InflaRx akan Menganjur Majlis Pembangunan Penyelidikan Maya pada 5 Jun 2024 dan Laporan Keputusan Suku Pertama 2024 pada 8 Mei 2024

(SeaPRwire) –   JENA, Jerman, 30 April 2024 — InflaRx N.V. (Nasdaq: IFRX), sebuah syarikat biofarmasi yang mempelopori terapi anti-radang dengan menyasarkan sistem komplemen, hari ini mengumumkan bahawa ia akan melaporkan keputusan kewangan dan operasi suku pertama 2024 pada 8 Mei 2024, sebelum pasaran dibuka. Tiada sesi soal jawab yang dirancang untuk keputusan suku pertama 2024.

InflaRx juga mengumumkan ia akan menganjurkan acara penyelidikan dan pembangunan maya pada 5 Jun 2024. Dipandu oleh pemikir terkemuka antarabangsa, acara ini akan memberi tumpuan kepada perancangan pembangunan inhibitor C5aR kecil molekul oral kami yang baharu, INF904, dan peranan C5aR dalam urtikaria kronik spontan (CSU) dan hidradenitis suppurativa (HS). Perbincangan akan menangani rasional pembangunan asas dan reka bentuk ujian fasa IIa yang dijangka serta memberi pandangan kepada peluang komersial. Selain itu, kami akan membincangkan potensi terapeutik INF904 yang lebih luas dalam bidang imuno-radang dan kemajuan terkini dalam pemahaman kami tentang peranan isyarat C5a/C5aR yang berkaitan dengan penyakit radang manusia.

Pemimpin pendapat utama yang dipersembahkan termasuk Prof. Dr. Marcus Maurer (Profesor Dermatologi dan Alergiologi, Institut Alergiologi, Charité – Universitätsmedizin Berlin, Jerman), Christopher Sayed, MD (Profesor Dermatologi, Universiti North Carolina, Sekolah Perubatan; dan Setiausaha Yayasan HS) dan Prof. Dr. Jörg Köhl (Pengarah Institut Penyelidikan Radang Sistemik, Universiti Lübeck, Lübeck, Jerman).

Acara P&P akan berlangsung pada 5 Jun, dari 12:00 PM EDT / 6:00 PM CEST hingga 2:00 PM EDT / 8:00 PM CEST. Untuk menyertai acara maya, peserta boleh mendaftar terlebih dahulu untuk menerima pautan jemputan dan butiran sambungan untuk mengakses acara P&P.

Mengenai penceramah
Prof. Dr. Marcus Maurer
Profesor Dermatologi dan Alergiologi, Institut Alergiologi, Charité – Universitätsmedizin Berlin, Jerman

Dr. Maurer ialah pemimpin pendapat utama global yang terkenal dalam bidang penyelidikan alergi dan urtikaria yang telah menjadi instrumen penting dalam pembangunan klinikal global banyak terapi perubatan.

Dr. Maurer mempunyai pengalaman lebih 25 tahun dalam bidang dermatologi dan alergiologi, dengan minat penyelidikan dalam biologi sel mast, radang dan imunologi. Fokus klinikalnya ialah dalam semua bidang urtikaria, penyakit kulit mast sel berkaitan dan alergi. Beliau telah menyelia lebih 60 ujian klinikal, Fasa I hingga IV, dan telah menyumbang kepada lebih 800 penerbitan dalam jurnal berkongsian dan 40 buku dan bab buku. Sejak 2005, beliau memegang jawatan Profesor penuh di Charité. Beliau ialah penyelaras Global Allergy and Asthma European Networks of urticaria dan angioedema pusat rujukan dan kecemerlangan, UCARE dan ACARE.

Dr. Maurer dilatih di Beth Israel Deaconess Hospital dan Harvard Medical School di Boston (1995-1998) dan layak untuk Dermatologi (2000) dan Alergiologi (2003).

Christopher Sayed, MD
Profesor Dermatologi, Universiti North Carolina, Sekolah Perubatan, dan Setiausaha Yayasan HS

Dr. Sayed ialah pemimpin pendapat global antarabangsa yang diiktiraf dalam bidang hidradenitis suppurativa (HS) dan pernah berkhidmat sebagai ahli lembaga Yayasan HS AS.

Dr. Sayed mempunyai pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang dermatologi dan penyelidikan klinikal dengan minat khusus dalam pengurusan perubatan dan pembedahan hidradenitis suppurativa (HS). Beliau ialah Pengarah Perubatan Klinik HS di Universiti North Carolina, Chapel Hill, NC, Amerika Syarikat. Beliau telah menjalankan penyelidikan klinikal dan asas dalam HS dan keadaan dermatologi lain dengan lebih 65 penerbitan dalam kesusasteraan perubatan. Beliau berkhidmat sebagai ahli pengarah Yayasan Hidradenitis Suppurativa dan pemimpin perubatan kumpulan sokongan HS tempatan. Beliau layak dalam Dermatologi dan menerima latihan perubatannya di Universiti North Carolina, AS.

Prof. Dr. Jörg Köhl
Pengarah Institut Penyelidikan Radang Sistemik, Universiti Lübeck, Lübeck, Jerman

Dr. Köhl ialah ahli sains pengganti terkemuka antarabangsa dengan tumpuan khusus kepada peranan biologi C5a/C5aR dan hubungannya dengan penyakit manusia.

Beliau mempunyai pengalaman perubatan dan penyelidikan lebih 30 tahun dan telah menerbitkan lebih 200 kertas dalam landskap terapi komplemen. Penyelidikannya telah dibiayai secara berterusan oleh Institut-Institut Kesihatan Kebangsaan, Yayasan Penyelidikan Jerman, Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan Persekutuan dan Kesatuan Eropah sejak 1990. Beliau telah memegang beberapa jawatan saintifik kanan, termasuk pelantikan penyelidikan 20 tahun sebagai Profesor Pediatrik di Cincinnati Children’s Hospital Medical Center dalam Bahagian Imunologi Molekul dan Imunobiologi dan kedudukan semasa beliau sebagai Pengarah Pengasas Institut Penyelidikan Radang Sistemik di Universiti Lübeck, Jerman. Dr. Köhl menerima ijazah perubatannya dari Universiti Mainz, Jerman.

Mengenai InflaRx

InflaRx GmbH (Jerman) dan InflaRx Pharmaceuticals Inc. (AS) adalah anak syarikat milik penuh InflaRx N.V. (bersama-sama, InflaRx).

InflaRx (Nasdaq: IFRX) adalah syarikat biofarmasi yang mempelopori terapi anti-radang dengan menggunakan teknologi anti-C5a dan anti-C5aRnya untuk mencari, membangunkan dan memasarkan penghalang C5a yang sangat berkesan dan khusus dan reseptornya C5aR. C5a merupakan mediator radang yang kuat yang terlibat dalam kemajuan pelbagai penyakit radang. Produk calon utama InflaRx, vilobelimab, ialah antibodi monoclonal anti-C5a yang baru dan unik, yang disampaikan secara intravena dan mengikat secara khusus kepada C5a bebas dan telah menunjukkan aktiviti klinikal yang mengubah penyakit dan ketoleranan dalam pelbagai kajian klinikal dalam indikasi yang berbeza. InflaRx juga sedang membangunkan INF904, penghalang isyarat C5a kecil molekul yang diberikan secara oral. InflaRx ditubuhkan pada tahun 2007, dan kumpulan itu mempunyai pejabat dan anak syarikat di Jena dan Munich, Jerman, serta Ann Arbor, MI, AS. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.