangunan produk baharu tertentu untuk memenuhi keperluan pelanggan dengan lebih baik untuk perluasan rangkaian yang dijangkakan pada 2024. 
  • Perintah perluasan jalur lebar India. UTStarcom menerima perintah untuk perluasan platform teras jalur lebar IMS (IP Multimedia Subsystem) dan SSTP (Signaling Transfer Point)nya dari pelanggan utamanya di India. Ini termasuk pengembangan perkakasan dan perisian platform SSTP (Signaling Transfer Point) pada 2H 2023.  
  • Perkhidmatan sokongan selepas jualan kepada pelanggan di seluruh dunia. Syarikat itu menerima beberapa pesanan sokongan selepas jualan dan terus menyediakan perkhidmatan sokongan teknikal dan penyelenggaraan kepada pelanggannya di seluruh dunia untuk pelbagai platform yang beroperasi termasuk NetRing PTN, SyncRing, IMS, SSTP, dll. 
  • Eksplorasi pasaran China. Pada 2H 2023, Syarikat terus meneroka segmen baharu peluang pasaran Cina yang berkaitan dengan Bandar Pintar dan Pembinaan Digital di China, seperti Lampu Jalan Pintar, Pertanian Pintar, dll.

Ketua Pegawai Eksekutif UTStarcom, En Hua Li mengulas, “Keputusan kami untuk separuh kedua dan tahun penuh 2023 adalah seperti yang dijangkakan. Kami telah membuat beberapa kemajuan dengan rakan niaga kami di China untuk melaksanakan penyelesaian penyahgregatan rangkaian, dan kami menjangkakan akan melihat keputusan dalam tahun-tahun mendatang.

Keputusan Kewangan Separuh Kedua dan Tahun Penuh 2023 (Belum Diaudit)

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 


Ringkasan Kewangan Utama 2H 2023 (Belum Diaudit)


  2H 2023 2H 2022 Perubahan Y/Y
Pendapatan $9.2 $6.6 39.4%
Untung Kasar $2.6 $1.3 100.0%
Perbelanjaan Operasi $5.4