UCLOUDLINK GROUP INC. Mengfail Laporan Tahunan 2023 pada Borang 20-F

(SeaPRwire) –   HONG KONG, 28 Mac 2024 — UCLOUDLINK GROUP INC. (“UCLOUDLINK” atau “Syarikat”) (NASDAQ: UCL), pasaran pertukaran lalu lintas data mudah alih pertama dan terunggul di dunia hari ini mengumumkan bahawa ia telah memfailkan laporan tahunannya dalam Borang 20-F untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023 dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) pada 28 Mac 2024.

Laporan tahunan boleh diakses di laman hubungan pelabur UCLOUDLINK di . Syarikat juga akan menyediakan salinan cetak laporan tahunan yang mengandungi penyata kewangan disatukan yang diaudit, secara percuma, kepada pemegang saham dan pemegang saham depositari Amerika Syarikat atas permintaan. Permintaan harus dialamatkan kepada Jabatan Hubungan Pelabur Syarikat di .

Mengenai UCLOUDLINK GROUP INC.

UCLOUDLINK ialah pasaran pertukaran lalu lintas data mudah alih pertama dan terunggul di dunia, memperkenalkan model perniagaan ekonomi berkongsi untuk industri telekomunikasi. Produk dan perkhidmatan Syarikat menawarkan proposisi nilai unik kepada pengguna data mudah alih, syarikat peranti dan perkakasan pintar, pengendali rangkaian mudah alih maya (MVNO) dan pengendali rangkaian mudah alih (MNO). Dengan memanfaatkan teknologi dan seni bina SIM awan inovatifnya, Syarikat telah mendefinisikan semula pengalaman sambungan data mudah alih dengan membolehkan pengguna mendapat akses kepada kredit trafik data mudah alih yang dikongsi oleh pengendali rangkaian di pasarannya, sambil menyediakan sambungan yang boleh dipercayai, kelajuan tinggi dan harga bersaing.

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mengandungi pernyataan masa depan. Pernyataan-pernyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Pernyataan masa depan ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya” dan kenyataan serupa. Antara lain, panduan kewangan dan kutipan pengurusan dalam pengumuman ini, serta rancangan strategik dan operasi UCLOUDLINK, mengandungi pernyataan masa depan. UCLOUDLINK juga mungkin membuat pernyataan masa depan bertulis atau lisan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan tertulis lain dan dalam kenyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk tetapi tidak terhad kepada kenyataan mengenai keyakinan dan jangkaan UCLOUDLINK, adalah pernyataan masa depan. Pernyataan masa depan melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa pernyataan masa depan, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi UCLOUDLINK; perkembangan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan kewangan UCLOUDLINK pada masa hadapan; keupayaan UCLOUDLINK untuk meningkatkan asas pengguna dan penggunaan perkhidmatan sambungan data mudah alihnya, dan meningkatkan kecekapan operasional; persaingan dalam industri perkhidmatan sambungan data mudah alih global; perubahan pendapatan, kos atau perbelanjaan UCLOUDLINK; dasar-dasar kerajaan dan peraturan berhubung industri perkhidmatan sambungan data mudah alih global, kondisi ekonomi dan perniagaan secara umum di seluruh dunia dan China; impak wabak COVID-19 terhadap operasi perniagaan UCLOUDLINK dan ekonomi di China dan tempat lain secara umum; dan anggapan di sebalik atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyata yang diajukan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. Semua maklumat yang diberikan dalam rilis akhbar ini dan lampiran adalah pada tarikh rilis akhbar, dan UCLOUDLINK tidak berkewajipan untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

UCLOUDLINK GROUP INC.
Jillian Zeng
Tel: +852-2180-6111
E-mel:

Hubungan Pelabur:
Christensen Advisory
Christian Arnell, Pengarah Urusan
Tel: +852 2117 0861
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.