Li Auto Inc. Kemaskini Penghantaran April 2024

(SeaPRwire) –   BEIJING, China, Mei 01, 2024 — Li Auto Inc. (“Li Auto” atau “Syarikat”) (Nasdaq: LI; HKEX: 2015), pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat telah menghantar 25,787 kenderaan pada bulan April 2024, naik 0.4% berbanding tahun lepas. Penghantaran kumulatif kenderaan Li Auto telah mencapai 739,551 menjelang akhir bulan April.

“Li L6, model pertama kami yang berharga di bawah RMB300,000, telah mendapat sambutan meluas di kalangan keluarga muda berikutan pengenalannya pada bulan April. Kami akan memulakan penghantaran besar-besaran pada bulan Mei,” komen Xiang Li, pengerusi dan ketua pegawai eksekutif Li Auto. “Semasa cuti Hari Buruh Mei, kami akan menyediakan perkhidmatan pengecasan percuma dan menanggung kos elektrik di semua stesen pengecasan kilat kami. Juga pada bulan Mei, kami akan melancarkan versi OTA 5.2, meningkatkan sistem pemanduan autonomi Li AD Pro dan Li AD Max dengan ciri-ciri pemanduan autonomi, parkir automatik, dan keselamatan aktif yang lebih maju dan selamat, antara lain. Selain itu, berikutan pembaruan ini, pengguna akan dapat mengawal kenderaan mereka melalui Siri, menikmati pengalaman kawalan suara yang lebih mudah dan lebih pantas. Dengan rasa terima kasih kepada sokongan hampir 740,000 pengguna, kami terus komited untuk memberi tumpuan kepada nilai pengguna dan terus meningkatkan produk dan perkhidmatan kami untuk mencipta kegembiraan bagi keluarga.”

Setakat 30 April 2024, Syarikat mempunyai 481 stor runcit di 144 bandar, serta 361 pusat perkhidmatan dan bengkel cat dan lukisan yang diberi kuasa oleh Li Auto di 210 bandar. 386 stesen pengecasan kilat telah memulakan operasi di seluruh negara, dilengkapi dengan 1,678 tempat pengecasan.

Tentang Li Auto Inc.

Li Auto Inc. adalah pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China. Syarikat mereka mereka, membangunkan, mengeluarkan dan menjual kenderaan pintar premium tenaga baharu. Misi mereka adalah: Mencipta Rumah Mudah Alih, Mencipta Kebahagiaan (创造移动的家, 创造幸福的家). Melalui inovasi dalam produk, teknologi dan model perniagaan, Syarikat menyediakan keluarga dengan produk dan perkhidmatan yang selamat, mudah, dan selesa. Li Auto adalah perintis yang berjaya mengkomersialkan kenderaan bertenaga lanjut jangka di China. Syarikat memulakan pengeluaran berskala pada November 2019. Senarai model semasa termasuk Li MEGA, MPV keluarga canggih, Li L9, SUV keluarga mewah enam tempat duduk, Li L8, SUV keluarga mewah enam tempat duduk, Li L7, SUV keluarga mewah lima tempat duduk, dan Li L6, SUV keluarga mewah lima tempat duduk. Syarikat memanfaatkan teknologi untuk mencipta nilai bagi penggunanya. Ia memfokuskan usaha pembangunan dalaman pada sistem lanjutan julat sendiri, teknologi kenderaan baharu tenaga dan penyelesaian pintar kenderaan sambil memperluaskan barisan produk dengan membangunkan BEV dan EREV baharu untuk menyasarkan asas pengguna yang lebih luas.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: https://ir.lixiang.com.

Kenyataan Selamat Berjaga-jaga

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” mengikut “perlindungan selamat berjaga-jaga” di bawah Akta Pembaharuan Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “meramalkan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “sasaran”, “mungkin”, “cabaran” dan ungkapan serupa. Li Auto juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Saham Amerika Syarikat (SEC) dan Bursa Saham Hong Kong (HKEX), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam siaran akhbar dan bahan bertulis lain, dan dalam kenyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau kakitangan kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai keyakinan, rancangan dan jangkaan Li Auto, merupakan kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian tertentu. Pelbagai faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan cara yang material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi, pembangunan perniagaan masa depan dan keadaan kewangan serta keputusan operasi Li Auto; rekod pengendalian terhad Li Auto; risiko berkaitan kenderaan bertenaga lanjut jangka dan kenderaan bertenaga bateri elektrik berkuasa tinggi; keupayaan Li Auto untuk membangunkan, mengeluarkan dan menghantar kenderaan berkualiti tinggi dan menarik minat pelanggan; keupayaan Li Auto untuk menjana aliran tunai dan keuntungan positif; kesilapan produk atau kegagalan mana-mana kenderaan untuk berprestasi seperti dijangka; keupayaan Li Auto untuk bersaing dengan berjaya; keupayaan Li Auto untuk membina jenama dan menangani publisiti negatif; pembatalan pesanan untuk kenderaan Li Auto; keupayaan Li Auto untuk membangunkan kenderaan baharu; dan perubahan dalam permintaan pengguna dan insentif, subsidi atau dasar kerajaan yang menggalakkan lain. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan Li Auto kepada SEC dan HKEX. Semua maklumat yang dinyatakan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Li Auto tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Li Auto Inc.
Hubungan Pelabur
E-mel: ir@lixiang.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.