Qifu Technology Memberi Kemas Kini Mengenai Pelan Pembelian Saham Balik

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, April 02, 2024 — Qifu Technology, Inc. (NASDAQ: QFIN; HKEx: 3660) (“Qifu Technology” atau “Syarikat”), platform utama Credit-Tech di China, hari ini memberi kemaskini mengenai pelan pembelian semula sahamnya.

Pada 20 Jun 2023, Syarikat mengumumkan satu pelan pembelian semula saham (pelan “Pembelian Semula Saham 2023”), di mana Syarikat dibenarkan untuk membeli semula depositori saham Amerika (“ADS”) atau saham biasa kelas A dengan jumlah agregat sehingga AS $ 150 juta semasa tempoh 12 bulan bermula 20 Jun 2023. Setakat 28 Mac 2024, Syarikat telah menggunakan hampir keseluruhan nilai yang dibenarkan untuk Pelan Pembelian Semula Saham 2023 – Syarikat telah secara keseluruhannya membeli 9,348,543 ADS di pasaran terbuka dengan jumlah keseluruhan AS $ 149,979,804 (termasuk komisen) pada purata harga AS $ 16.02 setiap ADS mengikut pelan tersebut. Syarikat bercadang untuk membatalkan semua saham yang dibeli semula mengikut peraturan dan undang-undang yang berkenaan.

Pada 12 Mac 2024, lembaga pengarah Syarikat meluluskan satu pelan pembelian semula saham baru (“Pelan Pembelian Semula Saham 2024”), di bawah mana Syarikat boleh membeli semula sehingga AS $ 350 juta nilai ADS atau saham biasa kelas Anya dalam tempoh 12 bulan bermula 1 April 2024. Pembelian semula saham mungkin dilakukan dari semasa ke semasa pada harga pasaran yang berlaku, dalam urusan perdagangan persendirian, dalam urusan saham besar dan/atau melalui cara-cara sah lain, bergantung kepada keadaan pasaran dan akan dilaksanakan mengikut semua peraturan dan undang-undang yang berkenaan, termasuk keperluan Peraturan 10b-18 dan/atau Peraturan 10b5-1 di bawah Akta Pasaran Sekuriti 1934 Amerika Syarikat, seperti yang dipinda. Syarikat telah memulakan pelaksanaan Pelan Pembelian Semula Saham 2024.

Mengenai Qifu Technology

Qifu Technology ialah platform Credit-Tech di China yang menyediakan pakej lengkap perkhidmatan teknologi untuk membantu institusi kewangan dan pengguna serta PKS dalam kitaran pinjaman, daripada pengambilan peminjam, penilaian kredit awal, penyelarasan dana dan perkhidmatan selepas pembiayaan. Syarikat ini komited untuk menjadikan perkhidmatan kredit lebih mudah diakses dan peribadi kepada pengguna dan PKS melalui perkhidmatan Credit-Tech kepada institusi kewangan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: .

Kenyataan Selamat

Mana-mana kenyataan berpandangan ke hadapan yang terkandung dalam pengumuman ini dibuat di bawah “selamat lembaga” peruntukan Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan berpandangan ke hadapan boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa. Di samping itu, gambaran perniagaan dan petikan pengurusan dalam pengumuman ini, serta rancangan strategik dan operasi Syarikat, mengandungi kenyataan berpandangan ke hadapan. Qifu Technology juga mungkin membuat kenyataan berpandangan ke hadapan bertulis atau lisan dalam laporan suku tahunan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”) dan pengumuman pada laman web Bursa Saham Hong Kong ( “Hong Kong Stock Exchange”), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam kenyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk gambaran perniagaan, kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan berpandangan ke hadapan. Kenyataan berpandangan ke hadapan melibatkan risiko dan ketidakpastian tertentu. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada mana-mana kenyataan berpandangan ke hadapan, yang faktor termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi pertumbuhan Syarikat, kerjasama Syarikat dengan Kumpulan 360, perubahan undang-undang, peraturan dan persekitaran peraturan, pengiktirafan jenama Syarikat, penerimaan pasaran produk dan perkhidmatan Syarikat, trend dan perkembangan dalam industri Credit-Tech, dasar-dasar kerajaan berkaitan industri Credit-Tech, keadaan ekonomi umum di China dan seluruh dunia, dan anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan Syarikat kepada SEC dan pengumuman pada laman web Bursa Saham Hong Kong. Semua maklumat yang diberikan dalam rilis akhbar ini adalah pada tarikh rilis akhbar ini, dan Qifu Technology tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemas kini mana-mana kenyataan berpandangan ke hadapan, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Qifu Technology
E-mel: ir@360shuke.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.