Lilium dan AJW Group Membentuk Kolaborasi Strategik tentang Pengurusan Bahan sebagai sebahagian daripada Perkhidmatan Pasca-Pasaran Lilium

(SeaPRwire) –   LONDON, United Kingdom dan MUNICH, Jerman, 29 Jan. 2024 — AJW Group (“AJW”), penyedia komponen pesawat, pembaikan dan penyelesaian rantai bekalan bebas terkemuka di dunia, dan Lilium N.V (Nasdaq: LILM), pembangun pesawat lepas landas dan pendaratan menegak listrik pertama (“eVTOL”), telah menandatangani perjanjian untuk membangunkan perkhidmatan bahan dan pengedaran global untuk menyokong operasi pesawat Lilium Jet global dan Perniagaan Perkhidmatan Selepas Pasaran Lilium.

Kerjasama strategik antara Lilium dan AJW akan termasuk pengurusan inventori suku cadang eVTOL Lilium, penyampaian perkhidmatan gudang dan logistik tanpa tandingan, pembaikan dan pengurusan aset, dan AJW berkhidmat sebagai pengedar bahagian tunggal untuk pelanggan serata dunia Lilium. Perkongsian ini mengesahkan komitmen AJW terhadap inovasi dan kecemerlangan dalam industri penerbangan generasi berikutnya. Perkongsian ini menyokong komitmen Lilium terhadap perkhidmatan pelanggan kelas teratas dan matlamat Lilium untuk menyediakan kos operasi yang kompetitif dan ketersediaan bahagian yang lebih unggul.

Scott Symington, Ketua Eksekutif Komersial Kumpulan AJW, berkata: “Inovasi adalah salah satu nilai teras kami di AJW, dalam-dalam tertanam dalam tekstur operasi kami. Kami dipacu untuk memperkenalkan produk revolusi, meletakkan Kumpulan pada barisan hadapan mengubah kecekapan penerbangan. Perkongsian kami dengan Lilium merupakan langkah penting ke arah merealisasikan visi ini dan memandu industri ke arah masa depan penerbangan yang lebih mampan.”

Sebastien Borel, Ketua Eksekutif Komersial Lilium, menambah: “Kami gembira mengumumkan kerjasama strategik ini dengan Kumpulan AJW. Ini merupakan langkah yang sangat penting kerana kami maju ke arah perkhidmatan yang dirancang pada tahun 2026 dan tonggak utama dalam pembangunan tawaran sokongan strategik dan menyeluruh kami untuk pelanggan. Keahlian dunia kelas teratas AJW dalam pengurusan bahan dan perkhidmatan gudang dan logistik yang cemerlang selari dengan komitmen kami kepada kecemerlangan. Bersama, kami menjangka memacu inovasi, kecekapan dan kemampanan dalam sektor penerbangan, memaparkan dedikasi bersama kami untuk menyampaikan penyelesaian terkini dan menyokong pelanggan dengan ekonomi unit yang menarik.”

Lilium memulakan pengeluaran Lilium Jet pada akhir 2023, mengikuti Kelulusan Organisasi Rekabentuk oleh EASA, membuktikan bahawa Lilium mempunyai organisasi, prosedur, kepakaran, sumber dan ketegasan yang ditunjukkan yang diperlukan untuk mengesahkan pesawat mengikut piawaian keselamatan tertinggi. Ketika Lilium Jet memasuki perkhidmatan dan saiz armada global berkembang, Lilium menjangka sumbangan keuntungan bahan dalam pendapatan berulang dari Perniagaan Perkhidmatan Selepas Pasarannya.

Maklumat hubungan media Lilium:
Meredith Bell
Naib Presiden, Komunikasi Luar

Maklumat hubungan pelabur Lilium:
Rama Bondada
Naib Presiden, Hubungan Pelabur

Maklumat hubungan media AJW:

Becky Newell
Pengarah Pemasaran

AJW Group ialah penyedia komponen pesawat bebas terkemuka di dunia, pembaikan dan penyelesaian rantai bekalan, mengubah kecekapan dalam penerbangan komersial, perniagaan dan pertahanan. AJW mempunyai kehadiran global dengan pusat operasi dan pejabat tempatan di seluruh Afrika, Asia Pasifik, China, CIS, Eropah, Amerika Latin, Timur Tengah dan Amerika Utara. Sebahagian penting AJW Group ialah AJW Technique, kemudahan MRO Komponen 220,000 kaki persegi terkini berpandukan Montreal.

Tentang Lilium

Lilium (NASDAQ: LILM) sedang mencipta mod pengangkutan manusia dan barang serantau berkelajuan tinggi dan mudah capai. Menggunakan Lilium Jet, jet lepas landas dan pendaratan menegak listrik pertama direka untuk menawarkan kapasiti terkemuka, bunyi rendah dan prestasi tinggi tanpa emisi operasi, Lilium memesatkan penghijrahan penerbangan. Bekerjasama dengan pemimpin aerangkasa, teknologi dan infrastruktur, dan dengan penjualan dan tanda kepentingan diumumkan di Eropah, Amerika Syarikat, China, Brazil, UK, Emiriah Arab Bersatu dan Kerajaan Arab Saudi, pasukan Lilium lebih 950 orang termasuk kira-kira 500 jurutera aerangkasa dan pasukan kepimpinan bertanggungjawab untuk menyampaikan beberapa pesawat paling berjaya dalam sejarah penerbangan. Diasaskan pada tahun 2015, ibu pejabat dan kemudahan pengeluaran Lilium berada di Munich, Jerman, dengan pasukan berpangkalan di seluruh Eropah dan AS. Untuk maklumat lanjut, lawati www.lilium.com.

Pernyataan Pandangan Ke Depan Lilium

Kenyataan media ini mengandungi beberapa pandangan ke depan tertentu dalam makna undang-undang sekuriti AS, termasuk tetapi tidak terhad kepada penyataan mengenai (i) cadangan perniagaan dan model perniagaan Lilium N.V. dan anak syarikatnya (secara kolektif, “Kumpulan Lilium”), (ii) pasaran dan industri di mana Kumpulan Lilium beroperasi atau bercadang beroperasi, (iii) kerjasama Kumpulan Lilium dengan AJW Group, seperti yang dinyatakan di sini, termasuk kerjasama Kumpulan Lilium dan AJW Group untuk mengkaji pengurusan inventori suku cadang eVTOL Lilium dan pengedaran, (iv) jangkaan masa pengkomersialan dan pelancaran perniagaan Kumpulan Lilium, termasuk jangkaan masa masuk perkhidmatan Lilium Jet, dan hasil dijangka perniagaan dan model perniagaan Kumpulan Lilium; dan (v) jangkaan Lilium berhubung skop Perniagaan Perkhidmatan Selepas Pasarannya, keupayaannya untuk menjana pendapatan daripada perniagaan tersebut, dan kepentingan sebarang pendapatan berkaitan. Pandangan ke depan ini secara umumnya dikenal pasti oleh perkataan “menjangka”, “percaya”, “boleh”, “anggar”, “masa depan”, “berniat”, “mungkin”, “pada landasan”, “merancang”, “projek”, “strategi”, “akan” dan ungkapan serupa. Pandangan ke depan adalah ramalan, projeksi dan ungkapan lain mengenai peristiwa masa depan berdasarkan penilaian terkini pengurusan terhadap peristiwa masa depan dan berdasarkan anggapan dan terdedah kepada risiko dan ketidakpastian yang tertakluk kepada perubahan pada bila-bila masa. Peristiwa atau keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada pandangan ke depan dalam kenyataan media ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.