Rancangan berbeza China “Ride the Wind 2024” melonjakkan bakat antarabangsa ke pentas global

(SeaPRwire) –   CHANGSHA, China, Mei 09, 2024 — Rancangan varieti China “Ride the Wind 2024”, dihasilkan oleh Mango TV, ialah acara muzikal dan platform pertukaran budaya antarabangsa yang hebat.

Rancangan ini telah menjemput 36 wanita berbakat dari seluruh dunia untuk menyertai kemeriahan tersebut. Persembahan padu suara mereka di atas pentas bertemakan 24 peristiwa suria tradisional China yang mengiringi 12 bulan dalam setahun, terbukti menjadi jamuan hiburan yang menekankan kepelbagaian budaya dan integrasi antarabangsa.

Peserta dari Perancis, Vietnam, Amerika Syarikat, Thailand, Rusia dan tempat lain telah membuat persembahan unik dan mendapat sambutan di fenomena TV popular ini.

Sasha Alex Sloan menyertai “Ride the Wind 2024”
[Gambar: Dengan kesudian Mango TV]

Untuk persembahan sulung yang ditampilkan setakat ini, Joyce Jonathan menyanyikan lagu rakyat Perancis klasik “Les Champs-Elysées”, membawa daya tarikan unik muzik Perancis kepada penonton Cina. Mewakili Vietnam, penyanyi Suni menakjubkan orang ramai dengan tarian pita yang mencabar. Nicole Jung dari kumpulan wanita Korea Selatan Kara, membawa tarian bongkak khasnya ketika menyanyikan “Mr.”

Mai Davika memperkenalkan gaya Thai ke pentas dengan “Can I call you mine” dan penyanyi Rusia Mari Kraimbrery dengan kreatif menyertakan beberapa akrobatik dengan lagunya “You are born a star.” Penyanyi pop Amerika Sasha Alex Sloan menyanyikan “Dancing with your ghost”, hit popular di Douyin, versi Cina TikTok.

Apabila pertandingan kumpulan bermula secara rasmi, pasukan pemuzik berbakat juga membuat persembahan cemerlang. Joyce Jonathan dari Perancis, sebagai contoh, membawa lagu “Behind Me” ke hidup dengan rakan sepasukannya dari Cina, Han Xue.

Setelah meninggalkan pentas, Joyce Jonathan belajar sedikit lebih tentang budaya Cina dalam rancangan tersebut. Dia mencuba senaman Baduanjin qigong, mandi kaki yang menenangkan, beberapa lidah Cina dan jatuh cinta dengan makanan ringan yang ternyata sedap stinky tofu.

“Ride the Wind 2024” ialah pentas untuk peserta dari seluruh dunia untuk bersinar. Walaupun berbahasa berbeza, mereka boleh belajar antara satu sama lain dan bekerjasama untuk mewujudkan lebih banyak peluang untuk pertukaran budaya antarabangsa.

Hubungi media:
Liu Shiyi

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.