Robin Harries mendapat peranan CFO di trivago

(SeaPRwire) –   DÜSSELDORF, Jerman, 2 April – trivago N.V. (NASDAQ: TRVG) hari ini mengumumkan penyelesaian perubahan kepimpinannya dengan kedatangan Ketua Pegawai Kewangan yang baru dilantik, Robin Harries, berkuat kuasa 1 April 2024. Keahlian Harries akan melengkapkan dan memperkaya pasukan kepimpinan baru yang diberi tugas melaksanakan fokus strategi yang disemak semula untuk mewujudkan nilai bagi pengguna dan pengiklan.

Seorang eksekutif berpengalaman dalam Kewangan, Pembangunan Perniagaan dan Pemasaran, Harries bukan orang asing kepada perniagaan teknologi perjalanan atau trivago, kerana beliau pernah memegang pelbagai jawatan kepimpinan dengan syarikat antara 2012 dan 2018. Terutamanya, beliau memainkan peranan penting dalam pengambilalihan 2012 oleh Expedia, meninggalkan trivago pada 2018 selepas memimpin penawaran awam permulaan Nasdaq syarikat pada 2016 dan memacu ekspansinya di Asia Pasifik.

“Kami gembira menerima Robin kembali ke trivago, membawa semangat keusahawanan dan kepakaran bersama-sama dengan rekod terbukti dalam industri kami. Saya tidak ragu bahawa dengan beliau di atas papan, kami akan terus tumbuh kedudukan kewangan dan organisasi secara keseluruhan,” kata Johannes Thomas, Ketua Pegawai Eksekutif di trivago.

“Meneruskan perjalananku dengan trivago adalah perasaan yang tidak terhingga. Ini adalah persekitaran di mana saya telah menghadapi cabaran yang telah mendorong pertumbuhan saya, membolehkan saya memperoleh pengalaman professional yang memberangsangkan. Walaupun beberapa tahun kebelakangan ini mencabar bagi syarikat, saya melihat peluang yang besar dan prospek positif untuk masa depan. Jenama trivago kekal kukuh, dengan pengiktirafan tinggi di seluruh dunia dan proposisi yang sangat relevan dalam pasaran besar dan berkembang.” kata Harries. “Selain daripada matlamat bersama kami untuk merevitalisasikan trivago dan memacu pertumbuhan, fokus saya akan mengukuhkan pengambilan keputusan strategik dengan wawasan kewangan, untuk memberdayakan pasukan kami dan membina kepercayaan dengan pelabur kami.”

Pada 2023, trivago, sebuah platform pencarian hotel global terkemuka membuat perubahan penting, pertama kepada kepimpinannya, dengan menyambut semula pasukan berenergi dengan lebih daripada 25 tahun pengalaman bersama dalam mengukuhkan trivago di seluruh dunia, dan kemudian melancarkan pembaruan jenama inovatif pada akhir tahun lalu, semua langkah untuk memperkukuhkan jenama dan mencapai pertumbuhan.

Media Contact:

About trivago N.V.
trivago N.V. (NASDAQ: TRVG) adalah platform global pencarian hotel dan penginapan. Kami memberi tumpuan untuk mengubah cara pelancong mencari dan membandingkan pelbagai jenis penginapan, seperti hotel, sewaan cuti dan apartmen, seraya membolehkan pengiklan kami tumbuh perniagaan mereka dengan memberikan mereka akses kepada kumpulan pelancong yang luas melalui laman web dan aplikasi kami. Platform kami membolehkan pelancong membuat keputusan berpandukan dengan mempersonalisasikan carian penginapan mereka dan memberikan mereka akses kepada bekalan maklumat dan harga yang mendalam dan relevan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.