Huize dengan kerjasama PICC Life Insurance melancarkan “i Wu You – Edisi Had Rendah” – Produk Insurans Penyakit Kritikal Tersuai

(SeaPRwire) –   SHENZHEN, China, April 19, 2024 — Huize Holding Limited, (“Huize”, “Syarikat” atau “kami”) (NASDAQ: HUIZ), sebuah platform teknologi insurans terkemuka yang menghubungkan pengguna, pemberi insurans dan rakan pengedaran secara digital melalui penyelesaian berasaskan data dan AI di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah bekerjasama dengan PICC Life Insurance Company Limited (“PICC Life”) untuk melancarkan “i Wu You – Low-Threshold Edition”, produk insurans penyakit kritikal berskala kecil terkini dalam siri “i Wu You” yang menawarkan penyelesaian yang disesuaikan dengan proses pengisytiharan kesihatan yang dilonggarkan kepada pelanggan.

“i Wu You – Low-Threshold Edition” membezakan diri dengan tiga penawaran produk utama: i) perlindungan fleksibel untuk 28 penyakit parah dan tiga penyakit ringan, dengan maksimum satu tuntutan untuk penyakit parah dan tiga tuntutan untuk penyakit ringan dan pilihan perlindungan seumur hidup atau sehingga umur 70; ii) proses pengisytiharan kesihatan yang dilonggarkan yang terbuka kepada pelanggan dengan sejarah keadaan sedia ada, rawatan hospital dan caj premium; dan iii) ambang kelayakan rendah terbuka kepada pelanggan berumur 30 hingga 65 tahun. Produk ini juga menawarkan pelanggan perkhidmatan tambahan seperti konsultasi pelbagai disiplin.

Encik Cunjun Ma, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Huize, berkomen, “Melalui kerjasama kami dengan PICC Life, kami melancarkan produk ini untuk menawarkan perlindungan dan keyakinan kepada lebih banyak pelanggan dengan kesihatan kurang baik. Kami menyederhanakan proses underwriting untuk mengambil kira variasi dalam kesihatan individu dan keperluan insurans. Ini tidak sahaja membolehkan rakan pemberi insurans kami memperluaskan basis pelanggan tetapi juga meluaskan perlindungan kepada pelanggan dengan keadaan sedia ada.”

Mengenai PICC Life Insurance Company Limited
Ditubuhkan pada tahun 2005, PICC Life Insurance Company Limited ialah anak syarikat People’s Insurance Company of China dengan modal berdaftar RMB25.8 bilion. PICC Life komited untuk menyediakan perkhidmatan yang menyeluruh, cekap dan mudah kepada pelanggan, meliputi kitaran hidup pelanggan untuk keperluan kesihatan, perlindungan persaraan dan perlindungan harta. Setakat akhir 2022, Jumlah aset Syarikat ialah RMB 578.2 bilion. Syarikat mempunyai 36 cawangan wilayah dan lebih daripada 1,600 cawangan dan pejabat di seluruh negara.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Mengenai Huize Holding Limited

Huize Holding Limited ialah platform teknologi insurans terkemuka yang menghubungkan pengguna, pemberi insurans dan rakan pengedaran secara digital melalui penyelesaian berasaskan data dan AI di China. Menumpukan kepada pengguna berpendapatan sederhana, Huize komited untuk memberikan perkhidmatan kepada pengguna untuk keperluan insurans sepanjang hayat mereka. Ekosistem insuransnya yang terintegrasi dari segi dalam talian dan luar talian meliputi kitaran insurans lengkap dan menawarkan pelbagai produk insurans, perkhidmatan serba lengkap, dan pengalaman transaksi yang disusun rapi di semua senario kepada pengguna. Dengan menggunakan AI, analisis data dan keupayaan digital, Huize memberdayakan rantai perkhidmatan insurans dengan penyelesaian berasaskan teknologi miliknya untuk perundingan insurans, penglibatan pengguna, pemasaran, pengurusan risiko dan perkhidmatan tuntutan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Hubungan Pelabur
Harriet Hu
Pengarah Hubungan Pelabur

Hubungan Media

Christensen
Di China
Cik Crystal Lai
Telefon: +852 2117 0861
E-mel:

Di AS
Cik Linda Bergkamp
Telefon: +1-480-614-3004
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.